CQBB

Uzman
Yer
İstanbul
Geçtiğimiz hafta sonu Nexen N blue S modelinden (yazlık) 4 tane sıfır taktırdım. Bu sabah işe giderken fotoğraftaki yokuşun en dik noktasında durdum, tekrar kalkış yaparken pati attı. Önceki lastiğim Michelin CrossClimate (4 mevsim) modeliydi. 2019 üretim ve kullanılamaz halde olmasına rağmen pati attığını hatırlamıyorum.

1772698159429.webp

Hocam hala kış ayındayız. Belirli sıcaklık altında iş yapmıyor yaz lastikleri. Hava sıcaklığı, lastik türü ve kalite farkı var arada. CrossClimate eski de olsa iyi bir lastik. Nexen de fena bir lastik değil diyebilirim.

Ayrıca lastik rodajı da var kısa bir süre, ondan sonra daha da oturacaktır yola. Şöyle 500-600 kilometre sonra daha da iyi yapışacak yola.

@Eagles herhangi düzlükte ve otobanda hiç sıkıntı yaşamıyorum. Frene bastığım gibi tepkisini gösteriyor. Ama bu sabah pati atınca ''acaba'' dedirtmedi değil.

@Eagles herhangi düzlükte ve otobanda hiç sıkıntı yaşamıyorum. Frene bastığım gibi tepkisini gösteriyor. Ama bu sabah pati atınca ''acaba'' dedirtmedi değil.

Hocam, yaz lastiği kışın fren mesafesini uzatabiliyor o normal. Performansı da etkileyebilir aynı zamanda. Hem de yeni bir lastik, dişlerin iyice oturması lazım. Tabii Nexen markasından bir Michelin veya Continental performansı da beklememek lazım, bu lastikler birçok konuda üstünler çünkü Nexen'den. Sende onun farkındasındır bence. Biraz süre tanıyıp yol yap, kendini de toparlayacaktır o sıra.
@CQBB

Son düzenleme: