Detaylar
Kim cevapladı?CanPatrioTic
Yetkin
"Windows ile geldim Windows ile giderim arkadaş, bu sevgiyi elimden alamazsınız."
xalvorath
Yetkin
Ben basit bir adamım, Ubuntu bilirim. Onu da kuruyorum, biraz kullanıyorum sonra anlık Windows gerektiren bir şey oluyor ve tekrar geri dönüyorum, ara sürüm ya benim için kalite isteyince geçiyorum.
Blackjaz
Becerikli
Çok fazla oyun oynayan birisiyim, özellikle de online oyunlar. Anti-Cheat desteği olmadığı için bana uymuyor. Hikayeli oyunlar konusunda fena değil ama her şey düzgün çalışacak diye bir durum yok. Çoğu kez saçma hatalarla cebelleştiğimi bilirim.
Sadece oyunlar değil, bazı programlar da yok. Örneğin Adobe programları yok ve bu programların bir çoğuna alternatif bulunamıyor. Alternatif denilenlerin çoğu yanına bile yaklaşamıyor. Hem bir çok özellik olmuyor hem de performanslı çalışmıyor.
En son 1 ay önce denedim. 2 saat sürmedi. Kanser oldum, tekrar Windows'a döndüm. USB üzerinden kurmadan çalıştırınca efsane çalışıyor, kurunca performans kaybı başlıyor, NVIDIA driverı patlıyor, yok başka bir şey oluyor vs. Hadi sorunları çözeyim rahatlayayım bi diyorsun ama next next next yok.
Bir çok kişi diyecektir artık her şey grafik arayüzü ile yapılabiliyor vs ama yalan. Bir çok sorunu terminalden halletmeniz gerekiyor. En son NVIDIA driverını kurmaya çalışırken çıldırdım, ben niye uğraşıyorum dedim saldım.
Teknoloji bana hizmet etmeli, ben teknolojiye değil. Köleler Linux sevebilir. (Şaka şaka, alınmayın hemen.
)
Not: Sizin kullanımınızı kısıtlayan bir şey yok ve kurulumunuz sorunsuz ise tadından yenmez. Windowsa dönmek istemezsiniz. Çok güzel dağıtımlar var. Ama Mac kullanıyorsanız da Linux'a bakmaksınız.
İşin özü kişisel ihtiyaçlarımız yönündeki tercih olduğundan bana hitap etmiyor. Basite kaçıyorum. Arada canım çekmiyor değil yoksa.
Sadece oyunlar değil, bazı programlar da yok. Örneğin Adobe programları yok ve bu programların bir çoğuna alternatif bulunamıyor. Alternatif denilenlerin çoğu yanına bile yaklaşamıyor. Hem bir çok özellik olmuyor hem de performanslı çalışmıyor.
En son 1 ay önce denedim. 2 saat sürmedi. Kanser oldum, tekrar Windows'a döndüm. USB üzerinden kurmadan çalıştırınca efsane çalışıyor, kurunca performans kaybı başlıyor, NVIDIA driverı patlıyor, yok başka bir şey oluyor vs. Hadi sorunları çözeyim rahatlayayım bi diyorsun ama next next next yok.
Teknoloji bana hizmet etmeli, ben teknolojiye değil. Köleler Linux sevebilir. (Şaka şaka, alınmayın hemen.
Not: Sizin kullanımınızı kısıtlayan bir şey yok ve kurulumunuz sorunsuz ise tadından yenmez. Windowsa dönmek istemezsiniz. Çok güzel dağıtımlar var. Ama Mac kullanıyorsanız da Linux'a bakmaksınız.
İşin özü kişisel ihtiyaçlarımız yönündeki tercih olduğundan bana hitap etmiyor. Basite kaçıyorum. Arada canım çekmiyor değil yoksa.
süpürge
Gelişen
Buna çok benzer bir başlık gördüm ve girdim Linux işine fakat olmadı. Mint kullandım, az da Ubuntu kullandım, çok eğlencveli kullanması fakat terminalde bazı uygulamaları yüklerken olan şeyler vb. fenasal zoruma gitti. Bunlar çözülse hemen geçerim geri.
Soluk Mavi Nokta
Çalışkan
Çocukluğumuzda Windows 98 ile başladık Windows 11 ile devam. İşin şakası bir yana beni linuxa iten bir sebep yok. Pc de oyun oynarım ben Windows un performansi bana yetiyor.
Wartz
Başarılı
- Makaleler
- 5
Dual Boot yapmış bulunmaktayım.Oynadığım oyunların Linux desteği yok. Yoksa ben Mint'ten devam ederdim.
erdym
Üstün
3D uygulamalarda hep bir hata aldığımdan yumruklayasım geliyor ayrıca Autodesk uygulamalarının ya çoğu yok ya da düzgün çalışmıyor en basitinden meshmixer yüksek çözünürlüklü bir şey attığımda bilgisayara crash yediyordu. Bir diğer sebebim de aslında bu uygulamaların dosya yolları çünkü orca slicer gibi uygulamalarda profiller aşırı karmaşıklaşabiliyor ve manuel düzeltmek istediğimde Windows'ta bu çok daha kolay.