En azından oyunlara bir şey yapmasınlar. O çocuklar odaklanamıyor diye oyunlarımıza elliyorlar.
O mesele bambaşka bir şey. Yok bant daraltırım, yok beğenmezsem yasaklarım falan saçmalığım daniskası ve tamamen karşıyım. Ha deselerdi ki oyun platformlarına da kimlikle yaş doğrulama getireceğiz, onu da destekleyebilirdim bir yere kadar.

Ben neden platformlara kimliğimi vereyim ki? Ebeveyn sorumsuzluğunun çözümü asla bu olamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben neden platformlara kimliğimi vereyim ki? Ebeveyn sorumsuzluğunun çözümü asla bu olamaz.
Kimliğini platforma vermeyeceksin ki, platform ne yapsın kimliğinle? :) İnstagram'dan hesap açarken yaş doğrulaması için link verir, tıklarsın, e-devlet'ten kimliğini doğrularsın, e-devlet platforma sadece "EVET" ya da "HAYIR" cevabı gönderir.

Platforma kimliğimizi versek bile hiçbir şey olmaz, platform o kimliğin gerçekliğini doğrulayamaz bir kere.

Kimliğini platforma vermeyeceksin ki, platform ne yapsın kimliğinle? :) Instagram'dan hesap açarken yaş doğrulaması için link verir, tıklarsın, e-Devlet'ten kimliğini doğrularsın, e-Devlet platforma sadece "EVET" ya da "HAYIR" cevabı gönderir.

Platforma kimliğimizi versek bile hiçbir şey olmaz, platform o kimliğin gerçekliğini doğrulayamaz bir kere.

Instagram için e-Devlet olayı da mantıksız. Herkes tek hesap mı kullanıyor? Eğer birden fazla hesapla bu onay yapılabiliyorsa e-Devlet'te her şey sızdırılıyor zaten. Bir güvenlik açığı daha bulunursa rastgele hesaplara benim kimliğimlemi doğrulama yapacaklar o zaman. Hiçbir konuda mantıklı olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Instagram için e-Devlet olayı da mantıksız. Herkes tek hesap mı kullanıyor? Eğer birden fazla hesapla bu onay yapılabiliyorsa e-Devlet'te her şey sızdırılıyor zaten. Bir güvenlik açığı daha bulunursa rastgele hesaplara benim kimliğimlemi doğrulama yapacaklar o zaman. Hiçbir konuda mantıklı olmuyor.
Yazılım mimarisini tartışmak istersen ayrı konu açabilirsin, her soruna da seve seve cevap veririm :)

Yazılım mimarisini tartışmak istersen ayrı konu açabilirsin, her soruna da seve seve cevap veririm :)

Yazılım konusunda tartışmaya gerek yok. Platformlar kimlik doğrulamasını e-Devlet'ten yapmaz bile. Kimliğini ve yüzünü tanıtmanı isterler. Sonra da sözde Yahudi'lere bütün biyometrik verilerini vermiş olursun işte. Sonuçta o kimlik bilgilerinin nasıl saklandığını bilemeyiz.

Fark etmez, her türlü sosyal medya kullanmıyordum. Benden biyometrik veri, kimlik doğrulaması zart zurt isterlerse sevseler vermem. Oy verirken ise yaşattıkları bu durumu unutmam ve çevreme unutturmam. Birey olarak yapabileceğim protesto budur.

Fark etmez, her türlü sosyal medya kullanmıyordum. Benden biyometrik veri, kimlik doğrulaması zart zurt isterlerse sevseler vermem. Oy verirken ise yaşattıkları bu durumu unutmam ve çevreme unutturmam. Birey olarak yapabileceğim protesto budur.
Sadece Türkiye'de mi bu durum? Hatta dünyada daha fazla.

Sadece Türkiye'de mi bu durum? Hatta dünyada daha fazla.

Kandırma kendini. İnsanları fişlemek ve sosyal medyada anonim takılan muhalif sesleri susturmak adına bu saçmalığa soyundular. Çocukları korumak vs hikaye. Kaldı ki dünyada benzer uygulamaların olması bu uygulamaları doğru bulmamı zorunlu kılmıyor. Bir öğrenemediniz 20 küsür senede. AKP ne yaparsa kendi çıkarına yapar. Halkın faydasını gözetmek vs asla.

Şahsen çocukları bahane edip asıl amaçları kimliklerimizi alıp anonimliği bitirmek.
Böylelikle tek özgür olabileceğiniz yer de gidecek. Kim bilir gelecekte düşüncelerimizi bile okumak isteyecekler...