Merhaba arkadaşlar.

Neden PC için DualSense ve Xbox kontrolcüleri önerilmiyor? Genellikle DualSense için "PlayStation'da kullanmayacaksanız kesinlikle uzak durun" denildiğini görüyorum. Neden böyle deniliyor?
1. Sorun Stick Drift Problemi. Ürünü alıyorsun ve bi bakmışsın analoglar şaşı teyzem gibi biri batıya diğeri doğuya bakıyor.
2. Bağlantı hızı. Bluetooth kullandıkları için kendi alıcısı olan 2.4G gamepad'lere nazaran bağlantı problemleri yaşama olasılığın hem daha fazla hem de daha yüksek gecikme ile oynuyorsun.
3. Fiyat. Xbox kolu için 0 almak istersen 3500TL ve dualsens için 4500TL para veriyorsun bu paraya şarj standı olan ve xbox elite series 2 veya dualsense edge kontrolcülerden bile kaliteli kontrolcüleri alma şansın oluyor.
4. PC için zaten Dualsens her oyunu desteklemiyor. Ne kadar destekliyor deselerde illa rastgele bir oyunda problem yaşıyorsun.

Neredeyse hiç kullanmıyorum ki :D Çok nadiren telefona takıp uzaktan oyun oynadığım oluyor, o da ayda ortalama 1-2 saat ancak.
Sen ultimate C aldığın dönem daha hall effect'ler daha yeni yaygınlaşmıştı ve daha çok 50 dolar ve daha pahalı gamepadlerde kullanılıyordu. Normal 30 dolara hatta indirimle 20 dolara aldığın bir üründe hall effect olmaması. O zaman F310'un satıldığı fiyata almışsın. 2 tane alsan 1 tane Monster Pusat Clutch parası yapıyordu.

Gereksiz olduğu için. Mesela DualSense'in bir sürü özelliği var, hangi birisini kullanacaksın PC'de? Xbox belki olur ama onda da drift olma ihtimali var, zırt pırt pilini değişmen gerekecek, pille uğraşmayayim desen ek aparatları var dünya para. Çok daha iyi alternatifler var PC için.
Xbox iyidir diyecektim ama o pil olayı aklıma geldi cidden büyük sorun yani kumandaya aldığım pil fiyatı ile batarya alırdım herhalde 1 senede.