Nintendo Switch 2 vs Steam Deck LCD vs MSI Claw A1M

Bütçe
14000-16000
Makaleler
1
Yer
The Lands Between
Herkese merhaba,

Elimdeki Nintendo Switch OLED'i satiliga cikardim, onu satabilirsem baslikta gordugunuz 3 el cihazindan birini alacagim ancak kafam karisik.

3'unun de batarya performansi OLED'i aratacaktir bunu biliyorum. Nintendo Switch kutuphanem oldukca dolu dolayisiyla Switch 2'de oyunsuz kalmayacagim ancak hafiza konusunda sorun yasayacagim kesin. Sanirim Express SD kart disinda bir SD kart takilamiyor bu cihaza. 16 bine bir ilan buldum.

MSI Claw ve Steam Deck arasinda da, MSI Claw'da sanirim tetik ve joysticklerde hall effect var ayrica daha guclu bir cihaz ancak Windows yuklu, sorun yasar miyim bilmiyorum. Bunda da 16 bin'lik bir ilan buldum.

Steam Deck'te hall effect yok (3. parti yedek parcalar satiliyor, degistirecek teknik bilgim de var ancak ugrasmak istemem olur da dirft sorunu yasarsam), performansi da MSI Claw kadar degil ancak arkasinda Valve var ve oldukca destek alan bir cihaz. Hatta diger iki cihazdan da uyguna ilanlar var (13.5 bin'e var mesela).

Ne dusunuyorsunuz, hangisini almalıyım? Net soyleyeyim oynayacagim oyunlar Elden Ring, DS serisi, CP2077 ve indie oyunlar(Hollow Knight, Hades tarzinda), cok cok eminim surekli Elden Ring oynayacagim (Switch 2'ye de gelecek.). 3 cihazin da performans olarak beni uzecegini dusunmuyorum, cogunlugun aksine ben dusuk cozunurluk ortalama FPS tercih eden biriyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Switch Lite sahibiyim ve eski bir Steam Deck kullanicisiyim. Steam Deck diyorum cunku dedigin gibi arkasinda Valve var ve PC'deki gibi oyunlar icin ayri driver kurma derdi yok. Steam Deck ayni bir konsol gibi calisiyor. MSI Claw ise bir handheld PC. Switch 2'nin batarya performansi cok zayif kalibresine gore. Ayrica oyunlarin Switch 2 versiyonlari cok daha pahali. Benim tercihim LCD Deck olur. Seciminde bol sans.

Arayüz konusunda açık ara en berbatı MSI olabilir, ASUS bile bu konuda daha iyi bir iş çıkardı. Steam Deck'de şu anki haliyle oyunların varsa dezavantaja dönüşüyor özellikle ekran konusunda rakiplerine göre çok vasatın altı bir konsol. Bence durumuna göre Switch 2 en mantıklısı.

Uyguna buldugum MSI claw zaten İstanbul'da, şu an oraya gidemem. Yazin olsa atlarim motora giderim de, kistayiz. Ancak ailemin yolu duser ben de giderim onlarla oyle. Somestr'da kesin Ankara'dayim, Steam Deck'ler de, uyguna buldugum Switch 2 ilani da Ankara'da. Benim icin almasi kolay bu ikisini.

Tabii daha Switch OLED'i satabilmem lazim. Hafiza karti ve FIFA19 kutulu oyunu da dahil ederek satmayi dusundugumden 15Bin'e koydum, Letgo'da 117 kisi gormus bir kisi favoriye almis, Sahibinden'de de 36 kisi gormus favorilerine alan yok. Acaba cok mu yazdim diyorum ama, hafiza kartlarinin fiyatlari belli, oyun bedavaya gidiyor hatta. Bilmiyorum umarim Ankara'ya gitmeden satabilirim.

Satarsam, ikisinden birine karar verecegim. Kafamda Steam Deck var aslinda ama o ucuz Switch 2 ilani kafami cok karistirdi, hani elimde Nintendo kutuphanesi de var, idare ederim falan ama dedigim gibi depolama sikintisi olacak. Ben indirdigim oyunlari da silmem yani, oynamasam da elbet bir gun oynarim diye. Steam kutuphanem zaten dolu dolu, Steam Deck alsam sorun yasamam hiç.

Bilmiyorum ya, kafam karisik hala .

Switch OLED'in ciplisi bile 12 bine gidiyor. Bence 15 cok gibi. Sonucta ciplide oyun derdi olmuyor. Stock Firmware ile girince Online'da oynayabiliyorsun.

Switch OLED'in ciplisi bile 12 bine gidiyor. Bence 15 cok gibi. Sonucta ciplide oyun derdi olmuyor. Stock Firmware ile girince Online'da oynayabiliyorsun.
Hocam hem az kullanilmis (7 aylik cihaz) hem de Samsung marka 512GB hafiza karti var. Bir de oyun. 12bin yetmez bana maalesef.

Hocam hem az kullanilmis (7 aylik cihaz) hem de Samsung marka 512GB hafiza karti var. Bir de oyun. 12bin yetmez bana maalesef.
Degeri odur bir sey diyemem fakat kimse almiyor ne yazik ki. Acil satilik degilse fiyat ayni dursun. Fakat direkt satayim kafasindaysan bu fiyata rekabet edilmesi zor.

Hocam hem az kullanilmis (7 aylik cihaz) hem de Samsung marka 512 GB hafiza karti var. Bir de oyun. 12bin yetmez bana maalesef.

FIFA en ucuz oyunlardan zaten 800 900'e zar zor gidiyor sebebi ise Switch için kötü bir port olması. Alacak adamda artık kütüphane almaya değmeyeceğini düşünüp direk çip taktırıyor. En basitinden alacak kişi senin cihazı alsa 2.5-3 bin TL de çip masrafı var. Onunla uğraşacağına 11 bine SD kartsız çipli cihaz alır üstüne de sıfır 2500 TL'ye 512 GB Samsung SD kartı alır kullanır. Ayrıca şu an Switch alan yok eskiden çok al satını yaptığım için biliyorum şu an piyasa hem durgun hem de fiyatlar çok öldü.

14bine düşürdüm 13 teklif gelirse kabul edeceğim artık. Biri de 13 olur mu diye yazmıştı ona döndüm tekrar, bakalım satılır umarım en kısa zamanda. Sömestr gelmeden elimden çıkarmak istiyorum.

14bine düşürdüm 13 teklif gelirse kabul edeceğim artık. Biri de 13 olur mu diye yazmıştı ona döndüm tekrar, bakalım satılır umarım en kısa zamanda. Sömestir gelmeden elimden çıkarmak istiyorum.

13'e satarsan çok iyiye gider . Çipsiz cihaz 10 desek 2. el SD kart 2 bin desek oyun da 1.000 TL desek kafadan hesaplama mantığında fazla fiyata bile gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…