Bütçe
2000
Makaleler
1
Merhaba, Nicehck SP4 IEM kablo alma niyetindeyim. Tangzu Wan'er SG2 ile kullanacağım. Wan'er'in kendi kutusundan çıkan kablonun sol kulak askısıyla biraz boğuşuyorum maalesef. Kulak arkasına attığımda sol kulaklığı kulak kanalımdan dışarı çekiyor. Atmadığımda ise komik bir görüntü oluyor. Yeni kablo alıp çözerim diye düşünüyorum. Bu kablo iyi midir? Ses kalitesi vs. olarak soruyorum. Onun dışında Type-C olarak tek seçeneğim bu gibi. Wraith üzerinden alacağım. @Simon, konu hakkında bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo ses kalitesini değiştirmiyor. SP4, cx31993 dac ile geldiği ve 31mW güç verdiği için waner 2'yi dac/amp olmadan kullanıyorsan daha yüksek ses verecektir. Ek olarak bu videodaki gibi şekil vererek kullananlar da var.

Kablo ses kalitesini değiştirmiyor. SP4, cx31993 dac ile geldiği ve 31mW güç verdiği için waner 2'yi dac/amp olmadan kullanıyorsan daha yüksek ses verecektir. Ek olarak bu videodaki gibi şekil vererek kullananlar da var.
Bahsettiğiniz gibi CX31993 ile gelen bir kablo hocam. Velev ki Dac/Amp ile kullanılmıyor, o halde CX31993 ile seste nasıl değişiklik olmayacak? Sadece yüksek ses vermesi değil ki mevzu.

@Paper.C @Audio Poet bahsettiği gibi kullanmayı deneyebilirsiniz. Neredeyse IEM'den daha pahalı bir kablo alıyorsunuz ki sebebi de sadece fit ile alakalı.

Daha yüksek bütçelere çıkıp IEM'nizi upgrade etmediğiniz sürece kabloya para vermenizin gereksiz bir harcama olacağını düşünüyorum. Ayrıca SP4'de kablo ile DAC entegre. İkisinden birinin başına bir iş gelirse diğerinin de rahmetli olma durumu var.

Ek olarak bu videodaki gibi şekil vererek kullananlar da var.

Fön makinem yok ama bir yolunu bulurum gibi. Teşekkürler. Sondaki roadie wrap kısmı yine iş yaptı.

Neredeyse IEM'den daha pahalı bir kablo alıyorsunuz ki sebebi de sadece fit ile alakalı.

Sadece fit değil gibi hocam. İleride daha pahalı bir IEM alırsam elimin altında kaliteli bir kablo olsun diye düşündüm biraz.

Fön makinem yok ama bir yolunu bulurum gibi. Teşekkürler. Sondaki roadie wrap kısmı yine iş yaptı.

Sadece fit değil gibi hocam. İleride daha pahalı bir IEM alırsam elimin altında kaliteli bir kablo olsun diye düşündüm biraz.
Anlıyorum hocam fakat o açıdan da ihtiyacınız olmayacaktır. Zira işin büyük kısmı bizzat IEM'in kendisinde bitiyor. Kablonun katabilecekleri az; adamakıllı high-end ürünlere çıkmadıkça şahsen kabloyu lüzumlu bir harcama olarak görmüyorum.

Ayrıca ileride ne olacağı bilinmez; bakarsanız almaktan vazgeçersiniz, veyahut daha başka bir şey olur; dünya hali. Diğer bir nokta: Entegre kısmı da eksi yazıyor bu kabloya: DAC'a yahut kablonun başına bir iş gelse, diğeri de yanabilir.

Ek olarak yarın bir gün daha iyi bir IEM aldığınızda onu CX31993 ile değil, daha iyi bir DAC ile sürmek isteyeceksiniz. Nereden baksanız eksiye yazıyor.

Bahsettiğiniz gibi CX31993 ile gelen bir kablo hocam. Velev ki Dac/Amp ile kullanılmıyor, o halde CX31993 ile seste nasıl değişiklik olmayacak? Sadece yüksek ses vermesi değil ki mevzu.

@Paper.C @Audio Poet bahsettiği gibi kullanmayı deneyebilirsiniz. Neredeyse IEM'den daha pahalı bir kablo alıyorsunuz ki sebebi de sadece fit ile alakalı.

Daha yüksek bütçelere çıkıp IEM'nizi upgrade etmediğiniz sürece kabloya para vermenizin gereksiz bir harcama olacağını düşünüyorum. Ayrıca SP4'de kablo ile DAC entegre. İkisinden birinin başına bir iş gelirse diğerinin de rahmetli olma durumu var.
Ses kalitesinde değişiklik olmuyor. Waner 2 fazla güç istemiyor. Cx31993 dac ile kullanıldığında sesi artıyor. Dac üzerinden bir eq ayarı yüklenmedikçe ses kalitesi değişmiyor. Bazılarında uygulanma şeklinden dolayı hafif bir bass artışı olabiliyor.

Ses kalitesinde değişiklik olmuyor. Waner 2 fazla güç istemiyor. Cx31993 dac ile kullanıldığında sesi artıyor. Dac üzerinden bir eq ayarı yüklenmedikçe ses kalitesi değişmiyor. Bazılarında uygulanma şeklinden dolayı hafif bir bass artışı olabiliyor.
Evet, fazla güç istemiyor ve ses seviyesini arttırıyor hocam. Fakat, Eq yapmadıkça ses kalitesi nasıl değişmiyor, onu anlayamadım. Wan'er 2 ile bizzat CX31993'ü denediniz mi?

Minör de olsa seste değişiklik olması lazım; daha temiz ayrım ve sahne, daha kontrollü ses gibi. Bir yanda standart Telefon/PC girişi, bir yanda daha az distorsiyonlu, Snr'si daha başarılı bir cihaz var.

Evet, fazla güç istemiyor ve ses seviyesini arttırıyor hocam. Fakat, Eq yapmadıkça ses kalitesi nasıl değişmiyor, onu anlayamadım. Wan'er 2 ile bizzat CX31993'ü denediniz mi?

Minör de olsa seste değişiklik olması lazım; daha temiz ayrım ve sahne, daha kontrollü ses gibi. Bir yanda standart Telefon/PC girişi, bir yanda daha az distorsiyonlu, Snr'si daha başarılı bir cihaz var.
Hocam 3 tane cx31993 çipli dac var. Waner 2 ile kullanırken bir tanesi basslarda hafif bir artışa sebep oluyor. Ek olarak type c kablo sorulduğu için şu an kullanılanın da type c olduğunu düşündüğüm için değişiklik olmayacağını söyledim. 3.5mm girişi ile kullanılıyorsa cihaza bağlı ses kalitesinde artış oluyor. Yaklaşık 10 yıllık laptopta ses kalitesinde fark var ama 1-2 yıllık yeni cihazlarda dip ses olmasının dışında fark duymadım.