Yer
LOCAL KFC
Hepsiburada World Kartı Neden Almamalısınız?

Bu konuyu kimseyi karalamak için değil, benim gibi başvuru yapmayı düşünenlerin beklentilerini doğru yönetebilmesi için açıyorum. Eğer bu kartı özellikle 9 taksit ve Premium avantajları için düşünüyorsanız, karar vermeden önce bunları da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

1. Limit konusunda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz

Ben kartı alalı yaklaşık 4 ay oldu. Bu süreçte diğer bankalardaki kredi kartı limitlerimi de düşürmeme rağmen limit artışı alamadım. Kartım hâlâ 10 bindi zar zor 14 bin tl limite çektiler.

Günümüzde 14.000 TL ile alınabilecek ürün sayısı oldukça sınırlı. Özellikle elektronik alışverişlerde bu limit çoğu zaman yetersiz kalıyor.

2. 9 taksit avantajını kullanamayabilirsiniz

Kartın en büyük satış noktalarından biri 9 taksit imkânı. Ancak limitiniz düşükse bu avantajın da pek bir anlamı kalmıyor. Sonuçta taksit yapabilmek için önce alışverişi gerçekleştirebilecek limite sahip olmanız gerekiyor.

3. Limit politikası soru işaretleri oluşturuyor

Merak ettiğim için annem adına da aynı karta başvurduk, yine istediğimiz sonucu alamadık hatta ve hatta hiç limit vermediler anneme. Sonrasında annem adına normal Yapı Kredi World karta başvurduk ve yaklaşık 300.000 TL limit tanımlandı.

Bu durum bende, Hepsiburada World Kart'ın limit politikasının normal World karttan daha farklı olduğu izlenimini oluşturdu.

4. Premium avantajı kalıcı değil

İlk yıl verilen Premium üyelik güzel bir avantaj gibi görünse de bir yılın sonunda sona eriyor. Kart aidat'ına göre hem premium daha pahalıya geliyor hemde limit vermediği için 9 taksiti karşılamıyor.

Eğer bu karta sadece yüksek limit alırım, rahat rahat 9 taksit kullanırım veya uzun vadeli çok avantajlı olur düşüncesiyle başvurmayı planlıyorsanız, bence iki kez düşünün.

Bu benim kişisel deneyimim. Herkes için aynı sonucu doğurmayabilir. Ancak ben yaşadıklarımdan sonra bu kartı önermiyorum ve kendi kartımı da kapatmayı düşünüyorum. Başvuru yapmadan önce normal World kart gibi alternatifleri de değerlendirmenizde fayda var.

Hepsiburada premium world kartı uzun süredir kullanıyorum, ilk olarak 90.000 bin TL ile başladı, şu an limiti tam olarak belirtmeyeyim ama çok fazla yüksek tanımladılar, kişiden kişiye değişir. Şu durum da var Hepsiburada'ya kaydettiğim ilk kredi kartım ticari karttı, limiti çok yüksekti, limit konusunu etkileyen durumlar farklı konu. Normal kullanıcılar için ya da arada bir alışveriş yapanlar için premium kart mantıklı değil, ben sürekli al sat yaptığım için kullanıyorum, en son 1250 TL aidat ücreti ödedim, itiraz etsem geri ye alırım ama uğraşmıyorum, şu an kaç para oldu bilmiyorum. Bir de yeni aradılar mesela, kredi kartınız 500.000 TL limiti ile hazır dilerseniz gönderelim diyorlar, o kadar da istemiyorum dedim ona rağmen 4-5 defa aradılar.

Kesinlikle hak veriyorum. Başka bankalarda toplam ₺300.000 limitim vardı sırf bu kartta yüksek limit versinler diye iptal edip başvurumu yaptım. Tam olarak ₺10.000 limit verdiler. Müşteri hizmetlerine söylediğim zaman "düzenli kullanım ile limitiniz artar" dendi. 6 ay oldu, her ay kartın limiti 2-3 defa doluyor ve kesim tarihi gelmeden borçlarımı ödüyorum. Buna rağmen limitim ₺15.000'e ulaştı. Türkiye'ye döndüğüm anda iptal edip düzgün bir kredi kartı alacağım.

Geçen hafta 43 bin tl 9 taksitkle bisiklet satın aldım. Limiti olabildiğince düşük tutmaya çalışıyorum ben. Gerektiğinde yükseltiyorum, sonra borcu ödeyince kendim düşürüyorum. Limit konusunda sıkıntı yaşamadım ben.

Ben ilk çıktığında çıkarttım ama daha sakız bile almadım aidat olduğunu öğrenince.

İadeyi puan olarak veriyor çoğu banka artık, geçen hafta Akbank 1390 TL aidat kesti ve puan olarak bile vermeyi reddetti, 2 kartı iptal ettim. Sırf bunlarla uğraşmamak için kullanmıyorum.