Elektronik Next 55" MiniLED TV 24.999 TL

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Surface Area
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 114
  • Etiketler Etiketler
    next
Dimming zone konusunda diğer Mini LED'lere kıyasla çok zayıf olsa da fiyat olarak başka alternatifi yok. Her türlü QLED ve LED'den iyi olduğu kesin.

Dimming zone konusunda diğer Mini LED'lere kıyasla çok zayıf olsa da fiyat olarak başka alternatifi yok. Her türlü QLED ve LED'den iyi olduğu kesin.

Kıyaslama yapmanız yersiz, zira bunun rakibi olan İffalcon 55U95A - TCL C6K'nın fiyatları bu Next'ten çok daha pahalı. 55U95A'nın şu an stoku kalmamış ancak 2 gün önce 40.999₺'den satılmış. C6K ise minimum 47.000₺'den başlıyor (55" olanı).

Bundan da ziyade ben 4 ay önce 55U95A ile konudaki Next arasında kalmıştım. Bulunduğum şehirdeki MediaMarkt şubesinde C6K'yı bizzat inceledim uzun uzun. Ancak beğenmedim, çünkü kendisi MiniLED olduğunu iddia etmesine rağmen orta segment QLED panel gibi bir deneyim sunuyordu, renkler cansız ve soluktu. Daha sonra ben de konudaki Next'i aldım ve yaklaşık 4 aydır kullanıyorum, çok memnunum. Sunduğu renkler - renk doğruluğu - görüntü canlılığı C6K'den çok çok daha iyi.

Velhasıl kağıtüstü verilere her zaman inanmamanızı öneririm. Zira sözde kağıtüstünde daha üstün görünen C6K, reel hayatta kendinden çok daha uygun Next'ten daha kötü deneyim sunuyor.

Dimming zonme sayısı 100 küsür olan ile 500 küsür olan C6K, U95A kıyası adil değil ve Next'in daha iyi olma imkanı yok. TCL paneli fabrika çıkışlı halde yani varsayılan olarak sunulan görüntüde kötü olabilir ve kullanıcının ek ayar çekmesi gerekiyor olabilir fakat Next'ten kötü demek saçma. Kağıt üstü veri okumak doğru değil zaten de hocam bu kağıt üstü veri değil teknik veri. Kağıt üstü veri dediğin şey MEMC AI götüntü yükseltme cart curt zırvalarıdır. İki paneli ben de bizzat deneyimledim ve Next bariz daha kötü fakat 25K'ya 55 inc istiyorsan tabii rakipsiz.

500 küsur olan C6K, U95A kıyası adil değil.

Hayır bilginiz yanlış, 500 küsur olan Dimming Zone sayısı yalnızca en büyük boyuta (98" idi sanırsam) konuluyor, 55" modele o kadar Dimming Zone koyulması fiziken de imkansız ki markanın iddiası da bu değil.

İki paneli ben de bizzat deneyimledim ve Next bariz daha kötü fakat 25K'ye rakipsiz.

Burada yalan söyleyecek halim yok hocam, sonuç olarak kullanıcının bütçesi, ne isterse onu alır.

Ben bizzat elde ettiğim deneyimi anlatıyorum burada, birkaç farklı kişiden de benimle aynı düşündüklerini teyit ettim.

Ben iddiamın tamamen arkasındayım, Dimming Zone sayısı Next'te daha azdır illaki; ancak Next'teki LG Mini LED panelin sunduğu görüntü, C6K ve U95A'daki TCL Mini LED panelden çok daha iyi durumda.

Kaldı ki şu an C6K'ya çıktığın fiyata yakın yine Next'in 65" ve 576 Dimming Zone'a sahip modeli var ki bu kadar Dimming Zone'u TCL tarafında ancak 98" gibi modellerde görmek mümkün.

Kaldı ki şu an C6K'ya çıktığın fiyata yakın yine Next'in 65" ve 576 Dimming Zone'a sahip modeli var ki bu kadar Dimming Zone'u TCL tarafında ancak 98" gibi modellerde görmek mümkün.
Bu dediğin Next'in modeli 50K'dan satılıyor zaten. Standart olan Next 65inc 35K fiyatı olan modelde 220 adet var ve evet TCL 50-55 modellerde 180 adet bölge var. Yani demek istediğim fiyatına göre ne veriyorsan onu alıyorsun. Ben iki TV'yi de gördüm hatta Next Mini Ledi babanneme bizzat kendim aldım geçen yıl Amazon indirimlerinde 19K'ya, TCL'i de arkadaşta deneyimledim. Hadi ara yüz vs. akıcılığını geçtim orda bariz zaten TCl önde de direkt panel olarak TV'ye bakınca Next çok daha iyi diyemem ben de sana yaşadığım deneyimi söylüyorum. Fiyatına göre iyi ama İffalcon bence daha iyiydi. Renkler ikisinde de doygun fakat siyahlar, karanlık sahneler çinli grupta daha iyiydi. Hocam internette de bir ton inceleme var ve renkler cansız soluk diyen bir sizsiniz sanırım. Hani artık durum öyle bir yere geldi ki Simfer, Onvo gruplarında bile cansız soluk renk neredeyse yok ki C6K'da olsun.

Bu dediğin Next'in modeli 50K'den satılıyor zaten.

Tamam işte, 55" C6K'ya vereceğin paranın az üstüne 65" ve çok daha iyi bir panel elde ediyorsun.

Hadi arayüz vs. akıcılığını geçtim orada bariz zaten TCL önde de direkt panel olarak TV'ye bakınca Next çok daha iyi diyemem ben de sana yaşadığım deneyimi söylüyorum.

Velev ki ben yalan söylüyor olayım, sizin söylemlerinize göre yine ben haklı çıkıyorum. Benzer panel performansları için neden fazladan bir TV parası daha verilsin ki?

Hocam internette de bir ton inceleme var ve renkler cansız soluk diyen bir sizsiniz sanırım.

MediaMarkt'ta bu C6K'nın yanında QLED tabanlı bir model daha vardı ve abartmıyorum onun renk canlılığı daha iyiydi. Ek olarak bu C6K'nın yüzeyindeki mat kaplama da görüntü deneyimine direkt etki ediyor. Yansımayı engellemek için renk canlılığından ciddi feragat ediyor TCL. Mesela C6K'nın bir üstü olan C7K'da mat kaplama yok ve renkleri inanılmaz canlı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…