3 3586 Uzman Katılım 24 Ocak 2024 Mesajlar 5.050 Makaleler 33 Çözümler 46 Beğeniler 5.960 26 Haziran 2024 #1 Cihaz Uygun fiyatlı cihazlar Mesela aşağıdaki gibi Redmi Note 12'nin alt çerçeveleri yanlara göre daha kalın. Bu dediğim akıllı saatlerde de olabiliyor mesela. Redmi Watch 3 Active de aynı şekilde. Bu altlardaki kalınlıkların sebebi nedir? Reeder'ı saymıyorum bile böyle telefon mu olur Acaba ucuz cihazlardaki ucuz teknolojiler yüzünden mi? Alttaki şarj girişi, hoparlör mikrofon için yer mi ayırmışlar acaba? Son düzenleyen: Moderatör: 26 Haziran 2024
Mesela aşağıdaki gibi Redmi Note 12'nin alt çerçeveleri yanlara göre daha kalın. Bu dediğim akıllı saatlerde de olabiliyor mesela. Redmi Watch 3 Active de aynı şekilde. Bu altlardaki kalınlıkların sebebi nedir? Reeder'ı saymıyorum bile böyle telefon mu olur Acaba ucuz cihazlardaki ucuz teknolojiler yüzünden mi? Alttaki şarj girişi, hoparlör mikrofon için yer mi ayırmışlar acaba?
Emrecngz Üstün Katılım 22 Ocak 2024 Mesajlar 1.026 Çözümler 6 Beğeniler 805 Yer Mersin 26 Haziran 2024 #2 Ekranın bağlantısını sağlayan flex ve kontrolcü orada çünkü. Pahalı modellerde onu zor da olsa gizliyorlar ama ucuzda uğraşmıyorlar.
Ekranın bağlantısını sağlayan flex ve kontrolcü orada çünkü. Pahalı modellerde onu zor da olsa gizliyorlar ama ucuzda uğraşmıyorlar.
KS KS 3 3586 Uzman Katılım 24 Ocak 2024 Mesajlar 5.050 Makaleler 33 Çözümler 46 Beğeniler 5.960 26 Haziran 2024 #3 Emrecngz dedi: Ekranın bağlantısını sağlayan flex ve kontrolcü orada çünkü. Pahalı modellerde onu zor da olsa gizliyorlar ama ucuzda uğraşmıyorlar. Genişletmek için tıkla... Normalde flex esnetilerek çerçevenin sıfır kalınlığa gelmesi sağlanıyormuş ve bu esnetme teknolojisinin patenti Apple'da olduğunu duydum doğru mu?
Emrecngz dedi: Ekranın bağlantısını sağlayan flex ve kontrolcü orada çünkü. Pahalı modellerde onu zor da olsa gizliyorlar ama ucuzda uğraşmıyorlar. Genişletmek için tıkla... Normalde flex esnetilerek çerçevenin sıfır kalınlığa gelmesi sağlanıyormuş ve bu esnetme teknolojisinin patenti Apple'da olduğunu duydum doğru mu?
Emrecngz Üstün Katılım 22 Ocak 2024 Mesajlar 1.026 Çözümler 6 Beğeniler 805 Yer Mersin 26 Haziran 2024 #4 3586 dedi: Normalde Flex esnetilerek çerçevenin sıfır kalınlığa gelmesi sağlanıyormuş ve bu esnetme teknolojisinin patenti Apple'da olduğunu duydum doğru mu? Genişletmek için tıkla... Bilmiyorum ama OLED panellerde doğrudan ekranı çercevenin altına katlıyorlar.
3586 dedi: Normalde Flex esnetilerek çerçevenin sıfır kalınlığa gelmesi sağlanıyormuş ve bu esnetme teknolojisinin patenti Apple'da olduğunu duydum doğru mu? Genişletmek için tıkla... Bilmiyorum ama OLED panellerde doğrudan ekranı çercevenin altına katlıyorlar.
KS KS 3 3586 Uzman Katılım 24 Ocak 2024 Mesajlar 5.050 Makaleler 33 Çözümler 46 Beğeniler 5.960 26 Haziran 2024 #5 Emrecngz dedi: Bilmiyorum ama OLED panellerde doğrudan ekranı çercevenin altına katlıyorlar. Genişletmek için tıkla... Bu katlama veya esnetme teknolojisi dediğimiz olay böyle değil mi?
Emrecngz dedi: Bilmiyorum ama OLED panellerde doğrudan ekranı çercevenin altına katlıyorlar. Genişletmek için tıkla... Bu katlama veya esnetme teknolojisi dediğimiz olay böyle değil mi?
Emrecngz Üstün Katılım 22 Ocak 2024 Mesajlar 1.026 Çözümler 6 Beğeniler 805 Yer Mersin 26 Haziran 2024 #6 Evet bu. İlk Apple mı yaptı bilmem ama OLED ekranlarda oluyor sadece.
KS KS 3 3586 Uzman Katılım 24 Ocak 2024 Mesajlar 5.050 Makaleler 33 Çözümler 46 Beğeniler 5.960 26 Haziran 2024 #7 Emrecngz dedi: Evet bu. İlk Apple mı yaptı bilmem ama OLED ekranlarda oluyor sadece. Genişletmek için tıkla... Anladım hocam teşekkür ederim.
Emrecngz dedi: Evet bu. İlk Apple mı yaptı bilmem ama OLED ekranlarda oluyor sadece. Genişletmek için tıkla... Anladım hocam teşekkür ederim.
1 1589 Üstün Katılım 27 Aralık 2023 Mesajlar 6.019 Makaleler 2 Çözümler 21 Beğeniler 5.023 30 Haziran 2024 #8 @Emrecngz Dediği gibi o bağlantıları gizlemek maliyetli ve üretimi daha zor oluyor. Kârı arttırmak için de böyle yapıyorlar.
@Emrecngz Dediği gibi o bağlantıları gizlemek maliyetli ve üretimi daha zor oluyor. Kârı arttırmak için de böyle yapıyorlar.