Kac jenerasyon gecti ancak PC oyuncularina Nintendo'nun Wii'den beridir ''
Blue Ocean'' stratejisi izledigini anlatamadik. Adamlar jenerasyonun en iyi donanimini vermek istemiyorlar (mobilde cok pahaliya gelir zaten), rakiplerinden farkli olup, inovatif seyler yapmak istiyorlar. Basarili olmasaydi da Switch'in bu kadar basarili oldugunu goremezdik. Switch'de Tegra X1 vardi, 2. varyantinda da T239 olacak diyorlar. T239 olacaksa kirpilmis ve underclock edilmis bir RTX 2050 Mobile tarzinda bir GPU olacak elimizde. Kaldi ki Switch'teki yetersiz Tegra X1'e ragmen konsola bir ton AAA oyun portu geldigini gorduk. T239 gani gani bosluk birakacaktir gelistiricilere. Olay gucte degil, port yapacak tutkuyu bulmakta kisacasi.
Hepsini gectim, Nintendo konsolu (hatta direkt herhangi bir konsol) alan birinin yok ''Steam Deck soyle ucuyor kaciyor'' ya da yok ''emulatorde ben 8x MSAA acip 16K 240FPS oynuyorum'' gibi laflara karni toktur zaten. Adam kartusunu takiyor, tusa basiyor ve oyununa giriyor. Elindeki alette yok Tegra bilmem ne varmis, bilmem kac cozunurlukten bilmem kaca cikiyormus falan gram umurunda degil. Tabii bu durum gelistiricilerin umurunda ve bu yuzden de 2. nesli cikiyor haliyle.
Buradan firmanin hastasi oldugum anlasilmasin. Yaptiklari hareketlerden ve tutumlarindan asla haz etmem, sevmem de ancak yaptiklari donanimlar ve inovasyonlar gulunup gecilecek seyler degil.