Merhaba arkadaşlar,
Ben bir DVD'ye bir film yazmak istiyorum ama Nero oturum yerleştirme hatası veriyor. Neden? İki DVD almıştım. Başkasının bilgisayarında yapınca oldu ama kendi bilgisayarımda olmuyor. Neden?
-
Disk Kontrolü: İlk olarak kullandığın DVD'lerin sağlam ve temiz olduğundan emin ol. Yüzeyde çizik veya lekeler varsa, başka bir disk denemeni öneririm.
-
Başka Program Denemesi: Nero yerine başka bir yazılım ile (örneğin, ImgBurn veya CDBurnerXP) DVD yazmayı dene. Bu, sorunun Nero'dan mı yoksa başka bir etken nedeniyle mi olduğunu anlamana yardımcı olabilir.
-
Nero Ayarları: Nero Burning ROM ayarlarını sıfırla. Bunu yapmak için programı aç ve "Ayarlar" veya "Preferences" sekmesinden varsayılan ayarları geri yükle.
-
Güncellemeleri Kontrol Et: Nero yazılımının en son sürümüne güncellenip güncellenmediğini kontrol et. Yazılım güncellemelerini yükle.
-
Sürücü Kontrolü: DVD yazıcının sürücüsünün en son sürümde olduğundan emin ol. Sürücü güncellemelerini kontrol et ve gerekirse güncelle.
-
Bağlantıları Kontrol Et: DVD yazıcı ile bağlantının düzgün yapıldığını ve düzgün çalıştığını kontrol et. USB veya SATA bağlantılarını kontrol et.
-
Disk Formatı: DVD yazma formatını kontrol et. DVD-Video formatında yazdığından emin ol.
-
Gereksinimler: Bilgisayarının sistem gereksinimlerinin DVD yazmak için yeterli olduğundan (RAM, işlemci gücü vs.) emin ol.
-
Anti-Virüs Yazılımı: Eğer mevcut bir anti-virüs yazılımın varsa, geçici olarak devre dışı bırak ve tekrar dene. Bazı güvenlik yazılımları yazma işlemini engelleyebilir.
Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, kullandığın DVD yazıcının marka ve modelini paylaşarak daha fazla yardım isteyebilirsin.