Asily 39

Üstün
Makaleler
10
Yer
Karabük
Çok merak ediyorum, Android/Windows savununca insanlar sorun çıkarmazken Apple'ı savununca ne oluyor da herkes "Yok bu daha iyi, Apple fanboyusun." falan diyor, anlamıyorum.

Bazen tam tersi olabiliyor; ancak benim karşılaştığım sürekli bu.

Ne bu nefretiniz?

@Asily, Apple'dan nefret edenleri bir kenara bırakarak kendi açımdan anlatacağım. F/P oranı çok düşük, gelir düzeyi yüksek/düşük fark etmeden her türlü insanın eline yapışmış marka. İlgilendiğim kategoriye gireyim biraz da, öyle daha rahat anlatabilirim. MacBook Neo mesela. 40.000TL gibi fiyatlara 8 GB RAM ile satılan berbat bir cihaz ancak sırf markası ve MacOS'dan kaynaklı öneren, savunan insan çıkabiliyor.

Yani demem o ki, nefretin sebebi biraz da yangına körükle gidilmesi.

Bir de, Microslop'u kim savunuyor?

Çok merak ediyorum, Android/Windows savununca insanlar sorun çıkarmazken Apple'ı savununca ne oluyor da herkes "Yok bu daha iyi, Apple fanboyusun." falan diyor, anlamıyorum.

Bazen tam tersi olabiliyor; ancak benim karşılaştığım sürekli bu.

Ne bu nefretiniz?
Kötü bir marka; çünkü her sene çıkardıkları ürünlerde gerçekten kayda değer hiçbir fark yok. Hadi var diyelim, her modelde ekstra 30.000 TL falan ekliyorlar, hatta daha da fazla.

Alınabilecek tek ürünleri kulaklıkları olabilir; onlar da pahalı ama en azından iyiler. Zorunlu ekosistemine girmüyorum bile.

Apple'dan nefret etmek için tonlarca sebep var.