Orange Head

Uzman
Makaleler
1
Cihaz
ABRA A7 V12.4
1774967873009.webp

2021’de Monster ABRA A7 V12.4 aldım. O dönem 2-3 asgari ücret parasıydı. Hayatımdaki en büyük pişmanlıklardan biri. Oysaki abim kaç kere MSI al diye uyarmıştı.
  • Şarj ömrü rezalet
  • Fanlar aşırı sesli
  • Çok hızlı ısınıyor
  • Sürekli bir şeyi bozuluyor
Yaşadıklarım:
  • Çok temiz kullanmama rağmen ~1.5 yılda batarya öldü, sadece fişte çalışıyor
  • USB girişlerinden biri bozuldu
  • Kapağı açıp kapatırken kasa çatladı
SERVİS FACİASI:

Evde yokken laptop’a kahve dökülmüş. Hemen kapatıp ters çevirmişler, ben de Kadıköy servise götürdüm. “Ömür boyu bakım” yüzünden uzun kuyruk vardı. Sıra bana gelince yaşanan durumu söyledim hazır gelmişken USB ve batarya sorununu özellikle söyledim, not aldılar "Batarya ve USB Kontrol Edilecek" diye

2 hafta sonra almaya gittim: anakart temizliği + klavye değişimi yapmışlar, 2022’de 2000 TL ödedim. Ama eve gelince fark ettim ki USB ve bataryaya hiç dokunulmamış. oysaki "Batarya ve USB Kontrol Edilecek" not almıştı.

Sürekli bozulup para ödemekten sıkıldığım için 4060 Ti sağlam bir masaüstü sistem dizdim, 3 yıldır 1 kere bile bozulmadı hiç bir şeyi.

Şu anda nasıldır bilmiyorum ama zamanında oldukça f/p cihazları vardı, biz de 17 inç abra modellerinden birini almıştık.
Malzeme kalitesi cidden kötü ya, ömür boyu servis ilk duyduğunda iyimiş diyorsun ama buna ihtiyacın olması daha kötü.
2015 model alienware laptopun panelinde en ufak sorun yok, bu monster 2 kere ölü pixelden dolayı değişime gitti, 3. sefere biz göndermeye üşendik. Her seferinde sadece pixelin yeri değişiyor, ve o şekilde geri gönderiyorlar. Kontrol etmiyorlar mı anlamadım.

Teknolojik ürünler biraz şanş işi fabrikadan her çıkan ürün aynı olmuyor yakın çevremde casper ve monster kullanlar var hiçbiride sorun yaşamadı en azından şuanlık.

2018 yılında Abra modelini almıştım. Menteşelerinden çok korkuyordum fakat bu konuda hiç sorun yaşamadım. Fan sesi ve batarya ömrü konusunda benzer durumları o dönem ben de yaşıyordum ancak bunlar rahatsız edici seviyede değildi. Ekranın flex kablosu gevşediği için bir problem yaşamıştım ama servis hızlı bir şekilde çözüp teslim etmişti. Cihazı iki kez de bakım için bıraktım ve sonuçtan memnundum. En sonunda masaüstü sistem toplamak için cihazı temiz bir şekilde yeni kullanıcısına sattım.

Benim olumlu bir deneyim yaşamış olmam, tabii ki sorunlar olmadığını göstermez. Muhtemelen fiyat-performans odaklı bir marka olduğu için ekonomik koşulların da etkisiyle ilgi gitgide arttı; ancak operasyonel olarak bu yoğunluğu karşılayamadıkları için hizmet kaliteleri iyice düştü.

2021 yılında ben de V20.4 modelini alıp, oyundayken batarya azalması sebebiyle farkını verip V22.2'ye geçmiştim, geçmez olaydım. Cihaz tam 3 kere değişti, verdikleri 3 refurbished cihaz da sıkıntılıydı dava yoluna gidiyordum. Şikayetlerden bana ulaşıp, uzlaşmak istediler, ben de o dönem yeni çıkmış olan ve tamamen MSI üretimi tek model olan V25.1.2 cihazı aldım, bir kere Bios silinmesi ve pil değişmesi hariç hiç servise götürmedim. Yakın zamanda tüm GE76-GP76 kasaların kroniği olan menteşe kırılma sorununu yaşadım, onu da kendim hallettim, menteşeleri de gevşettim mis gibi kullanıyorum. Bu sorun tamamen MSI'ın mühendislik hatası yapıp güçsüz menteşe kullanmasından ve menteşeleri çok sıkmasından kaynaklanıyor.

Monster daha sonra Semruk serilerinde yine MSI ile işbirliğine gitti, GE78 Raider kasası kullanıyordu o cihazlarda. Yani demem o ki, MSI üretimi olan Monster'lar alınabilir çünkü Monster üretimi (Tongfang, Clevo) değil, MSI olduğu için. Bu cihazların tek sorunu MSI uygulamalarını kullanamamanız oluyor ancak 4 yıldır hiç ihtiyaçta duymadım.

Teknolojik ürünler biraz şanş işi fabrikadan her çıkan ürün aynı olmuyor yakın çevremde casper ve monster kullanlar var hiçbiride sorun yaşamadı en azından şuanlık.
Sorun yaşayınca kullanmıyorlar bir daha zaten, ondan hiç görmemişsindir.

Monster alınacak bilgisayar değil, servis hatalarını kullanıcılara kitlemeye çalışıyor asla yardımcı olmuyorlar. Ben yeni nesil LOQ öneririm. Özellikle anakart sorunları çözüldüğü için çok daha güvenilir, şu an kullanıyorum ve herhangi bir sorun yaşamadım hiç.

Monster 2018 öncesi ürünleri bildiğin facia. Tulpar serisinden zamanına göre üst düzey laptop kullandım 5 yıl dayandı anakartı yandı. Fakat işlemcisi 8-9.nesil i7 ve sonraki Tulpar'larda bu sorunlar çok azaldı. Düşünün Tulpar serisinde bile böyle sıkıntılar varken düşük seviye Abra serisi kullananlara üzülüyorum hele de A5 kullanıcılarına. Şu anki 2026 piyasası o kadar saçma bir vaziyetteki Monster alacağına benzer özelliklerde aynı seviyede MSI ASUS düşürebiliyorsun bir şekilde yani Monster'in esprisi kalmadı.