ensargokts
Üyecik
Merhaba,
Windows bilgisayarıma eski bir yazılım olan NetPeeker’ı yükledim. Yazılımı yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda Windows açılmamaya başladı.
İlk aldığım hata şu şekildeydi:
Recovery
Your PC/Device needs to be repaired.
The digital signature for this file couldn’t be verified.
File: C:\Windows\System32\Drivers\NetPeeker.sys
Error code: 0xc0000428
Yani Windows doğrudan NetPeeker’ın NetPeeker.sys sürücüsünün dijital imzasını doğrulayamıyor.
Başlangıç Ayarları’ndan şu seçenekleri denedim:
Ayrıca F1 ile Windows Kurtarma Ortamı’na girmeyi denedim fakat kurtarma ortamı da açılmıyor. Bu denemelerde zaman zaman:
File: \Windows\System32\winload.efi
Error code: 0xc0000017 hatasını almaya başladım.
Şu anda Windows normal şekilde açılmıyor, Güvenli Mod açılmıyor ve dahili Kurtarma Ortamı’na da giremiyorum.
NetPeeker’ı yüklemeden önce bilgisayar normal çalışıyordu. Sorun yazılımı kurduktan ve yeniden başlattıktan sonra başladı.
Donanım arızasından ziyade NetPeeker’ın eski/imzası doğrulanamayan kernel sürücüsünün Windows’un açılışını engellemesi mümkün mü?
USB ile Windows kurulum/kurtarma ortamından Komut İstemi’ne girerek NetPeeker.sys sürücüsünü devre dışı bırakmak veya kaldırmak ve ardından gerekirse BCD / winload.efi tarafını onarmak doğru yaklaşım olur mu?
Amacım format atmadan mevcut Windows kurulumunu ve dosyalarımı kurtarmak.
Windows bilgisayarıma eski bir yazılım olan NetPeeker’ı yükledim. Yazılımı yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda Windows açılmamaya başladı.
İlk aldığım hata şu şekildeydi:
Recovery
Your PC/Device needs to be repaired.
The digital signature for this file couldn’t be verified.
File: C:\Windows\System32\Drivers\NetPeeker.sys
Error code: 0xc0000428
Yani Windows doğrudan NetPeeker’ın NetPeeker.sys sürücüsünün dijital imzasını doğrulayamıyor.
Başlangıç Ayarları’ndan şu seçenekleri denedim:
- 4: Güvenli Modu Etkinleştir
- 7: Sürücü imzası zorlamasını devre dışı bırak
- 9: Hatalardan sonra otomatik yeniden başlatmayı devre dışı bırak
Ayrıca F1 ile Windows Kurtarma Ortamı’na girmeyi denedim fakat kurtarma ortamı da açılmıyor. Bu denemelerde zaman zaman:
File: \Windows\System32\winload.efi
Error code: 0xc0000017 hatasını almaya başladım.
Şu anda Windows normal şekilde açılmıyor, Güvenli Mod açılmıyor ve dahili Kurtarma Ortamı’na da giremiyorum.
NetPeeker’ı yüklemeden önce bilgisayar normal çalışıyordu. Sorun yazılımı kurduktan ve yeniden başlattıktan sonra başladı.
Donanım arızasından ziyade NetPeeker’ın eski/imzası doğrulanamayan kernel sürücüsünün Windows’un açılışını engellemesi mümkün mü?
USB ile Windows kurulum/kurtarma ortamından Komut İstemi’ne girerek NetPeeker.sys sürücüsünü devre dışı bırakmak veya kaldırmak ve ardından gerekirse BCD / winload.efi tarafını onarmak doğru yaklaşım olur mu?
Amacım format atmadan mevcut Windows kurulumunu ve dosyalarımı kurtarmak.
Son düzenleyen: Moderatör: