Güvenlik faktörü tamamen fiziksel tasarımla alakalı bir durum. Kablonun da 4 sense pini enable iken normalde sağladığı güç 375W, daha üst limite Windows açılıp sürücüler çalıştıktan sonra sürücünün overwrite müdahalesi ile çıkıyor. 12V2x6 güncellemesi sadece fiziksel seating ile alakalı, güvenlik faktörünü etkilemiyor.Konnektör erime vakalarının büyük kısmında kablonun tam oturtulmaması ve yanlış montaj önemli bir faktör olarak öne çıktı.. NVIDIA kablonun fiziksel limitini kafasına göre overwrite etmedi, zaten bu montaj riskini sıfıra indirmek için pinleri geriye çeken 12V-2x6 revizyonu standartlaştırıldı. 12V-2x6 revizyonu ve ATX 3.1 ile birlikte, doğru takılmış kabloda bu tür sorunların yaşanma riski ciddi şekilde azaltıldı.
Zaten seçimi parana göre yapıyorsun, benim orada işaret etmek istediğim durum para kısmını tamamen göz ardı ederek yapılmış "zaten normalde kimsenin sözünü bile etmeyeceği" bir kıyasla(yama)ma durumu. 5080 param varken ben de almam 9070 XT'yi, doğal bir şey bu.Sen 4K'da sıfır taviz, tam ışın izleme ve DLSS netliği istediğinde AMD tarafında paran olsa bile alabileceğin bir alternatif yok.
Eski seriler berbattı zaten. Nvidia için de AMD için de ortak bu durum. Patlamayan tek şey PCIe konektörüydü, onu da Nvidia daha güvensiziyle değiştirtiyor işteBu arada o kartı 2015 gibi almıştım, benim elimde de patladı, sürekli patlıyorlardı, bu gerçek.