Audi A2.5

Başarılı
Aslında eski S8 vardı onda deneyim etmiştim.
İris ve 3D touch çok rahat açmaya yarıyor.
Neden Hâlâ bu tür cep telefonları üretilmiyor?
Sizce neden? Bence kullanılmıyor ve pahalı diye kullanılmadığını düşünüyorum ama keşke renk hafıza gibi onları da ekleyebilseydik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi: Samsung cihazlarda İris, göz tanıma sistemi ile ekran kilidini açma gibi özellikler sergileyen bir teknolojidir ve kalp atışı gibi şeyler ile ilgisi yoktur.
İris derken, Samsung'un S8 ve S9 gibi cihazlarında kullandığı kalp atışı gibi değerleri ölçen küçük sensörü diyorsanız pek kullanılmıyordu, firmaya fazladan yazılım ve donanım ihtiyacı bindiriyordu. Bu yüzden kaldırıldı.
3D Touch'da aynı şekilde, maalesef pek kullanılan bir teknoloji değildi. Birçok kullanıcı 3D Touch'u ya bilmiyor, ya da kullanamıyordu. Ayrıca, ekran maliyetlerini biraz artırıyordu çünkü ekstra sensör maliyetine sebep oluyordu. Bu yüzden Apple, 3D Touch yerine Haptic Touch gibi yazılımsal bir çözüm önerisine gitti.

Ekranların genel kalitesi arttıkça 3D touch daha da pahalı olmaya başlıyor. Örneğin normal ekran üretildiğinde maliyeti 1000 TL ise 3D touch ekleyince 2000 TL'ye mal oluyor ve düşünüldüğü kadar da basitlik sağlayan hızlı bir özellik değil, Xs kullandığımdan biliyorum. İris ise artık 3D yüz tanıma kadar güvenli değil ve 3D yüz tanıma İris kullanıyor gibi bir şey zaten.

Yanlış bilgi: 3D Touch iPhone 6S ile tanıtıldı ve iOS 14 çalıştıran iPhone XS modellerine kadar kullanılıyordu. iPhone 11 serisiyle birlikte bu özellik için kullanılan donanımı kaldırdı ve tüm iPhone'larda yazılım güncellemesi ile bu özellik kaldırıldı.
3D Touch tüm 6S ve üzeri iPhone modellerinde hala var. İris okuma da Face ID'li modellerde var. Hatta kullanılabiliyor iOS 18 ile geldi bu özellik.

Ekranların genel kalitesi arttıkça 3D touch daha da pahalı olmaya başlıyor. Örneğin normal ekran üretildiğinde maliyeti 1000 TL ise 3D touch ekleyince 2000 TL'ye mal oluyor ve düşünüldüğü kadar da basitlik sağlayan hızlı bir özellik değil, XS kullandığımdan biliyorum. İris ise artık 3D yüz tanıma kadar güvenli değil ve 3D yüz tanıma iris kullanıyor gibi bir şey zaten.

Ama yüz tanıma sadece Apple'da o derece gelişmiş durumda ama evet 3D touch çok pahalı oluyor. Zaten denediğim cihaz Galaxy S8, onda da sadece Home tuşu ve ekran cihazdan pahalı.

3D Touch tüm 6S ve üzeri iPhone modellerinde hala var. İris okuma da Face ID'li modellerde var. Hatta kullanılabiliyor iOS 18 ile geldi bu özellik.

Zaten Face ID'nin modern androidlerde o derece gelişmemiş durumda olması, şu an sadece parmak izi okuyucu gerçekten güvenilebilir Android'lerde. Kuzenimin iPhone 8 telefonu vardı denemiştim onu.

İris derken, Samsung'un S8 ve S9 gibi cihazlarında kullandığı kalp atışı gibi değerleri ölçen küçük sensörü diyorsanız pek kullanılmıyordu, firmaya fazladan yazılım ve donanım ihtiyacı bindiriyordu. Bu yüzden kaldırıldı.
3D Touch'da aynı şekilde, maalesef pek kullanılan bir teknoloji değildi. Birçok kullanıcı 3D Touch'u ya bilmiyor, ya da kullanamıyordu. Ayrıca, ekran maliyetlerini biraz artırıyordu çünkü ekstra sensör maliyetine sebep oluyordu. Bu yüzden Apple, 3D Touch yerine Haptic Touch gibi yazılımsal bir çözüm önerisine gitti.

İris dediğimiz şey kilit açmak için sizin gözünüzdeki irisi tarıyordu.