NetBSD nasıl bir işletim sistemidir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 199
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 583
Kurmanıza gerek olmayan bir işletim sistemi. Çok eski bir dağıtımdır. 93'ten beri geliştiriliyor, onun yerine FreeBSD tabanlı veya direkt FreeBSD kurun.

NetBSD degisik bir isletim sistemi degildir. BSD ailesinin bir parcasidir. OpenBSD'den daha kullanislidir ayni zamanda guvenlik odakli bir sistemdir.

Cok sevilen MacOS NetBSD araclarini icerir, kullanir.

BSD özünde AT&T için geliştirilmiştir. Genel tasarım felsefesi ağ ve ağ ürünlerinin kullanımı için. Bu sebeple de çok iyi bir sistem takip sistemine ve Linux'la kıyaslandığında daha düşük gecikmeye sahip. Forkları ise FreeBSD, OpenBSD veya NetBSD diye çoğaltılabilir. En çok desteklenen forku olan FreeBSD'de birçok sürücüyü Linux'dan portlamışlar ancak desteğine rağmen donanım desteği zayıf.

Su kirmizi seytani kuruyorsun.

Sonra Ports'u ogreniyorsun.

Sonra da buradan istedigin paketi derliyorsun. Oluyor sana ultimate BSD deneyimi. Tabii sen X11'i gunumuz DE'leri ile duzgun calistirma ve network portu aramaktan sıkılmazsan, bunlar gerceklesir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…