Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Merhaba arkadaşlar. Hem eski forumda hem de Techolay'da 1 yıl sonra toplanacak/alınacak sistem, alınacak ekran kartı, laptop, telefon için bugünden konu açılamıyor. Açılan konular ise ya siliniyor, ya da "Lütfen sistemi/ürünü alacağınız zaman konu açın" deniliyor.
Aslında bu kuralı iyi kötü anlayabiliyorum. Çünkü 1 yıl sonra alınacak bir ürün için şimdiden öneri almak doğru değil.
Fiyatlar değişecek, daha F/P sistemlerin aynı ya da yakın fiyatlara çıkması söz konusu olacak. Son ve en önemlisi ise 1 yıl boyunca bir insanın aynı maddi imkanlara yine sahip olmaması veya bütçesinin değişmesi söz konusu.
1 ay önce 70-80 liraya aldığım yumurta bugün 125 lira. Sadece 1 aydaki fiyat değişimi bu. Elektronik aletleri ithal ediyoruz, kendimiz üretmiyoruz. 1 sene sonra doların düşeceğini veya sabit kalacağını düşünüyor musunuz? Ben cevap veriyorum: Hayır.
Şu an bir hazır sistem alacaksınız diyelim. O sistem bugünün şartlarına ve donanımlarına göre hazırlanıyor, 1 sene sonra o sistem kalacak mı? Hayır. Şu an düşündüğün bir dizüstü bilgisayarın 1 sene sonra hâlâ satışta olma ihtimali bile oldukça düşük. Daha birçok sebep sıralanır bu konu için.