Musoter

Gelişen
Merhaba, bilmiyorum sizde de aynı mı durum ama bir arkadaşım Samsung Note 9 kullanıyordu. Merak edip elime aldım, abi yok böyle bir şey; ağırlığı, tasarımı, telefonu tutuş hissi… Resmen “ben premium cihazım, beni al!” diye bağırıyor. :)

2018’de iPhone 11’e geçmiştim, malum miladı dolunca sattım ve S24 aldım. İçime sinmedi ama 11 ay dayandım, sonra sattım. Ardından iPhone 13 aldım, ikinci eldi; telefon kırılınca kardeşime verdim. Daha sonra “S25 Plus’a geçeyim” dedim. Abi ekran falan güzel ama o Note 9 veya Note 10 gibi “ben buradayım” demiyor.

Bilmiyorum, ama bence 2010–2020 arası tasarımlar gayet yeterli ve güzeldi. Hatta firmalar birbirinden daha kaliteli malzemelerle cihaz çıkarmaya özen gösteriyordu. Şimdi kimse risk almıyor nedense. Android kullanmak istiyorum şahsen ama Çinli firmalara yönelince tasarım güzel olsa da stabilite yok. Bir yerde patlak veriyor. Arada Xiaomi 15 de kullandım, 2 ay sonra sattım.

Biraz konudan konuya atlamış gibi oldum ama artık güzel tasarımlı cihazlar yok. Hem yazılımsal hem donanımsal anlamda iş boş bir şeye dönmüş gibi. Eski iPhone deneyimlerime bakarak iPhone 16 almayı düşündüm, kasa fena değil gibi duruyor ama o Liquid Glass tasarımı yok abi, aman evlerden ırak. :)

Konu tartışma çıkarmak değil, sadece “artık eski telefonlar yok” demek istedim. Sizde de böyle bir düşünce var mı, yoksa sadece ben mi böyle hissediyorum? :)

Merhaba, bilmiyorum sizde de aynı mı durum ama bir arkadaşım Samsung Note 9 kullanıyordu. Merak edip elime aldım, abi yok böyle bir şey; ağırlığı, tasarımı, telefonu tutuş hissi… Resmen “ben premium cihazım, beni al!” diye bağırıyor. :)

2018'de iPhone 11'e geçmiştim, malum miladı dolunca sattım ve S24 aldım. İçime sinmedi ama 11 ay dayandım, sonra sattım. Ardından iPhone 13 aldım, ikinci eldi; telefon kırılınca kardeşime verdim. Daha sonra “S25 Plus'a geçeyim” dedim. Abi ekran falan güzel ama o Note 9 veya Note 10 gibi “ben buradayım” demiyor.

Bilmiyorum ama bence 2010–2020 arası tasarımlar gayet yeterli ve güzeldi. Hatta firmalar birbirinden daha kaliteli malzemelerle cihaz çıkarmaya özen gösteriyordu. Şimdi kimse risk almıyor nedense. Android kullanmak istiyorum şahsen ama Çinli firmalara yönelince tasarım güzel olsa da stabilite yok. Bir yerde patlak veriyor. Arada Xiaomi 15 de kullandım, 2 ay sonra sattım.

Biraz konudan konuya atlamış gibi oldum ama artık güzel tasarımlı cihazlar yok. Hem yazılımsal hem donanımsal anlamda iş boş bir şeye dönmüş gibi. Eski iPhone deneyimlerime bakarak iPhone 16 almayı düşündüm, kasa fena değil gibi duruyor ama o Liquid Glass tasarımı yok abi aman evlerden Irak. :)

Konu tartışma çıkarmak değil, sadece “artık eski telefonlar yok” demek istedim. Sizde de böyle bir düşünce var mı, yoksa sadece ben mi böyle hissediyorum? :)

İsteseniz Z serisi telefon alın. Katlanabilirliği sizi cezbeder hem malzeme kalitesi nispeten daha yüksek. Deneyin en kötü ne olabilir? Ya da Ultra serisi cihaz alın kalemini kullanırsınız.

2018'de iPhone 11'e geçmiştim, malum miladı dolunca sattım ve S24 aldım. İçime sinmedi ama 11 ay dayandım, sonra sattım. Ardından iPhone 13 aldım, ikinci eldi; telefon kırılınca kardeşime verdim. Daha sonra “S25 Plus'a geçeyim” dedim. Abi ekran falan güzel ama o Note 9 veya Note 10 gibi “ben buradayım” demiyor.

Bilmiyorum ama bence 2010–2020 arası tasarımlar gayet yeterli ve güzeldi. Hatta firmalar birbirinden daha kaliteli malzemelerle cihaz çıkarmaya özen gösteriyordu. Şimdi kimse risk almıyor nedense. Android kullanmak istiyorum şahsen ama Çinli firmalara yönelince tasarım güzel olsa da stabilite yok. Bir yerde patlak veriyor. Arada Xiaomi 15 de kullandım, 2 ay sonra sattım.

Biraz konudan konuya atlamış gibi oldum ama artık güzel tasarımlı cihazlar yok. Hem yazılımsal hem donanımsal anlamda iş boş bir şeye dönmüş gibi. Eski iPhone deneyimlerime bakarak iPhone 16 almayı düşündüm, kasa fena değil gibi duruyor ama o Liquid Glass tasarımı yok abi aman evlerden Irak. :)

Bence bütün elektronik ürünlerde geçerli. Eskiler daha sağlam, daha iyi geliyor :)

Bence telefondan beklentiniz yüksek olduğu için hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Benim beklentim:

1. Şarjının yetmesi

2. Internete bağlanması

3. Kamerası olması

Bütün telefonlarda bunları sağladığı için kullandığım her kalburüstü telefonda gayet tatmin oluyorum.

2018’de iPhone 11’e geçmiştim, malum miladı dolunca sattım ve S24 aldım. İçime sinmedi ama 11 ay dayandım, sonra sattım. Ardından iPhone 13 aldım, ikinci eldi; telefon kırılınca kardeşime verdim. Daha sonra “S25 Plus’a geçeyim” dedim. Abi ekran falan güzel ama o Note 9 veya Note 10 gibi “ben buradayım” demiyor.

Bilmiyorum, ama bence 2010–2020 arası tasarımlar gayet yeterli ve güzeldi. Hatta firmalar birbirinden daha kaliteli malzemelerle cihaz çıkarmaya özen gösteriyordu. Şimdi kimse risk almıyor nedense. Android kullanmak istiyorum şahsen ama Çinli firmalara yönelince tasarım güzel olsa da stabilite yok. Bir yerde patlak veriyor. Arada Xiaomi 15 de kullandım, 2 ay sonra sattım.

Biraz konudan konuya atlamış gibi oldum ama artık güzel tasarımlı cihazlar yok. Hem yazılımsal hem donanımsal anlamda iş boş bir şeye dönmüş gibi. Eski iPhone deneyimlerime bakarak iPhone 16 almayı düşündüm, kasa fena değil gibi duruyor ama o Liquid Glass tasarımı yok abi, aman evlerden ırak. :)

Xperia 1 serisini denemelisin!

Harika kamera, yazılım, kalite ve ses deneyimi.

Bence telefondan beklentiniz yüksek olduğu için hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Benim beklentim 1-)şarjının yetmesi 2-)internete bağlanması 3-)kamerası olması. Bütün telefonlarda bunları sağladığı için kullandığım her kalburüstü telefonda gayet tatmin oluyorum.

Hocam mesela ekran kartında ben Palit kullanamam. İlk ekran kartım(Harici GPU) ASUS ROG STRIX. Bana Palit, PNY oyuncak gelir. Hocama da muhtemelen sağlam telefondan dandiğe geçmiş gibi bir his oluşuyor. Eski kullandığından daha kötü bir cihaz kullanıyormuş hissi geliyor. Normal.

Hocam yanlış anlamayın benim bir arkadaş iPhone 13 ile S24+ takas etmişti o kişi siz misiniz yoksa?

Burdur'da mı yaşıyorsunuz?

Şahsen ben Poco X7 Pro kullanıyorum. Her ihtiyacıma fazlasıyla yetiyor. Telefon işinizi görmek için var. Güzel olmasına gerek yok. Zaten kılıf takınca aşağı yukarı hepsi birbirinin aynı oluyor.

Sizin için tavsiyem beğendiğiniz Note 9'u alın.

Vallahi ne yalan söyleyeyim, bu aralar ben de iPhone taraftarı oldum. Abi Android, Google yüzünden kullanılmaz halde. iPhone benzeyeceğim ve son kullanıcıya uygun olacağım diye son kullanıcı için sorun olmayan ama biraz telefondan anlayan insan için de kısıtları artan bir cihaz olmuş. Özellikle dosya izinleri, saçma sapan arayüzler falan derken bence çok kötü ilerliyor.

Başlık ve konu pek uyumlu olmamış. Başlığa göre cevap vermem gerekirse iki sebebi var. Birincisi, Android ve iOS kullanıcıyı çok bunaltan bir yapıya sahip. İkincisi ise telefonlar, kullan at olarak tasarlanmış; resmen bir süre kullan, bozulunca ya da işini görmeyince at. Bunun yerine telefonun bütün donanımlarını kolayca direkt telefonun kendi satıcısından temin edip kendi tamir işlemimizi yapmak ve ayrıca cihazların kolay tamir edilebilir yapıda olması gerekiyor.
Birinci sebebi biraz açmam gerekirse, Android ve iOS'a alternatif olarak artık Linux'un mobil dünyaya katılması gerektiğini savunuyorum. Son ekleme olarak, amiral gemisi telefonlar çok narin duruyor. Örneğin, iPhone ve Google Pixel cihazlar ele alınınca o kaliteyi hissediyorsunuz. (iPhone için iOS hariç.) Benim nedenlerim bunlar.