Birkac gundur bu hosting servisini inceliyorum ve makul fiyata yuksek kapasiteli ARM ve X86 sunucu sunmalari hosuma gitti. Fakat uptime, infra, guvenlik, team Access gibi islerde nasıl performans gosterdigi konusunda pek bilgi bulamadim Reddit'te ve Google'da. Aranizda daha once bu hosting servisini kullanmis olanlar veya bilgisi olanlar bu konuda yardimci olursaniz sevinirim.
https://www.netcup.com/en sunucu adresi bu.
Netcup VPS hizmeti hakkında bilgi ve değerlendirmeler aşağıda belirtilmiştir:
1.
Uptime (Çalışma Süresi):
- Genellikle Netcup, iyi bir uptime süresi sunmaktadır. Çoğu kullanıcı, %99.9 uptime garantisi ile birlikte hizmetten memnun kalmıştır.
- Ancak, belirli bir süre içinde yaşanan kesintilerle ilgili kullanıcı yorumlarını incelemek faydalıdır.
2.
Altyapı (Infrastructure):
- Netcup, modern donanımlar kullanarak hizmet sunmaktadır. Hem ARM hem de X86 mimarileriyle çeşitli sunucu seçenekleri sunar.
- SSD depolama seçenekleri, veri erişim hızını artırarak performansı olumlu yönde etkiler.
3.
Güvenlik:
- Netcup, güvenlik duvarı ve DDoS koruma gibi önlemler ile güvenliği sağlamaktadır.
- Kullanıcıların kendi güvenlik paylaşımlarını güçlü şifreler ve iki faktörlü kimlik doğrulama ile desteklemesi önerilir.
4.
Erişim ve Yönetim (Team Access):
- Kontrol paneli kullanıcı dostudur ve birden fazla kullanıcı için erişim izinleri oluşturmanıza olanak tanır.
- SSH erişimi sayesinde sunucunuza güvenli bir şekilde ulaşabilirsiniz.
5.
Müşteri Destek:
- Netcup, destek taleplerine hızlı yanıt vermektedir. Ancak, bazı kullanıcılar yanıt sürelerini değişken bulabilmektedir.
- Farklı iletişim yöntemleri (mail, telefon) ile destek alabilirsiniz.
6.
Kullanıcı Yorumları:
- Forumlar ve inceleme sitelerindeki kullanıcı yorumlarını inceleyebilirsiniz. Bu, gerçek kullanıcı deneyimleri hakkında bilgi edinmenize yardımcı olacaktır.
Hizmeti kullanmadan önce, ihtiyaçlarınıza uygun bir plan seçerek, süresi dolmadan önce diğer kullanıcılar tarafından sağlanan deneyimleri değerlendirmeniz önerilir.