iPhone gerçekten diğer telefonlara göre çok farklı bana göre mesela yazılımı, uzun ömürlülüğü vs. Android rakiplerine göre (aşırı olmadığı sürece) eski de olsa iPhone tercih ederim ben.

Bir telefonun kalitesi onun ekranının kaç Hz olması vb. basit bir şeyle ölçülemez. Bırakın isteyen istediğini kullansın. Android vs Apple tartışması hiçbir zaman bitmez. Siz kullandığınız cihazdan memnunsanız, en iyi cihaz "O" dur.

Kıyaslarsak Android telefonların ömrü daha kısa. Ben burada 11'in alınması gerektiğini savunmuyorum ama kişi iOS kullanmak istiyorsa bence ondan alıyordur ya da markaya güvendiğinden, ileride yine iPhone bir cihaz alacağından.
Yani ben bu cinazı alıp zenginlik gösteriş yapacağım demek akıl karı bir davranış değil.

Bu konuda size diyebilecek pek bir şeyim yok. Ama yani şöyle bir şey var bugün iPhone 11 alıyorlarsa marka güveni bence yoktur. Çünkü önceden iPhone 15 kullanmış biri iPhone 11 geçmez. Tabii iPhone 7 Plus'dan geçmiş bile olabilir.

Bence olay zengin görünmekten çok "iPhone işte" refleksi. Telefon hâlâ sosyal medya, kamera, WhatsApp tarafında iş görüyor; ikinci elde de nispeten ucuz.

Ama 2026'da özellikle gidip almak biraz marka algısı ile bağdaşıyor. 60 Hz, batarya ve eski kasa tarafı artık kendini belli ediyor.

iPhone gerçekten diğer telefonlara göre çok farklı bana göre mesela yazılımı, uzun ömürlülüğü vs. Android rakiplerine göre (aşırı olmadığı sürece) eski de olsa iPhone tercih ederim ben.
Benim için telefonda en önemli şey güvenlik. Mesela Android güvenliği iyi değil. Kullanmamayı tercih ediyorum, o yüzden. Fakat şartlar el vermiyor iPhone almaya.

Biz burada 2026 içinde alanları konuşuyoruz.
Yine ne amaçla alındığına bağlı. Bir önce ki mesajımda bahsetmeyi unuttum. iPhone 11 artık dede nine veya ilk telefonu olacak kişilerin telefonu. Bataryasını yenile bozulana kadar kullan çünkü hala gideri var. İyi mi? Değil. Ama mantıklı bir telefon. Ama demek olmuyor ki herkes gitsin iPhone 11 alsın.