Sadece yatırımlık bile alınabilir seviyede marka adı satıyor çünkü. İkinci elde RTX 30 serisinden itibaren neredeyse değer kaybı çok az (Enflasyon farkını katmazsanız, aldığınız fiyata satabiliyorsunuz, enflasyon da bizim devletin suçu.) Bir nevi ekran kartı piyasasının Apple'ı muamelesi çekiliyor. Bir aya yakın süredir her gün ikinci el ekran kartı piyasasını takip ediyorum ve AMD'nin aynı nesil kartlarıyla aralarında performans olarak uçurum olmasa da fiyat olarak uçurum var, aslında AMD'nin önceden yediği hurmaların şimdiki neticesi bu, RTX 50 - RX 9000 serilerinde sıfır kart alacaksanız hangisini uygun bulursanız almalı ama eski nesillerde cidden uçurum var ikinci el piyasasında fiyat olarak, çünkü marka adı ve o dönem "Çok stabildi ya!" algısından.
Bir de Bulldozer mimarisi döneminde yapılan termal hatalardan dolayı da sen ben bunların geçtiğinin farkında olsak da çok bilgisayar toplama hakkında bilgisi olmayan insanlar daha hala AMD şöyle sıcak böyle sıcak diyor, ya da RX 400-RX 500-RX 5000 serisi zamanında alınan o ünlü WattMan hataları, driver güncelleyince başlayan frametime spikelar falan, insanlar Bacon'un 4 putu gibi, aşamıyor bazı söylemleri.
Yani kısacası, zamanında pazarlamada yapılan doğru adımlar ve AMD'nin yaptığı bazı hatalar bunlara sebep oldu, 2026 itibariyle sıfır alınacaksa inanılmaz bir fark olduğunu düşünmüyorum.