Yer
Trabzon
İyi sosyaller, bu iki TV arasında kaldım. İkisini de araştırdığımda alanlar, kullananlar memnun. Servisleri ilgili ve panel olarak da iyi olduğu söyleniyor. @2254 hocam, monitör tavsiyesini sizlerden almıştım. TV olarak belki ilgi alanınız olmayabilir ama yorumlarınızı beklerim. Sizce 55 inç MiniLED mi almak mantıklı, 65 inç QLED mi almak mantıklı? Kullanımını iki ihtiyar yapacak; normal TV ve YouTube üzerinde belgesel olacak, diğer özellikleri kullanılmayacak desem yeridir.

Çok kişisel bir soru, benim için doğru olan sizin için olmayabilir. Ama fikrime gelecek olursak TV'nin kalitesine göre değişebilir. Nexstar mini LED televizyonlarını KTC den alıp montajlıyor. Genel de IPS panel kullanılıyor (ktc, panel olarak LG IPS kullanmayı tercih ediyor), IPS panelin en büyük eksisi siyahlar ve kontrast oranı olduğundan, mini LED IPS olana daha yakınım. Bir de ne kadar zone kullandığı ve bunu nasıl optimize ettiği önemli. Mini LED de panel kadar arka aydınlatma kalitesi de önemli. Ktc batırmaz diye düşünüyorum. Eğer ikisi de VA panel olsaydı o zaman 65'' düşünülürdü.

Alternatif olarak TCL ve iffalcon televizyonlara bakabilirsin. İffalcon da TCL'in markası olduğundan kötü olacağını sanmıyorum. Samsung ve LG gibi markalar bu fiyatlara iyi televizyonlar satmıyor.

Çok kişisel bir soru, benim için doğru olan sizin için olmayabilir. Ama fikrime gelecek olursak TV'nin kalitesine göre değişebilir. Nexstar mini LED televizyonlarını KTCden alıp montajlıyor. Genel de IPS panel kullanılıyor (ktc, panel olarak LG IPS kullanmayı tercih ediyor), IPS panelin en büyük eksisi siyahlar ve kontrast oranı olduğundan, mini LED IPS olana daha yakınım. Bir de ne kadar zone kullandığı ve bunu nasıl optimize ettiği önemli. Mini LED de panel kadar arka aydınlatma kalitesi de önemli. Ktc batırmaz diye düşünüyorum. Eğer ikisi de VA panel olsaydı o zaman 65" düşünülürdü.

Alternatif olarak TCL ve iffalcon televizyonlara bakabilirsin. İffalcon da TCL'in markası olduğundan kötü olacağını sanmıyorum. Samsung ve LG gibi markalar bu fiyatlara iyi televizyonlar satmıyor.

Normalde aklımda ilk bu vardı ancak başka bir konuda 55 inç mini LED olan önerildi. Araştırdığımda hoşuma gitti fiyat olarak da iyiydi. O yüzden sizin de fikrinizi almak istedim.

Normal tv kanalları izleniyorsa çoğunluk ile ucuz olanı alın geçin, Lakin online platformlarda vb şekilde filmler ve diziler izliyorsanız miniled alın.

Normalde aklımda ilk bu vardı ancak başka bir konuda 55 inç mini LED olan önerildi. Araştırdığımda hoşuma gitti fiyat olarak da iyiydi. O yüzden sizin de fikrinizi almak istedim.

Detaylı incelemesini görmeden hangisi daha iyi demek zor. Normal de mini LED daha iyi olur fakat zone sayısı çok düşük bu modellerin. Yani hangisinin daha iyi olduğunu kağıtüstü verilere bakarak anlayamayız. Bu yüzden şu daha iyi diyemiyorum kusura bakmayın. Ama her ikisi de fiyatındaki rakiplerine göre iyi gözüküyor, bu yüzden pişman etmezler.

Mini LED avantajı siyah rengi daha iyi gösteriyor, karanlık ortamlarda film falan izleyecekseniz mini LED alın geçin. Gerçi aydınlık ortamlarda Mini LED daha iyi, gerçek ki deneyim sunar.