Konu Başlıkları Gizle
Selamlar.
NFS Most Wanted 2005, PC, PlayStation 2, XBOX 360 ve Nintendo GameCube platformlara/cihazlara çıkış yaptı ve şuan güncel cihazlar içinde sadece PC'de kurabiliyorsunuz.
Ancak Android cihazlardaki geniş emülatör yelpazesi sayesinde bu oyunun PS2, GameCube veya PC versiyonlarını cep telefonlarımız üzerinden oynayabiliyoruz.
Adreno GPU'ya sahip Snapdragon işlemcilerin emüle yetenekleri çok iyidir ve neredeyse tüm emülatörler ile uyumludur. Ancak Exynos çipler AMD RDNA mimarisini kullanır ve her emülatör Exynos çiplerde stabil çalışmaz.
Ben de Exynos 1680 işlemciye sahip Samsung Galaxy A57 cihazımda birçok emülatörü denedim ve size almış olduğum performansı, emülatördeki grafik kalitesini ve telefonun pil sıcaklık değerlerini paylaşacağım.
İyi okumalar.
Oyun 2x Native (1280x1056p) çözünürlükte gayet akıcı ve 55-60 FPS aralığında çalışmakta. Çok yoğun polis sahnelerinde nadiren de olsa oyun bir saniyeliğine yavaşlayabiliyor ancak hiçbir donma veya kasma yaşamadım. Oyun çok akıcı.
1 saatlik oynama sonucunda cihazın pil sıcaklığı 43 derecelere gelmiş bulunmakta.
Grafikler ise bu şekilde. Çözünürlük yüksek olsa da GameCube disklerinin boyut sınırı 1.5 GB olduğu için EA bu oyunda görsel efektlerden bayağı kısarak oyunun boyutunu 1 GB civarlarına indirdi. Bu yüzden oyun çamur gibi gözüküyor.
Oyun 1.5X Native çözünürlüğünde gayet akıcı ve 48-60 FPS aralığında çalışmakta. Hiç kasma, donma veya yavaşlama yaşamadım.
1 saatlik oynama sonucu cihazın pil sıcaklığı 39 derecelere gelmiş bulunmakta.
Grafikler ise bu şekilde. Yansımalar ve gölgeler gayet güzel ama tek sorun PS2 emülasyonunda 1.5X Native'den sonra takılmalar başladığı için oyunu düşük çözünürlükte oynamamız gerekiyor. Ancak Nintendo'ya göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Oyunu 1920x1080p çözünürlükte gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyoruz ancak Exynos çipi ile emülatör arasındaki uyum sorunu sebebiyle gökyüzü bazen pespembe olabiliyor.
Grafikler ise mükemmel. Direkt PC grafiklerini 1920x1080p ile açıyor. Tek sorun bazen gökyüzü pespembe oluyor yoksa gayet iyi.
NFS Most Wanted 2005, PC, PlayStation 2, XBOX 360 ve Nintendo GameCube platformlara/cihazlara çıkış yaptı ve şuan güncel cihazlar içinde sadece PC'de kurabiliyorsunuz.
Ancak Android cihazlardaki geniş emülatör yelpazesi sayesinde bu oyunun PS2, GameCube veya PC versiyonlarını cep telefonlarımız üzerinden oynayabiliyoruz.
Adreno GPU'ya sahip Snapdragon işlemcilerin emüle yetenekleri çok iyidir ve neredeyse tüm emülatörler ile uyumludur. Ancak Exynos çipler AMD RDNA mimarisini kullanır ve her emülatör Exynos çiplerde stabil çalışmaz.
Ben de Exynos 1680 işlemciye sahip Samsung Galaxy A57 cihazımda birçok emülatörü denedim ve size almış olduğum performansı, emülatördeki grafik kalitesini ve telefonun pil sıcaklık değerlerini paylaşacağım.
İyi okumalar.
Nintendo GameCube - Dolphin Emulator
Dolphin Emulator'e GameCube RVZ dosyasını tanıtarak GameCube oyunlarını oynayabilmektesiniz.Oyun 2x Native (1280x1056p) çözünürlükte gayet akıcı ve 55-60 FPS aralığında çalışmakta. Çok yoğun polis sahnelerinde nadiren de olsa oyun bir saniyeliğine yavaşlayabiliyor ancak hiçbir donma veya kasma yaşamadım. Oyun çok akıcı.
1 saatlik oynama sonucunda cihazın pil sıcaklığı 43 derecelere gelmiş bulunmakta.
Grafikler ise bu şekilde. Çözünürlük yüksek olsa da GameCube disklerinin boyut sınırı 1.5 GB olduğu için EA bu oyunda görsel efektlerden bayağı kısarak oyunun boyutunu 1 GB civarlarına indirdi. Bu yüzden oyun çamur gibi gözüküyor.
NetherSX2 - PlayStation 2 Emulator
NetherSX2'de PS2 oyununun ISO dosyasını tanıtarak PlayStation 2 oyunlarını oynayabilmektesiniz.Oyun 1.5X Native çözünürlüğünde gayet akıcı ve 48-60 FPS aralığında çalışmakta. Hiç kasma, donma veya yavaşlama yaşamadım.
1 saatlik oynama sonucu cihazın pil sıcaklığı 39 derecelere gelmiş bulunmakta.
Grafikler ise bu şekilde. Yansımalar ve gölgeler gayet güzel ama tek sorun PS2 emülasyonunda 1.5X Native'den sonra takılmalar başladığı için oyunu düşük çözünürlükte oynamamız gerekiyor. Ancak Nintendo'ya göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
GameHub Lite - PC Emulator
GameHub Lite'da direkt oyunun Windows'ta oynadığımız hazır oynanabilir .exe uzantılı kısayolu içeren dizinini tanıtıyoruz ve direkt oyunu PC platformundaki gibi açıyoruz.Oyunu 1920x1080p çözünürlükte gayet akıcı bir şekilde oynayabiliyoruz ancak Exynos çipi ile emülatör arasındaki uyum sorunu sebebiyle gökyüzü bazen pespembe olabiliyor.
Grafikler ise mükemmel. Direkt PC grafiklerini 1920x1080p ile açıyor. Tek sorun bazen gökyüzü pespembe oluyor yoksa gayet iyi.
Son düzenleyen: Moderatör: