Neden NVIDIA fanboylar var?

AMD kullanıp sorunlarla uğraşan arkadaşlarım var. Tabii ki teknoloji şans işi. Ama bu tür sorunlar NVIDIA'da daha az. Yani 130 FPS yerine 120 FPS alacak olmayı dert etmiyorum. Ve teknoloji olarak NVIDIA daha önde. Fanboy dediğin şey ise her alanda var. Neden olduğunu sorgulamak da saçma. Birçok sebebi var.

@ElonXMusk, yok işte. İyi olması için sorunsuz olması gerek öncelikle. Elimde 5090 ayarında kart olup sorunlu olacaksa beş para etmez. KÖTÜDÜR.

Dediğim gibi, 5060 yerine 9060 XT 16 GB RAM tercih edilebilir.

4060 konusuna gelmişken VRAM sorunları fazla. Ama AMD ekran kartları insanlara yetiyor.

Fakat arkadaşım dahil dediğim kişiler teknolojisine bakmıyor hatta ne teknolojisi barındırdığını bile bilmiyorlardır
Olay da bu zaten, iPhone alan biri de özelliklerine RAM'ine bakmıyor. Çünkü piyasadaki en stabil ve kullanımı kolay ürünü sunuyor sana. Kendini kanıtlamış ve yıllarca driver sorunları ile gündemde olmayan bir firma.

İlk NVIDIA kartım 3060'tı, 7800 XT'mi satıp geçmiştim. Size göre 7800 XT daha iyi olabilir fakat AMD'de karşılaştığım saçma sorunların hiçbiri NVIDIA'da yoktu. Desteklediği teknolojilerde çok işimi gördü AI vb. alanlarda. AMD'de yaşadığım saçma droplarda hiç yoktu, tamamen kusursuz. Forumlarda amd driver'ının feedbacklerini takip etmekle de uğraşmıyordum, en son gelen neyse kurup geçiyordum.

Haklısın ama NVIDIA için VRAM, fiyatlar ve yazılım hataları var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer birisi Nvidia fanboyu ise bunun çeşitli nedenleri vardır. Birincisi Amd kartlardan çok çekmiştir. İkincisi Nvidia kartlarla deneyimi hep iyidir, her işini görüyordur.

Sürücülerde sorun olsa da NVIDIA genel kullanımda stabil.

Dediğim gibi, 5060 yerine 9060 XT 16 GB RAM tercih edilebilir.

AMD kartlarına günahım kadar güvenemiyorum, o kadar çok kullanıcı şikayeti var ki. Kumar oynamak gibi geliyor. Ve şöyle bir olay var, yarın RTX 50 serisine bir güncelleme gelir; ortada 9060 XT düşünmeni gerektirecek hiçbir şey kalmaz. NVIDIA kartları böyle işte, zaman geçtikçe değerleniyorlar. Sorunsuz şekilde hem de, optimize. Asıl mesele bu zaten.

Sürücülerde sorun olsa da NVIDIA genel kullanımda stabil.
Dediğim gibi, bugün piyasaya baktığımızda iki markanın da tamamen iyi olmadığını ve kendilerine has ciddi sorunları olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. "NVIDIA sorunsuz, AMD sorunlu" algısı günümüzde tamamen yalan bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…