Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazılım ve uygulama desteği, batarya ve pil sağlığı, ekran teknolojisi.

Pil sağlığı telefon sıfır diye daha iyi uygulama desteği meh ekran teknolojisi dediğin tek fark çıtır çözünürlük ve hiçbir oyunda göremeyeceğin 120Hz.

Sizdeki bu Tecno düşmanlığını anlamıyorum.

Tecno düşmanı değilim ama bu modeli iyi değil yani F/P olarak spark 40 5G vs yine idare eder.

Yazılım ve uygulama desteği, batarya ve pil sağlığı, ekran teknolojisi.
Yazılım ve uygulama desteği mi?

iPhone 11 tam 7 yıl güncelleme aldı. 7 yıl. Samsunglar bile yeni serilerine kadar 3-4 yıl falan güncelleme ancak alıyordu. iPhone 11 hala güncelleme alıyor ve uygulamalar Android'e göre daha optimize çünkü 300 bin tane model yok. Pil sağlığı desen, telefon 7 yıllık, ne pil sağlığı yani?

Eski iPhone modelleri hala kasmadan veya minimal kasmalarla kullanilmaya devam ediyorlar. Apple'in senelerdir CPU'da kurdugu tahtin ve yazilim optimizasyonun meyveleri bunlar.

Ayrica 11 bile S26 Ultra'dan daha az kayip yaparak sosyal medyaya yukluyor. Bu durum Android'den cok meta gibi firmalarin sorunu ama bir gercek sonucta.

8 yıllık iPad'imde kasa kasada olsa Genshin oynayabiliyorum. Arayüzünde ise sıfır kasma yaşıyorum. İşin komik kısmı, tüm bunların 2 GB RAM ile yapılıyor olması.

Pil sağlığı telefon sıfır diye daha iyi uygulama desteği meh ekran teknolojisi dediğin tek fark çıtır çözünürlük ve hiçbir oyunda göremeyeceğin 120Hz.
Yapay zeka bile Pova 5 diyor. iPhone 11'in artık ömrü bitti. Evet, ben de iPhone seviyorum ama yani kabullenilmesi lazım.

Yazılım ve uygulama desteği mi?

iPhone 11 tam 7 yıl güncelleme aldı. 7 yıl. Samsunglar bile yeni serilerine kadar 3-4 yıl falan güncelleme ancak alıyordu. iPhone 11 hala güncelleme alıyor ve uygulamalar Android'e göre daha optimize çünkü 300 bin tane model yok. Pil sağlığı desen, telefon 7 yıllık, ne pil sağlığı yani?
Ben iPhone destekçisiyim ama artık bırakılmalı iPhone 11.

Yapay zeka bile Pova 5 diyor. iPhone 11 artık ömrü bitti. Evet, ben de iPhone seviyorum ama yani kabullenilmesi lazım.
Ben ikisi arasında tercih etsem gidip plastik kasa giriş seviyesi eski nesil çipli android almazdım şahsen. Eskidi dediğin cihazın çip teknolojisi 4 yıl önce çıkmasına rağmen daha yeni dediğin telefondan. Performans puanları iPhone 11 de iki katı. iOS 27 desteği getirildi ve kamerası çok daha iyi. Gözüm kapalı iPhone 11 derim.

Ben ikisi arasında tercih etsem gidip plastik kasa giriş seviyesi eski nesil çipli android almazdım şahsen. Eskidi dediğin cihazın çip teknolojisi 4 yıl önce çıkmasına rağmen daha yeni dediğin telefondan. Performans puanları iPhone 11 de iki katı. iOS 27 desteği getirildi ve kamerası çok daha iyi. Gözüm kapalı iPhone 11 derim.
Tamam, performans puanları falan fakat siber güvenlik? iPhone 11 artık korumasız bir cihaz.

Tamam, performans puanları falan fakat siber güvenlik? iPhone 11 artık korumasız bir cihaz.
Nereye korumasız bir cihaz? Hala en yeni iOS güncellemelerini alıyor diyorum dostum sana. Nasıl korumasız olabilir? Telefon kilidi olarak diyorsan, hiç karşılaştırma bile; zira iPhone 11'de çok sağlam bir yüz tanıma sistemi var.

Nereye korumasız bir cihaz? Hala en yeni iOS güncellemelerini alıyor diyorum dostum sana. Nasıl korumasız olabilir? Telefon kilidi olarak diyorsan, hiç karşılaştırma bile; zira iPhone 11'de çok sağlam bir yüz tanıma sistemi var.
Peki, hadi her şeyde haklısınız diyelim. Şimdi aynı anda sıfır bir Pova 5 ve iPhone 11 alsak, 3 sene sonra hangisi daha iyi? Tabii ki Pova 5.

Peki, hadi her şeyde haklısınız diyelim. Şimdi aynı anda sıfır bir Pova 5 ve iPhone 11 alsak, 3 sene sonra hangisi daha iyi? Tabii ki Pova 5.
3 yıl sonra Pova 5'i kasmadan kullanabilirsen şükretmelisin bence. S21 bile 1,5 senede gitmişti, bende ki S21 Pova 5'ten çok daha premium bir cihaz. Ayrıca gidip döneminin amiral gemisi ile giriş seviyesi Android cihazı karşılaştırıyorsunuz. iPhone 7 bile şu yılda kasmadan donmadan çalışıyor.

iPhone 11'ün hala ana güncelleme desteği bitmedi, iOS 27 alıyor. Bu destek bittiğinde de hala çok uzun bir süre güvenlik güncellemesi almaya devam edecek.

3 sene sonra Pova 5'in plastik kasası çatlar, ana ekranda bile kasmaya başlar, kameralar zamanın standartlarında çok yetersiz kalır ve o telefon çöpe gider, iPhone hala yeterlidir ve kullanılmaya devam eder :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.