Teknik olarak beğendiğim bir cihaz değil ve FP oranı düşük, ayrıca kapalı kaynak yazılım kullanıyor. Telefonun arkada ne yaptığı belli değil. Apple düşmanı değilim; bazen FP telefonlar çıkarıyorlar, onlar iyi oluyor ama genellikle beğenmiyorum.

İlk dediğinize katılmıyorum, bunu tüm markalar yapıyor. Markalar parayı kullanıcıdan önce düşünür, bunu yapmayan marka yok artık. Zorunlu ekosistem diye bir olay yok, nereden buldun bunu? Ayrıca kime göre iyi neye göre iyi? Telefonları, tabletleri falan gayet iyi. Ekosistem her markada olmalı, Samsung son zamanlarda geliştirdi bu işi.

Tüm markalar yapıyor demek abartıya kaçıyor. Mesela Nothing her yeni telefonda değişik değişik şeyler getiriyorlar.

Ben basit adamım, işime gelen firmanın ürününü kullanırım. Örneğin ucuza temiz bir Apple telefon bulursam onu kullanırım, Samsung telefon bulursam onu kullanırım. Çok uzun zaman Apple telefon kullandığım da oldu ucuza Android telefon kullandığım da oldu. Ya da bir diğer örnek olarak oynadığım oyunlar ve kullandığım uygulamalar yüzünden yıllardır Windows kullandım ve kullanmaya da devam edeceğim. Keyfi olarak Linux deneyimim oldu ve sıkılınca Windows'a geri döndüm. Özgür ruhlu olun. Sıkılınca çat diye Windows'tan Linux'a, Linux'tan da Windows'a dönebilecek kadar rahat olmanızı temenni ederim.

Hiçbir firmaya özel olarak nefret barındırmıyorum. Hangisi çıkarıma hizmet ediyorsa ona yöneliyorum. Ne gereksiz överim ne de gereksiz nefret dolu sözler söylerim. Kendimce objektif bir gözle neyin eksik neyin doğru yapıldığını kendi çapımda eleştiririm ve kullanmaya devam ederim. Saygılar, sevgiler.

İki kutup var, birisi Android diğeri iPhone. İki tarafta radikalleşiyor ve boş bir düşmanlık çıkıyor olay bundan ibaret. Bundan kârlı çıkan da firmalar oluyor.