NetVay kullanımı bırakılmalı

Makaleler
11
Yer
Japonya, Fukuoka
Foruma resmen giriş sağlayamıyoruz. Ne zaman bildirimleri açmak istesem ömrümden en az 2 dakika kayıp veriyorum. Forum saatlerce hatta günlerce erişim dışı kalabiliyor. Bence forumun iyiliği için bu markadan ayrılık gerçekleşmeli.

İnanın evimdeki veya okulumdaki sunucuyla daha iyi hizmet sağlardım.

Hatta şu anda bu konuyu açarken şöyle bir şey yaşandı;

@Barış @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Artı 34 Eksi
Arkadaşlar veri merkezine kayyum atandığı için böyle bir durum var. En fazla bir ay içinde sorun çözülmüş olacak. Zaten çalışmalara başladık
Recep abi kayyum atandıysa niye hala aynı sağlayıcıyı kullanıyorsunuz, bir de NetVay'e neden kayyum atanıyor

Ayrıca şöyle bir durum da var, insanların şuraya 1-2 şey yazıp çıkmak için bir gram hevesi var. O da 5000 tane uyarı pop-up'ı sağolsun hemen kaçıyor. Bu da sitenin aktifliğini yiyip bitiriyor, Hasan hocam da bahsetmişti profilinde.

Profil mesajlarını "DDoS" açıklamasıyla silmişler. Biz miyiz DDoS....
Bu açıklama birini anımsattı bana, yazarsam hapise sokacak cinsten birini hem de

Bu süreçte neredeyse hiç bilgim olmadan CF WAF tarafını öğrendim, hatta WAF tarafında saldırı anında otomatik açılan kurallar geliştirdim. Onlar olmasa ne olurdu bilemiyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

Techolay altyapısı co-location olarak tarafımızdan hizmet verilmektedir. Techolay, yaklaşık 3 aydır 7/24 DDoS saldırılarına maruz kalmaktadır. İşletmemiz, özel olarak Techolay ile ilgilenmektedir; ancak bu ilgilenme genel ağ/network koruması kapsamındadır.

Techolay eş zamanlı bot saldırıları almaktadır ve bu bot saldırıları, Techolay yönetimi tarafından (@Barış) bizzat başarılı şekilde yönetilmektedir. İlgili Cloudflare bot doğrulama sistemi, dünyadaki birçok internet sitesinin saldırı esnasında mecburen kullandığı standart bir özelliktir. Techolay, @Barış tarafından geliştirilen Cloudflare tabanlı sistemiyle saldırı anında otomatik bot doğrulamasını aktif etmektedir. Ancak bu durum, ağımızda bir problem olduğu anlamına gelmemektedir.

Bot doğrulaması, Netvay ile doğrudan bağlantılı değildir. Sunucular Turkcell, Vodafone veya Türk Telekom gibi sağlayıcılarda barındırılsa dahi bu ekranla karşılaşmanız mümkündür. Türkiye’nin en büyük internet siteleri (örneğin Sahibinden vb.) dahi bu korumayı aktif olarak kullanmaktadır. Çünkü bu bot saldırılarına karşı koymanın en etkili ve stabil yolu budur (Cloudflare ayarları tarafımızdan sağlanmamaktadır).

Görülen bot doğrulama/Cloudflare ekranı Netvay ile bağlantılı değildir. Özellikle Techolay üzerinde 3 aydır aralıksız gerçekleşen çok sayıda DDoS saldırısı bulunmaktadır. İşletmemiz, 7/24 Techolay sistemlerini izlemekte ve gerekli aksiyonları almaktadır.

Alternatif seçenekler ilgili yöneticilere sunulmuştur ve belirttiğimiz gibi aylardır 7/24 iletişim halindeyiz. Taraflı yaşanan kesintilere (bot/Cloudflare harici) değinmemiz gerekirse, öncelikle kim olduğumuzu ve ne iş yaptığımızı açıklamak faydalı olacaktır.

İşletmemiz DiyoVM, DiyoCP, network panelleri, özel yazılım çözümleri ve hosting tabanlı hizmetler sunan bir firmadır. Genel anlamda ihtiyaç durumunda her türlü kapasite artırımı yapabilen ve anlık aksiyon alabilme potansiyeline sahip bir yapımız bulunmaktadır. Birçok özel firmayla da bağlantımız bulunmaktadır.

Hizmet aldığımız veri merkezi PenDC veri merkezidir. Bu veri merkezine kayyım atanmış olup, bu konu hakkında Recep Bey(x gönderisi) ve çeşitli haber kanalları tarafından bilgilendirme yapılmıştır. Kayyım süreci nedeniyle işletmemizin ve diğer hizmet sağlayan firmaların tüm operasyonları çok sıkı denetim altına alınmış ve çeşitli kısıtlamalar uygulanmaya başlanmıştır. En basit işlemler dahi savcılık, kayyım ve TMSF gibi makamların onayına sunulmaktadır. Normalde 10 saniye sürecek işlemler saatler sürebilmektedir.

İşletmemiz, yaklaşık iki ay önce PenDC veri merkezi kayyım yönetimine ihtar çekmiş ve savcılık tarafından çıkış onayı beklemektedir. Şu anda PenDC içerisinde yapılacak tüm işlemler, yalnızca büyük onay süreçleri ile gerçekleştirilebilmektedir.

Bunlara ek olarak, Türkiye’de yaşanan DDoS saldırıları tüm sitelerin ve altyapıların ortak problemi haline gelmiştir. Bu süreçte, kayyım sürecine rağmen gerekli onaylar dahilinde en optimize ve sorunsuz ağ yapısını sağlamak için yedekli çalışma hedeflenmektedir.

Gelen örnek botnet saldırısı (düzenli olarak her gün saatlerce bu saldırılar gerçekleşmektedir):

Olsun yine de siteyi ayakta tutmayı başaramıyorsunuz. Sizden uzak durmak lazım. İşimiz falan düşmesinde. @Barış olmasa kim bilir bu site ne hale gelecek. Siteyi yöneten ve ayakta tutan @Recep Baltaş ve saygı değer yöneticimiz. Ama umarız ki yakın zamanda sizinle çalışmazlar. Forum üyeleri olarak, verdiğiniz hizmeti gördük. Daha profilinizdeki mesajları bile yanıtsız bırakarak sildiniz. Açık ve net konuşacağım kolay kolay firma kötülemem ama Natro firması sizden daha iyi. Masraflı olsa da adamlar işini profesyonel yapıyor. Kusura bakmayın.

Madem böyle bir açıklaması vardı, o kadar profilinizdeki mesajlara yanıt vermek yerine mesajları silip profili yoruma kapatmak neyin nesi oluyor?

Köşeye sıkışınca konuşma yapmak kolay. Profilinize gelen yorumlara aynı şekilde davranmadınız.

@Barış hocamız sağolsun, gerekenleri yapmamış olsaydı o verdiğiniz ''sözde hizmetin'' ne kadar vasat olduğunu daha iyi görecektik.

Niyeyse şu gün ne mesaj atabiliyorum, atarken hata alıyorum, atamıyorum falan, ne de atılan mesajı zamanında görebiliyorum, sanki 15 fps cihaz ile. Giriş yapıyorum, garip. Acaba internetimden dolayı mı yoksa web sitesinde mi düşündürtüyor beni.

hata alıyorum, atamıyorum falan, ne de atılan mesajı zamanında görebiliyorum
@Netvay sağolsun onların muazzam hizmeti (!) sayesinde biz de aynı sorunlardan muzdaribiz.

@Netvay Yapamıyorsunuz işte kardeşim, boşuna zorlamayın. Yok DDoS saldırısıymış yok Cloudflare ayarıymış falan filan, tek saldırı alan forum Techolay mı? Her saldırıda site birkaç saatliğine çökecekse, her an bağlantı yavaşlayacaksa sizin işe yaradığınız nokta ne tam olarak?

Her yazdığım rehberde görsellerin kaybolmasını, mesajların silinmesini, sistemin hata vermesinin sebebi sizsiniz. Beceremiyorsanız yapmayın.

Son düzenleme:
Türk hosting firmalarının abidik gubidik sorunları yüzünden yelkenlerimi çok uzun süre önceden Avrupa sunucularına açtım bile kendi işlerimizde. Site yönetimine de öneririm, ne destek derdim var, ne ödeme sorunu ne de uptime sorunu.
Yani bu sorun NetVay ile de degil neredeyse hepsi ile olacak bir durum. En az 7-8 hosting firmasi ile çalıştım hepsi ayni rezaletle pes dedirtti.

Hâlen geçerli bir sebep göremiyorum. Örneğin; Technopat DDoS saldırılarına maruz kalmıyor mu? Onlar nasıl ayakta duruyor? Upuzun bir açıklama yayınlamışsınız ama ben hâlen geçerli bir sebep göremiyorum. BECEREMİYORSUNUZ!

Ben daha konuşmayacağım. Yönetimin tartışması gereken şeyi üye olarak tartışmak istemiyorum. Umarım yönetim gerekli şeyleri yapıyordur.

Bu arada bu mesajı dahi gönderemedim.

Son düzenleme:

Sitelerini inceledim, ucuz dandirikten host ve VDS paketleri satarlarsa olacağı bu. 14 yıldır üye olduğum bir forum sitesi var. Sunucuları tamamen yabancı, forum altyapısı yabancı firma. 14 yıldır bu site tek bir saldırı bile yemedi, değil tek bir DDoS bile yemedi. Türk firmaları ile çalışırsan sonuçlarına katlanırsın. 9 yıldır o sitede yöneticilik yapıp bende aynı barış kardeşimizin yaptığı optimizasyon işlerini yaptım, grafiksel olarak siteyi her defasında kontrol ettiğimde yıllar boyu tek bir saldırı bile yok. Sağlam firmalarla çalışırsan sorun yaşamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…