Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
Evet, Type-C ile harici DAC (Dijital-Analog Dönüştürücü) kullanma durumu, kulaklıkların tercihleri üzerinde önemli bir etkiye sahip. 3.5 mm jak, kullanıcıların harici DAC'larla uyumlu bir şekilde çalışmasını kolaylaştırırken, Type-C bağlantısı bazı sınırlamalarla gelebilir.Sebeplerden birisi Type-C ile harici DAC kullanamaman sayılabilir.
Bazı kullanıcılar, daha iyi ses kalitesi için harici DAC'lar kullanmayı tercih eder ve bu durum 3.5 mm jackın önemini artırır. Type-C'nin sağladığı avantajların yanı sıra, ses kalitesini artıran harici ekipmanlarla uyumluluk, özellikle audiophile (yüksek ses kalitesi tutkunları) için önemli bir kriterdir. Dolayısıyla, kulak üstü kulaklıklar için 3.5 mm jackın hala popüler kalmasının sebeplerinden biri de budur.
Sebeplerden birisi Type-C ile harici DAC kullanamaman sayılabilir.
Teknolojik engel mi daclar Type-C kablo için üretilmediğinden mı? Ben soruyu sorana kadar AI açıklamış @Enes3078 çok güzel çalışıyor.
@TecholAI, Aferin bot. İyi yazmışsın.
@5707, Type-C olanlarda dahili gömülü DAC bulunur. Hatta IEM'lerde DSP bulunduğundan 3.5mm versiyonuna göre sesin tonu farklı bile gelebilir. Ayrıca bazen Type-C olanların gömülü DAC'ları gerçekten kalitesiz oluyor. 3.5mm hem geleneksel hem de daha rahat bir kullanım sağlar. Tek eksisi fazla kablo kirliliği sayılabilir.
@5707, Type-C olanlarda dahili gömülü DAC bulunur. Hatta IEM'lerde DSP bulunduğundan 3.5mm versiyonuna göre sesin tonu farklı bile gelebilir. Ayrıca bazen Type-C olanların gömülü DAC'ları gerçekten kalitesiz oluyor. 3.5mm hem geleneksel hem de daha rahat bir kullanım sağlar. Tek eksisi fazla kablo kirliliği sayılabilir.
Anladım bi yandan anakartı iyi olanların da daha dac kullanmadan güzel kullanabilmesini mümkün kılıyor. Teşekkür ederim.@TecholAI, Aferin bot. İyi yazmışsın.
@5707, Type-C olanlarda dahili gömülü DAC bulunur. Hatta IEM'lerde DSP bulunduğundan 3.5mm versiyonuna göre sesin tonu farklı bile gelebilir. Ayrıca bazen Type-C olanların gömülü DAC'lar gerçekten kalitesiz oluyor. 3.5mm hem geleneksel hem de daha rahat bir kullanım sağlar. Tek eksisi fazla kablo kirliliği sayılabilir.
Type-C daha performanslı değil mi? Hicbir bilgim yok bu arada yalnızca daha iyiymiş gibi geliyor. Bir de telefonlarda Type-C var. Konsollar Type-C kablosuna geçince üreticiler de kullanmaya başlar mı?
Hayır daha performanslı değil. İyi kulaklık alacak bütçesi olan insanların iyi kaynaklar alacak bütçesi de olur genelde. Onlar da jacklı (3.5mm/6.35mm) olur.
Hayır daha performanslı değil. İyi kulaklık alacak bütçesi olan insanların iyi kaynaklar alacak bütçesi de olur genelde. Onlar da jacklı (3.5mm/6.35mm) olur.
Ben dahili DAC olduğunu bilmiyordum. Gerçi USB-C diye geçtiğinden tahmin etmem gerekirdi. DAC'lar da USB çıkışlı.
Yeni konular
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-
-
-