Makaleler
1
Yeni bir röportajda Neil Druckmann, Naughty Dog'un sonsuza kadar Last of Us üzerine çalışmayacaklarını söyledi. Ayrıca birden fazla Single Player proje üzerinde de çalıştıklarını söyledi.

Detaylar:
Röportajda Druckmann, stüdyonun “birden fazla tek oyunculu proje” üzerinde çalıştığını ve “Söz veriyorum, sonsuza kadar ‘The Last of Us’ stüdyosu olarak kalmayacağız'' — ''Biz, özellikle ilişkiler olmak üzere, hikaye ve karakterlere dayalı deneyimler yaratıyoruz'' — ''Hikayeler, her şeyin etrafında döneceği ve besleneceği bir tür felsefi çekirdeğe sahip.'' açıklamalarında bulundu.

Daha öncesinde Uncharted serisi hakkında konuşan Druckmann, ''Bir şey başarılı olduğu için, insanlar büyük bir baskı olduğunu ve devamını yapmak zorunda olduğumuzu düşünüyor. Durum böyle değil. Bizim için Uncharted inanılmaz derecede başarılıydı — Uncharted 4 en çok satan oyunlarımızdan biriydi — ve o hikayeye son fırça darbesini koyup bitti diyebiliyoruz. Devam ediyoruz''

TLOU 3'ün hakkında da açıklamalarda bulunan Druckmann, ''Sürecimiz, 2. Bölümü yaptığımızda yaptığımız şeyle aynı, yani evrensel bir mesajı ve aşk hakkında bir açıklaması olan ilgi çekici bir hikaye bulabilirsek — tıpkı ilk ve ikinci oyunda olduğu gibi — o zaman o hikayeyi anlatırız. Eğer bir şey bulamazsak, 2. Bölüm ile çok güçlü bir sona sahibiz ve bu son olacak''

Biliyorsunuz ki Last of Us 3'ün hikaye taslağı yazılmaya başlanmıştı ama asıl odaklarının Last of Us 3 olmadığı, Yeni bir IP üzerinde çalıştıkları söylenmişti. ''Birden fazla proje üzerinde çalışıyoruz'' lafını bence diğer taraftan geliştirdikleri Uncharted Remake için söyledikleri gibime geliyor çünkü Uncharted Remake'in geliştirilmeye başlandığına dair güçlü iddialar vardı ve TLOU Part 2'nin kaynak kodlarında Uncharted 1 Remake'ine dair şeyler bulunması bunların göstergesiydi.

Kaynaklar:

Sony oyunları (Naughty Dog ve diğer şirketlerin oyunları) ile zaten oyun dünyası bambaşka bir hal aldı. Uncharted veya The Last of Us örneğin, kim gelip böyle oyunlar yapardı ki? Resmen bizleri oyun anlamında farklı bir boyut ve eğlenceye sokturlar. O yüzden yeni çıkaracakları hikaye tabanlı oyunları merakla bekliyorum.

Başarılı şirketlerden yeni oyunlar veya devam oyunları görmek beni her zaman heyecanlandırıyor.

Sony oyunları (Naughty Dog ve diğer şirketlerin oyunları) ile zaten oyun dünyası bambaşka bir hal aldı. Uncharted veya The Last of Us örneğin, kim gelip böyle oyunlar yapardı ki? Resmen bizleri oyun anlamında farklı bir boyut ve eğlenceye sokturlar. O yüzden yeni çıkaracakları hikaye tabanlı oyunları merakla bekliyorum.

Başarılı şirketlerden yeni oyunlar veya devam oyunları görmek beni her zaman heyecanlandırıyor.

Her ne kadar Naughty Dog bu SJW tayfaya yönelik işler yapmasından dolayı sevmesem de, en azından Ubisoft ve benzer firmalar gibi "bu oyun tuttu bunun temelinden birkaç oyun yapalım" mantığı üzerinden gitmiyorlar. Uncharted mesela bu örneklerden biri.

Sony ve Rockstar dışında kim her oyununda 200 milyon dolar üzerinde para harcıyor ki, bu firmalar oyun kavramını ciddi anlamda şekillendiren firmalar. O yüzden yaptıkları işe saygım var.