retera85 1

Çalışkan
Uzun süredir üzerinde çalıştığım ve Nintendo DS platformunun en ikonik bulmaca-hikaye oyunlarından biri olan Professor Layton and the Curious Village Türkçe yama projesini tamamen bitirdim.

Projenin Detayları ve Mevcut Durumu:

• Diyaloglar %100 Türkçe: Oyundaki tüm ana hikaye, karakter konuşmaları ve diyaloglar tamamen Türkçe dil kurallarına sadık kalınarak manuel olarak çevrildi. Hikayeyi eksiksiz ve akıcı bir şekilde anlayabilirsiniz.
  • İngilizce ve Boş Kalan Yerler: Oyunun teknik yapısında çok fazla dosya/veri olduğu için bazı karmaşık kısımları bilerek ellemedim ve teknik sorun (font/hata) çıkmaması adına İngilizce veya boş bıraktım. Ancak bunlar tamamen hikaye dışı, oynanışa ve hikaye takibine engel olmayan teknik detaylardır. Font sorununu aşmak adına bazı yerlerde İngilizce karakter tercih edilmiştir (Örn: Önce yerine once gibi).
  • Test Süreci ve Teşekkür: Yama, emülatör üzerinde arkadaşım tarafından detaylıca test edildi. Font entegrasyonunda ve Türkçe karakterlerin görünümünde ilk aşamada bir problem yaşanmadı. Paketleme ve teknik ayarlamalarda yardımcı olan @PikselordTr'ye çok teşekkür ederim.

🔗 Türkçe yama indirme linki:

Kurulum ve Platform:

Yama tamamen PC emülatörleri için optimize edilmiştir. İndirdiğiniz dosyayı direkt emülatörünüze tanıtarak veya sürükleyip bırakarak kolayca çalıştırabilirsiniz.

Geri bildirimlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Herkese keyifli oyunlar!

image.webp

image5.webp

image3.webp

MV5BMzI5NmQzNjktMGJmNi00NDdlLWI5NzMtOWY1Y2M2NTIxNzFlXkEyXkFqcGc@._V1_.webp