Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Türkiye'deki konsol vergisiyle birlikte fiyat kazık ama yapacak bir şey yok... Switch'in suyunu çıkardım, hem ilk neslini kullandım hem OLED versiyonunu kullandım. Bu defa ilk neslini almam, OLED versiyonunu beklerim ama OLED versiyonu çıkınca benim eşgal böyle olur: 
erdym
Üstün
Switch bizim hatta dünyanın çoğunun ekonomisine hitap etmese de fikrinize katılmıyorum. Yarım kiloluk Switch ile 10-15 kiloluk PC ekipmanını ya da şarj kablosuna bağımlı laptop veya Deck'i karşılaştırmak saçma. Hadi bunların hepsini geçtim resmi olarak ve konforlu bir şekilde hiçbirisinde Nintendo'nun kendi oyunlarını oynayamıyorsun. Yok emulator yok Deck'e format at sonra takla at tarzı katakulliler ile oynanabiliyordu. Yeni oyunların ise emulator ile çalışacağı bile kesin değil...
Switch gibi şarj kablosuz bir kullanım çok da söz konusu değil bilgisayar mimarili el konsollarıyla hemen hemen aynı süreye sahip. Switch OLED mesela 6-7 saat götüren bir cihaz. Bunu alacağına ASUS ROG Ally veya Steam Deck al en azından absürt oyun fiyatları ödemessin ki ASUS ROG ile bedava bile oynarsın.
Blackraven
Üstün
Switch gibi şarj kablosuz bir kullanım çok da söz konusu değil bilgisayar mimarili el konsollarıyla hemen hemen aynı süreye sahip. Switch OLED mesela 6-7 saat götüren bir cihaz. Bunu alacağına ASUS ROG Ally veya Steam Deck al en azından absürt oyun fiyatları ödemessin ki ASUS ROG ile bedava bile oynarsın.
Yasal olarak oynayamıyorsun. Yeni oyunların kırılacağı kesin değil.
İtachi Uchiha
Yetkin
Ryujinx çok büyüksün.
erdym
Üstün
Yasal olarak oynayamıyorsun. Yeni oyunların kırılacağı kesin değil.
Yani ama Game Pass ve Steam kütüphaneni kullanabilmen bir artı en basitinden şu an Switch 2 alsam ekstra yeni fiyatlandırması olan Elden Ring'i Switch'den almam da gerekir. Ayrıca cihaz kırılması muhtemelen Switch'deki yöntemler önlendiği için çok daha zor olur onu geçtim oyunlara anlaşıp bir Denuvo çaksalar tamamen bittik.
- Makaleler
- 43
Switch bizim hatta dünyanın çoğunun ekonomisine hitap etmese de fikrinize katılmıyorum. Yarım kiloluk Switch ile 10-15 kiloluk PC ekipmanını ya da şarj kablosuna bağımlı laptop veya Deck'i karşılaştırmak saçma. Hadi bunların hepsini geçtim resmi olarak ve konforlu bir şekilde hiçbirisinde Nintendo'nun kendi oyunlarını oynayamıyorsun. Yok emulator yok Deck'e format at sonra takla at tarzı katakulliler ile oynanabiliyordu. Yeni oyunların ise emulator ile çalışacağı bile kesin değil...
Yarım kilo konusunda evet, Switch donanımına göre oldukça hafif. Ancak bu durum onu benim gözümde alınabilir yapmıyor. Bir bilgisayar veya Deck ile çok daha fazla oyun oynayabilir, Switch'e göre daha fazla günlük işlerimi yapabilir ve daha özgür olabilirim. En azından, bilgisayar ile Deck'de aynı kütüphaneye sahibim, Switch'de ise bir oyuna tonla para bayıldıktan sonra yalnızca o cihaza bağımlı kalmak bana mantıklı gelmiyor. Bir oyuna en kötü 3-4K para vermek pek benlik değil. Korsan oynarım demiyorum ancak Switch'in de oyunları abartı pahalı. Özel oyun konusunda, Switch'de oynayabilip bir bilgisayar veya Deck'de oynayamayacağım oyunlar pek de benlik değil, aramam yani.