Neden devlet bankasını tercih edersiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    30
Tüm bankalardaki paralar zaten devlet güvencesinde (bkz: TMSF güvencesi) bu yüzden benim kafam rahat ama vergi ödemeleri ve ATM bolluğu için kullanıyorum ha bir de burs PTT'den ödeniyor başka sebebi yok. Kampanyalar için garanti Paracard bonus kullanıyorum.

İninal da denetleniyordu, bazı insanlar parasını geri alamadı.

Cüzdan uygulaması ile bankaları aynı kefeye koymayın kullanıcıların paralarını havale yolu ile geri verdiler. Papara'dan örnek vereyim düzenli olarak 4-5 senede bir operasyon yiyorlar.

Peki paranın güvenliği söz konusu olursa?

Çok yeni bir bankaysa kullanmam ama güvenilirliğini kanıtlıyorsa kullanırım, paramın başına bir şey gelmeyeceğini biliyorum. Çok küçük istisnaları var onlar içinde soğuk cüzdanda tutmak mantıklı.

Benim iş yerim mecburi Ziraat Bankası'ndan maaş hesabı açtırdı. Mecburiyetten devlet bankası kullanıyorum. Yoksa kredi kartı olarak Yapı Kredi'yi tercih ediyorum.

Benxe 2 sebep olabilir.
1-çalıştığın iş yeri devlet bankası kullandığı için işcilerin maaşını ona yatırır mecbur kullanırsın
2-onun dışında avantajı elbetteki ATM ve şube bol olması özellikle küçük şehirlerde oturuyorsan daha kolay erişilebilir olur devlet bankası

O yüzden özel banka olarak Enpara
Devlet bankası olarak Ziraat Bankası favorim.