Detaylar
Kim cevapladı?yusufumm07
Üstün
Vivaldi tavsiye ederim denemediysenGizlilik odaklı düşünen kullanıcıları bir kenara bırakırsak, yüklediğin gibi en iyi reklam engelleyen tarayıcı Brave. Chromium'un sağladığı hızı da var. Gizlilik topluluklarının bastırması ile bazı ayarlar da yapılı geliyor. Yani Chrome ve Edge gibi 3-5 dakika ayırıp ayar yapman gerekmiyor.
Bazı yayıncılar kullanıyor. Belki Opera gibi Brave'de bunu fark edip içerik üreticilerine saklı reklam yaptırıyor olabilir. Bunda bir şey yok bu arada, Opera'ya da bu konuda kızarım. Opera'ya daha çok kızma nedenim tüm odağını reklam amaçlı yapması. Beyaz yakalı, kriptocu, oyuncu tarayıcısı ve dışarıdan bakınca(aslında tarayıcıların hatalarına bakınca gayet doğru gözüken) sadece reklama para yatırıyor gibi duruyor.
Tabii benim gibi 2-3 pürüzünden kullanmayan da çok var. Geçen aylarda 2-3 hafta kullandım. Parola kaydetme(yani bildirim sekmeleri) çoğu zaman doğru düzgün kaydet basınca algılamıyor. Bazen kapat aç yapmak bazen de siteye göre yani kafası eserse çalışıyor. Sayfa çevirme özelliği de benzer şekilde, büyük ihtimelle gizlilik amaçlı engellediği şeylerden bazıları çevirinin yavaş veya hatalı olmasın yol açıyor. Veya Brave kendi çeviri sistemi yerel diller için kötü.
Bu yüzden de açıkcası MV3 umursamayıp Edge geri döndüm. UBO Lite şu anlık bana yetiyor. İleride Google ve Microsoft reklam engelleyicilerinin canına ot tıkarsa o zaman bakılır.
Gömülü reklam engelleyici olması pek bir şey değiştirmiyor. Google'da da eklenti oluyor. Brave benim için pek işe yaramaz.
Hayır Brave kullanılmıyor. Sadece burada çok seveni var!