- Makaleler
- 5
Konu Başlıkları Gizle
Merhabalar, hafif bir mouse olan Sora V2’yi detaylıca inceledim. Keyifli okumalar.
Ürünün görseli:
Simetrik formuna rağmen yalnızca sol tarafta iki yan tuş bulunuyor; yani asıl hedef sağ el kullanıcıları. Özellikle fingertip ve claw grip tutuş stillerine son derece uygun ergonomisiyle dikkat çekiyor.
Malzeme kalitesini ben beğendim elde premium hissiyat bırakıyor. Tuşlarında, scroll tekerleğinde vs. sorun yaşamadım.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Ürünün görseli:
Tasarım ve Malzeme Kalitesi
Ninjutso Sora V2, minimalist simetrik tasarımı ve ultra hafif yapısıyla öne çıkan bir oyuncu faresi. Sadece 39 g ağırlığıyla deliksiz sağlam polycarbonate gövde kullanarak dünyanın en hafif kablosuz mouselarından biri oluyor. Mat kaplama, ter ve parmak izi tutmuyor; tutuş hissiyatı ise kaymayı önleyici ve oldukça konforlu. Gövde hiçbir esneme ya da gıcırtı göstermiyor.Simetrik formuna rağmen yalnızca sol tarafta iki yan tuş bulunuyor; yani asıl hedef sağ el kullanıcıları. Özellikle fingertip ve claw grip tutuş stillerine son derece uygun ergonomisiyle dikkat çekiyor.
Malzeme kalitesini ben beğendim elde premium hissiyat bırakıyor. Tuşlarında, scroll tekerleğinde vs. sorun yaşamadım.
Tuş Hissi ve Malzeme Yapısı
- Ana tuşlar: Omron Optik switch (D2FP-FN2), ~70 milyon tıklama ömrü. Tok ve net tıklama, çift tıklama problemi yok.
- Yan tuşlar: Sol tarafta “geri” ve “ileri” fonksiyonlu iki adet tuş, ergonomik konumda ve gecikmesiz tepki veriyor.
- Scroll tekerleği: 24 adımlı segmentli yapı, düşük dirençli ve sessiz çalışıyor; orta tıklaması da net ve kararlı.
Performans ve Sensör Kalitesi
- Sensör: PixArt PAW3395 optik sensör
- DPI aralığı: 50 – 26 000 DPI
- Maks. izleme hızı: 650 IPS
- Maks. ivme: 50 G
- LOD (Lift-Off Distance): Varsayılan 0,5 mm, yazılımla ayarlanabilir; farklı mouse pad’lerde imleç sıçramasını engellemek için yüzey kalibrasyonu yapılabiliyor.
Kablosuz Performans ve Yazılım
- Polling rate: 1000 Hz (kutudan çıkan 2.4 GHz dongle ile), 8000 Hz opsiyonel (ayrı satılan “8K Receiver” ile)
- Protokol: SnappyFire (nRF52840 tabanlı)
- Yazılım: NinjaForce – web tabanlı; DPI profilleri, LOD, tuş atamaları, makro ve firmware güncellemeleri yapabiliyor.
- LED: Sadece durum göstergesi, RGB aydınlatma yok.
Batarya ve Şarj Özellikleri
Tek şarjla 80 saat kesintisiz kullanım sunuyor. Şarj ve kablolu kullanım için kutudan çıkan hafif USB-C kablo yeterince esnek ve rahat. Şarj süresi bana gayet yeterli geldi.Kutu İçeriği
- Ninjutso Sora V2
- USB-C şarj/bağlantı kablosu
- 2.4 GHz USB alıcı dongle
- Dongle uzatma adaptörü
- 2 adet PTFE skate (büyük ve küçük set)
- Sticker ve kullanıcı kılavuzu
Artılar ve Eksiler
Artılar:- Aşırı hafif yapı (39 g)
- Omron Optik D2FP-FN2 switch’ler
- PixArt PAW3395 sensör (50 – 26 000 DPI)
- Düşük (≈ 0,5 mm) ve ayarlanabilir LOD
- 1000 Hz kablosuz, 8000 Hz opsiyonel
- Uzun batarya ömrü (80 saat)
- RGB ışıklandırma yok (kişisel tercihe göre artı da olabilir)
- Scroll tekerleği bazı kullanıcılar için fazla hafif hissedilebilir (ben sorun yaşamadım)
- Yazılım temel düzeyde
- Palm grip stiline tam uymayabilir
Kimler İçin Uygun?
- FPS ve rekabetçi oyunlar
- Hafif, düşük gecikmeli fare arayanlar
- Minimalist tasarım sevenler
- Fingertip ve claw grip kullanıcıları
Sonuç
Ninjutso Sora V2, sade tasarımı, hafif yapısı, üst seviye sensörü ve gecikmesi hissedilmeyen kablosuz bağlantısıyla sınıfının en iyileri arasında. RGB yerine hassasiyet ve hız arıyorsanız, Sora V2’yi kesinlikle değerlendirin.Okuduğunuz için teşekkürler.