Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

creazy

Başarılı
Merhaba,

Bir konuya girdiğimizde bazen “mesaj gönderimine kapalı” uyarısıyla karşılaşıyoruz. Ancak konunun neden kilitlendiğini (tartışma çıkması, kural ihlali vb.) anlayabilmek için çoğu zaman sayfalarca geriye gidip moderatörün son mesajını aramak zorunda kalıyoruz. Bazı durumlarda ise son mesajda bile kilitlenme sebebi belirtilmemiş olabiliyor. Bu da kullanıcılar için kafa karışıklığı yaratıyor.

Konu kilitlendiğinde görünen standart sarı/turuncu uyarı barında, yalnızca “kapalı” ibaresi yerine kilitlenme sebebinin de kısaca belirtilmesi daha açıklayıcı ve faydalı olabilir.

Örnek;

1767514931795.webp

Yönetim açısından uygulanabilirlik (ek iş yükü oluşturmaması için):
Moderatörlerimizin her seferinde uzun açıklamalar yazmakla uğraşmaması adına, kilitleme paneline hazır şablonlar (açılır menü) eklenebilir. Yönetici yalnızca listeden “tartışma”, “kural ihlali” vb. bir sebep seçer; sistem de bu bilgiyi otomatik olarak uyarı barına yansıtır. Elbette bu tamamen sizin kararınız.

Bu sayede hem üyelerin merakı anında giderilmiş olur hem de “neden kilitlendi?” şeklinde yönetime gelen soru yükü azalır.

Fikir hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Saygılar.

Artıladım.

Son düzenleme:

Fark etmez hocam, kendi düşünceniz. İsteyen ister, isteyen istemez. Ben şu açıdan düşündüm. Diyelim ki bir konuda tartışıyoruz ve konu kilitlendi. Kullanıcı da ‘neden kilitlendi?' diye merak edip rapor açarak sebebini öğrenmek isteyebilir. Oysa kilitlenme sebebi doğrudan yazılsa, rapor açmaya gerek kalmaz. Kolaylık sağlaması açısından böyle düşündüm.
Saygılar.

Kilitlenen konuların hepsi üyelerin birbirlerine yaka paça daldığı konular. Bunun için de sebep belirtmeye gerek yok. Canımız sıkılınca konu kilitlemiyoruz, kavga kıyamet çıkınca kilitliyoruz.

Görünen köy kılavuz istemez.

Tabii ki hocam, biz de ‘canınız sıkılınca boş yere konu kilitleniyor' demiyoruz. Bir konu kilitleniyorsa elbette bunun bir sebebi vardır. Zaten durduk yere konu kilitlenmez. Evet hocam, haklısınız, genelde bu tür nedenlerle kilitleniyor. Ben sadece merak giderme ve kullanıcıya kolaylık sağlama açısından düşünmüştüm. Tabii ki bu durum tamamen sizin takdirinizde.
Teşekkürler, saygılar.

Merhaba,

Bir konuya girdiğimizde bazen “mesaj gönderimine kapalı” uyarısıyla karşılaşıyoruz. Ancak konunun neden kilitlendiğini (tartışma çıkması, kural ihlali vb.) anlayabilmek için çoğu zaman sayfalarca geriye gidip moderatörün son mesajını aramak zorunda kalıyoruz. Bazı durumlarda ise son mesajda bile kilitlenme sebebi belirtilmemiş olabiliyor. Bu da kullanıcılar için kafa karışıklığı yaratıyor.

Konu kilitlendiğinde görünen standart sarı/turuncu uyarı barında, yalnızca “kapalı” ibaresi yerine kilitlenme sebebinin de kısaca belirtilmesi daha açıklayıcı ve faydalı olabilir.

Örnek;

Eki Görüntüle 215722

Yönetim açısından uygulanabilirlik (ek iş yükü oluşturmaması için):
Moderatörlerimizin her seferinde uzun açıklamalar yazmakla uğraşmaması adına, kilitleme paneline hazır şablonlar (açılır menü) eklenebilir. Yönetici yalnızca listeden “tartışma”, “kural ihlali” vb. bir sebep seçer; sistem de bu bilgiyi otomatik olarak uyarı barına yansıtır. Elbette bu tamamen sizin kararınız.

Bu sayede hem üyelerin merakı anında giderilmiş olur hem de “neden kilitlendi?” şeklinde yönetime gelen soru yükü azalır.

Fikir hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Saygılar.
Bazı şeyleri çok takmaya gerek yok bence. Kapandıysa bir olay olmuştur zaten, moderatörler keyfine göre kapamıyordur sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör: