Makaleler
5
Merhabalar, hafif bir mouse olan Sora V2’yi detaylıca inceledim. Keyifli okumalar.

Ürünün görseli:
1745953214875.webp

Tasarım ve Malzeme Kalitesi​

Ninjutso Sora V2, minimalist simetrik tasarımı ve ultra hafif yapısıyla öne çıkan bir oyuncu faresi. Sadece 39 g ağırlığıyla deliksiz sağlam polycarbonate gövde kullanarak dünyanın en hafif kablosuz mouselarından biri oluyor. Mat kaplama, ter ve parmak izi tutmuyor; tutuş hissiyatı ise kaymayı önleyici ve oldukça konforlu. Gövde hiçbir esneme ya da gıcırtı göstermiyor.
Simetrik formuna rağmen yalnızca sol tarafta iki yan tuş bulunuyor; yani asıl hedef sağ el kullanıcıları. Özellikle fingertip ve claw grip tutuş stillerine son derece uygun ergonomisiyle dikkat çekiyor.
Malzeme kalitesini ben beğendim elde premium hissiyat bırakıyor. Tuşlarında, scroll tekerleğinde vs. sorun yaşamadım.

Tuş Hissi ve Malzeme Yapısı​

• Ana tuşlar: Omron Optik switch (D2FP-FN2), ~70 milyon tıklama ömrü. Tok ve net tıklama, çift tıklama problemi yok.
  • Yan tuşlar: Sol tarafta “geri” ve “ileri” fonksiyonlu iki adet tuş, ergonomik konumda ve gecikmesiz tepki veriyor.
  • Scroll tekerleği: 24 adımlı segmentli yapı, düşük dirençli ve sessiz çalışıyor; orta tıklaması da net ve kararlı.

Performans ve Sensör Kalitesi​

• Sensör: PixArt PAW3395 optik sensör
  • DPI aralığı: 50 – 26 000 DPI
  • Maks. izleme hızı: 650 IPS
  • Maks. ivme: 50 G
  • LOD (Lift-Off Distance): Varsayılan 0,5 mm, yazılımla ayarlanabilir; farklı mouse pad’lerde imleç sıçramasını engellemek için yüzey kalibrasyonu yapılabiliyor.

Kablosuz Performans ve Yazılım​

• Polling rate: 1000 Hz (kutudan çıkan 2.4 GHz dongle ile), 8000 Hz opsiyonel (ayrı satılan “8K Receiver” ile)
  • Protokol: SnappyFire (nRF52840 tabanlı)
  • Yazılım: NinjaForce – web tabanlı; DPI profilleri, LOD, tuş atamaları, makro ve firmware güncellemeleri yapabiliyor.
  • LED: Sadece durum göstergesi, RGB aydınlatma yok.

Batarya ve Şarj Özellikleri​

Tek şarjla 80 saat kesintisiz kullanım sunuyor. Şarj ve kablolu kullanım için kutudan çıkan hafif USB-C kablo yeterince esnek ve rahat. Şarj süresi bana gayet yeterli geldi.

Kutu İçeriği​

• Ninjutso Sora V2 :D
  • USB-C şarj/bağlantı kablosu
  • 2.4 GHz USB alıcı dongle
  • Dongle uzatma adaptörü
  • 2 adet PTFE skate (büyük ve küçük set)
  • Sticker ve kullanıcı kılavuzu

Artılar ve Eksiler​

Artılar:
  • Aşırı hafif yapı (39 g)
  • Omron Optik D2FP-FN2 switch’ler
  • PixArt PAW3395 sensör (50 – 26 000 DPI)
  • Düşük (≈ 0,5 mm) ve ayarlanabilir LOD
  • 1000 Hz kablosuz, 8000 Hz opsiyonel
  • Uzun batarya ömrü (80 saat)
Eksiler:
  • RGB ışıklandırma yok (kişisel tercihe göre artı da olabilir)
  • Scroll tekerleği bazı kullanıcılar için fazla hafif hissedilebilir (ben sorun yaşamadım)
  • Yazılım temel düzeyde
  • Palm grip stiline tam uymayabilir

Kimler İçin Uygun?​

• FPS ve rekabetçi oyunlar
  • Hafif, düşük gecikmeli fare arayanlar
  • Minimalist tasarım sevenler
  • Fingertip ve claw grip kullanıcıları

Sonuç​

Ninjutso Sora V2, sade tasarımı, hafif yapısı, üst seviye sensörü ve gecikmesi hissedilmeyen kablosuz bağlantısıyla sınıfının en iyileri arasında. RGB yerine hassasiyet ve hız arıyorsanız, Sora V2’yi kesinlikle değerlendirin.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Hocam açıkçası incelemeler iyi güzel hoş ama nedense biraz AI vs. kullanılmış gibi geliyor.
Mouse incelemelerimi falan aynı tonda yazıyorum ondan kaynaklı geliyor olabilir. Kendim oturup el ile yazıyorum. AI söz konusu değil admin arkadaşlar AI konusuna özen gösteriyorlar.

Bu arada, alıcısının da görseli var mı? Kablosuz 8K destekliyor mu? Desteklemiyorsa bu bir eksi olur zira hafif bir mouse'a kablo takarak 8k almak pek mantıklı olmaz.

@SF26 , ürünün fiyatı 159 Pro'nun yaklaşık 3 katı. Ne düşünüyorsunuz, bu durumda pek de alinabilir değil gibi.
8000 Hz için ayrı olarak satılan ''SnappyFire 8K Receiver'' gereklidir hocam.

Bu arada, alıcısının da görseli var mı? Kablosuz 8K destekliyor mu? Desteklemiyorsa bu bir eksi olur zira hafif bir mouse'a kablo takarak 8k almak pek mantıklı olmaz.

@SF26 , ürünün fiyatı 159 Pro'nun yaklaşık 3 katı. Ne düşünüyorsunuz, bu durumda pek de alinabilir değil gibi.
3395 ve 4500 TL...
Helios 2 Pro S ve OGM Pro V2 gibi ergoların dışında alınabilecek tonla model varken bakılmaz.
1.5 sene öncesine kadar kraldı.

Merhaba, hafif bir mouse olan sora v2'yi detaylıca inceledim. Keyifli okumalar.

ürünün görseli:
Eki Görüntüle 144688

tasarım ve malzeme kalitesi​

Ninjutso Sora v2, minimalist simetrik tasarımı ve Ultra hafif yapısıyla öne çıkan bir oyuncu faresi. Sadece 39 g ağırlığıyla deliksiz sağlam polycarbonate gövde kullanarak dünyanın en hafif kablosuz farelerindan biri oluyor. Mat kaplama, ter ve parmak izi tutmuyor; tutuş hissiyatı ise kaymayı önleyici ve oldukça konforlu. Gövde hiçbir esneme ya da gıcırtı göstermiyor.
Simetrik formuna rağmen yalnızca sol tarafta iki yan tuş bulunuyor; yani asıl hedef sağ el kullanıcıları. Özellikle fingertip ve claw grip tutuş stillerine son derece uygun ergonomisiyle dikkat çekiyor.
Malzeme kalitesini ben beğendim elde premium hissiyat bırakıyor. Tuşlarında, scroll tekerleğinde vs. sorun yaşamadım.

tuş hissi ve malzeme yapısı​

• ana tuşlar: Omron optik Switch (D2F/P-FN2), ~70 milyon tıklama ömrü. Tok ve net tıklama, çift tıklama problemi yok.
  • yan tuşlar: sol tarafta “geri” ve “ileri” fonksiyonlu iki adet tuş, ergonomik konumda ve gecikmesiz tepki veriyor.
  • scroll tekerleği: 24 adımlı segmentli yapı, düşük dirençli ve sessiz çalışıyor; orta tıklaması da net ve kararlı.

performans ve sensör kalitesi​

• sensör: PixArt PAW3395 optik sensör.
  • DPI aralığı: 50 – 26 000 DPI.
  • maksimum izleme hızı: 650 IPS.
  • maksimum ivme: 50 g
  • lod (lift-off distance): varsayılan 0,5 mm, yazılımla ayarlanabilir; farklı mouse Pad'lerde imleç sıçramasını engellemek için yüzey kalibrasyonu yapılabiliyor.

kablosuz performans ve yazılım​

• polling rate: 1000 Hz (kutudan çıkan 2.4 GHz dongle ile), 8000 Hz opsiyonel (ayrı satılan “8k receiver” ile)
  • protokol: snappyfire (nrf52840 tabanlı)
  • yazılım: ninjaforce – web tabanlı; DPI profilleri, lod, tuş atamaları, makro ve Firmware güncellemeleri yapabiliyor.
  • LED: sadece durum göstergesi, RGB aydınlatma yok.

batarya ve şarj özellikleri​

Tek şarjla 80 saat kesintisiz kullanım sunuyor. Şarj ve kablolu kullanım için kutudan çıkan hafif USB-C kablo yeterince esnek ve rahat. Şarj süresi bana gayet yeterli geldi.

kutu içeriği​

• Ninjutso Sora V2 :D
  • USB-C şarj/bağlantı kablosu.
  • 2.4 GHz USB alıcı dongle.
  • Dongle uzatma adaptörü.
  • 2 adet PTFE skate (büyük ve küçük set)
  • Sticker ve kullanıcı kılavuzu.

artılar ve eksiler​

artılar:
  • Aşırı hafif yapı (39 g)
  • Omron optik D2F/P-FN2 Switch'ler.
  • PixArt PAW3395 sensör (50 – 26 000 DPI)
  • Düşük (≈ 0,5 mm) ve ayarlanabilir lod.
  • 1000 Hz kablosuz, 8000 Hz opsiyonel.
  • Uzun batarya ömrü (80 saat)
eksiler:
  • RGB ışıklandırma yok (kişisel tercihe göre artı da olabilir)
  • Scroll tekerleği bazı kullanıcılar için fazla hafif hissedilebilir (ben sorun yaşamadım)
  • Yazılım temel düzeyde.
  • Palm grip stiline tam uymayabilir.

kimler için uygun?​

• FPS ve rekabetçi oyunlar.
  • Hafif, düşük gecikmeli fare arayanlar.
  • Minimalist tasarım sevenler.
  • Fingertip ve claw grip kullanıcıları.

sonuç​

Ninjutso Sora v2, sade tasarımı, hafif yapısı, üst seviye sensörü ve gecikmesi hissedilmeyen kablosuz bağlantısıyla sınıfının en iyileri arasında. RGB yerine hassasiyet ve hız arıyorsanız, sora v2'yi kesinlikle değerlendirin.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Elinize sağlık ama fotoğraflar yine artamamış gibi.😀