Nintendo Switch 2’nin 4K 30 FPS ile Sınırlı Olacağı İddia Ediliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 209
Makaleler
5

Nintendo Switch 2’nin portunun performansı artırmak için özel olarak tasarlanmış olabileceği iddia ediliyor. Ancak bu gelişmeye rağmen konsolun 4K çözünürlükte yüksek kare hızlarında istikrarlı bir performans sunamayabileceği belirtiliyor. Reddit kullanıcısı NextHandheld, Nintendo’nun yeni konsoluna erişim sağladığını öne sürerek sistem, port ve Joy-Con kontrolcüsü hakkında bilgiler paylaştı. İddialarını desteklemek için port ve kontrolcü rayının iç kısmına…

Devamını Oku: Nintendo Switch 2’nin 4K 30 FPS ile Sınırlı Olacağı İddia Ediliyor
Kaynak: Techolay

Emülatörlerle 4K 60FPS oynayabiliyorsun. Boşa para.
Orası öyledir yani. Eğer sürekli monitöre bağlayıp oynamaktansa, yeniden oluşturulmuş texture, düşük LoD bias, SMAA, X16 AA ve Vulkan API ile emülatörde oynamak, en iyi deneyimi yaşatır tabii.

O kadar Nintendo alan millet beyinsizmiş harbi teşekkürler aydınlattığın için. Mesela PC’ye de gerek yok Geforce Now var değil mi? Bilgisayarı da satıyorum hemen.
Bu mantıkla düşünüyorsan sat, tutan yok seni .

Kac jenerasyon gecti ancak PC oyuncularina Nintendo'nun Wii'den beridir ''Blue Ocean'' stratejisi izledigini anlatamadik. Adamlar jenerasyonun en iyi donanimini vermek istemiyorlar (mobilde cok pahaliya gelir zaten), rakiplerinden farkli olup, inovatif seyler yapmak istiyorlar. Basarili olmasaydi da Switch'in bu kadar basarili oldugunu goremezdik. Switch'de Tegra X1 vardi, 2. varyantinda da T239 olacak diyorlar. T239 olacaksa kirpilmis ve underclock edilmis bir RTX 2050 Mobile tarzinda bir GPU olacak elimizde. Kaldi ki Switch'teki yetersiz Tegra X1'e ragmen konsola bir ton AAA oyun portu geldigini gorduk. T239 gani gani bosluk birakacaktir gelistiricilere. Olay gucte degil, port yapacak tutkuyu bulmakta kisacasi.

Hepsini gectim, Nintendo konsolu (hatta direkt herhangi bir konsol) alan birinin yok ''Steam Deck soyle ucuyor kaciyor'' ya da yok ''emulatorde ben 8x MSAA acip 16K 240FPS oynuyorum'' gibi laflara karni toktur zaten. Adam kartusunu takiyor, tusa basiyor ve oyununa giriyor. Elindeki alette yok Tegra bilmem ne varmis, bilmem kac cozunurlukten bilmem kaca cikiyormus falan gram umurunda degil. Tabii bu durum gelistiricilerin umurunda ve bu yuzden de 2. nesli cikiyor haliyle.

Buradan firmanin hastasi oldugum anlasilmasin. Yaptiklari hareketlerden ve tutumlarindan asla haz etmem, sevmem de ancak yaptiklari donanimlar ve inovasyonlar gulunup gecilecek seyler degil.
...hayal kırıklığı yaratabilecek bir sınırlama olarak dikkat çekiyor.
2050M civari performans verecegini varsaysak, 4K 30 output, oldukca iyi bir deger. Switch 2'de 4K 60 (hatta direkt 4K) icin zorlayan bir gelistirici olacagini zannetmiyorum zaten. 4K 60 vermemesini hayal kirikligi olarak bulan biri Switch 2 almamali bile zaten. Tabii muhtemelen Switch 2'de yine sub 1080p islenen oyunlar gorecegiz cunku modern oyunculukta upscaler kullanmazsaniz ve TAA ile butun goruntuyu mahvetmezseniz sizi toplanip dovuyorlar.

Bu mantıkla düşünen ben miyim sence “ “.
Hocam bir şey diyemem ama bence emülatör ile GeForce Now alakasız şeyler yani.

Bir tercih meselesi bence. Ben şimdi dışarıda oyun oynuyan bir değilim. İnternetten oyun araştırırken baktım emülatörleri gördüm. Bayağı yüksek grafikte, yüksek FPS'de oynatıyor. Karşılaştırma videolarını da izledim falan PC'de emülatörde oynamak mantıklı geldi.

Tabii isteyen Swich'te alabilir. Herkesin kendi bileceği iş.

Son düzenleme:
Küçücük ekranda 4K kimin neyine ya, 720P'yi 1080'e upscale etsin on numara beş yıldız yeter de artar bile saçma sapan vaatlere ve beklentilere gerek yok.
4K falan da Half Life falan değilse oyun oynatamaz o cihaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…