Herkes "neden Linux kullanıyorsunuz?" diye açmış, ben marjinalliğe gittim biraz 😀. Neden Linux kullanmıyorsunuz? Sizi Linux'a itmeyen şey ne? Ağır hafif bütün cevaplara okeyim, beni bağlamıyor. Linus Torvalds değilim sonuçta :hehehe:.

Online-fix'den yüklediğim oyunlar çalışmıyor bende uğraşmak istemedim oyun oynamasan gözümü kırpmadan geçerim.

Hocam şöyle, Linux çok güzel bir işletim sistemi ama benim sistem biraz sıkıntı ben dualboot yapamıyorum bir türlü bir de yoksa kullanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığım programlar uyumlu çalışmıyor. Örnek olarak Unity kullanırken bayağı bir uğraştırmıştı. Bir tek Ubuntu'yu tam olarak destekliyor Unity sanırım. Ama Ubuntu'yu da hiç sevmiyorum.

Herkes "neden Linux kullanıyorsunuz?" diye açmış, ben marjinalliğe gittim biraz 😀. Neden Linux kullanmıyorsunuz? Sizi Linux'a itmeyen şey ne? Ağır hafif bütün cevaplara okeyim, beni bağlamıyor. Linus Torvalds değilim sonuçta :hehehe:.

Laptopum ve baş etmekten bıkıp usandığım ACPI hataları, ASUS laptop almayın.

Dual Boot olarak CachyOS ve Windows 11 kullanıyorum. CachyOS gerçekten inanılmaz hoşuma gidiyor. Aslında saf Arch Linux kullanıyordum fakat Arch Linux'ta arayüzde zaman zaman takılmalar yaşıyordum. Ek olarak kurduğum SSD de giriş seviyesi bir SSD idi.

Şu anda NVMe SSD'de CachyOS kullanıyorum. Ancak birinci işletim sistemi olarak kullanmamamın en büyük nedeni kullandığım bazı spesifik yazılımların Linux ile uyumlu olmaması. Mesela Topaz yazılımları ve Affinity gibi.

Bu yazılımlar da Linux destekleseydi direkt tek sistem olarak CachyOS kullanırdım. Hatta sırf gerçek Linux deneyimi için RTX 4070 yerine AMD ekran kartı bile alırdım.

Ben basit bir adamım Windows dedin mi akan sular durur sebepsiz.

Şaka bir yana oyunlar daha optimize olduğundan ve kullandığım programların daha stabil olmasından kaynaklı Linux geçmiyorum. Windows ne kadar özürlü olursa olsun mecburen kullanıyoruz. Alışkanlık var bir de kabuğumdan çıkmayı sevmiyorum. Herkes katiline aşık unutmayın. :D