Rica ederim, ben bireysel bir satıcıdan satın aldım. Ve çipsiz alacaksanız bence bütçeyi OLED'e yükseltmeye çalışın; o da olmazsa V2 versiyonuna yükseltirseniz çok iyi olur. Lite çok küçük olduğu için online oyunlarda pek tatmin etmeyebilir; fakat en azından V2 alırsan daha çok tatmin olursun. Rocket League gibi oyunları bedava oynayabiliyorsunuz, evet. Örneğin Fortnite oynuyorum ben de o şekilde. Mağazadan almak daha mantıklı ama daha pahalılar. Ben temiz birinden temiz bir cihaz almanızı öneririm, daha ucuza gelir.
OLED olanlara çip takılabiliyor mu?

Konsol açılırken sanki bilgisayarınız da bir hesap seçiyormuş gibi size 2 tane tuş veriyor. Bir tanesi orijinal yazılım diğeri ise çipli, orijinal yazılımda korsan oyunlar da gözükür lakin oynamaya çalışırsanız hata alırsınız. Çipin herhalde en büyük riski çipli moddayken 90DNS açılmaması bu program sayesinde çipli oynarken Nintendo sunucularını DNS sayesinde engelliyorsunuz bu sayede yanlışlıkla çipli halde online bağlanmanın önüne geçiyorsunuz eğer yapılmazsa Switch cihaz banı yiyor ve online gibi özelliklere tamamen veda ediliyor.
Peki bu çip yapma işlemi ne kadar güvenli? Çipli cihaz ile çipsiz cihaz arasında fiyat farkı yok neredeyse.

Peki bu çip yapma işlemi ne kadar güvenli? Çipli cihaz ile çipsiz cihaz arasında fiyat farkı yok neredeyse.

Yapan usta hayatında ilk kez anakarta dokunmuyorsa genelde sorun çıkmıyor. Tek risk özellikle pico çipin cihazda bir yere sabitlenmesini istemeyi unutmayın bazıları içine dümdüz bırakıyor sonradan sallanmadan kaynaklı anakart arızaları çok görünüyor.

OLED olanlara çip takılabiliyor mu?

Ben takılıyor diye biliyorum, sarı sitede çok gördüm. Tabii işçilik nasıldır bilemem. Hatta hem online hem de korsan oynananlar bile vardı birkaç tane. Keşke çipin de bir tekeli olsa da tanımadığımız adamlara güvenmek zorunda kalmasak. Fiyat farkı da normalde var bu arada ama ara sıra farksız olanlar da çıkıyor. Genelde çipli cihazların kutu içeriği bile tam olmuyor. Artık kendin karar verirsin çip konusuna. Bence Switch alan birinin grafik beklentisi olmamalı, zaten 10kya AAA oyun bile oynatan bir konsol bu. Oynattıklarına göre grafikler fena sayılmaz bile. Grafik beklentin olmazsa memnun kalırsın, FPS düşüşü falan çok yaşamadım. Drop hiç yaşamadım. Şahsen grafikten önce konforu önemserim. Zaten oyunu sevdiysek grafik falan demeden oynuyoruz. Şahane cihaz kısacası bana göre, böyle bir versatillik de görmedim zaten. Şahsen Steam Deck ve benzerlerini sevmiyorum, çünkü konsol değil onlar. Konsol diyorlar, bakıyorsun alet Windows kullanıyor. Grafik ayarı falan yapıyorsun. El bilgisayarı o aletler, ekstra fan sesleri olsun şarj sürelerinin aşırı kısa olması ısınmaları. Switch OLED'im ile en ağır oyunlarda bile 100-20 arası 4 saat süre alıyorum Full parlaklıkta. İndie bir oyun oynadığını düşünürsen, bu sürenin 6 saate kadar yolu var. Isınma ve fan sesi olayı da sıfır. Tabii bunlar için cihazın da sağlam olması lazım. Ve bir tavsiye vereyim, ürünü alacağınız kişi sohbet eden biri olsun bence. Kendi deneyimlerimden yola çıktığım bir durum bu, cihaz hakkında ne oynadığı hakkında falan bir sohbet olmalı. Baktın adam böyle sohbetlere yanaşmıyor, bir geri adım atılabilir. Satayım da kurtulayım kafasında olabiliyor bazıları. Tabii herkes böyle diye bir durum yok ama yine de bir göz gezdirirsin. MicroSD'li bulmaya çalış bir de, ben bulamamış olsam kendim sonradan 128 GB alacaktım. Ama sonra bu 256 GB'yi neredeyse bitirince, dedim iyi ki sdli bulmuşum. Çok pahalı olmasa da pahalı oluyor MicroSD'ler. 256 GB en ucuz 1.500 TL civarında. Kırılmaz camı üzerinde bulunan bir cihaz almaya çalış kesinlikle. Ve çipsiz alacaksan, cihazın ön arka ve standın altındaki vidalarını çekip yollamasını isteyebilirsin. İçinin açılıp açılmadığı oradan da anlaşılır. Bir de ben böyle ürünleri Param Güvende ile alınmasını öneriyorum. Çünkü 2 gün deneme imkanı oluyor, buluşsanız o baskı ve kısıtlı süre anında bir şeyleri unutacaksınız. Veya o an bir tuş basacak eve gelince basmayacak. Yani en az 1 gün test edilmeli bana göre elektronik cihazlar. Vallahi ben bunları diyorum da, bu kadar detayı öğrenmeden aldım kendi cihazımı. Satıcıya güvendim çünkü, az kullandım açılmadı dedi. Zaten az kullandıysa gerçekten, bu dediklerimin çoğu okeydir. Allah'a şükür cihaz da temiz çıktı, hakikaten az kullanmış sanırım. Ve kutu içeriğine de dikkat et, özellikle adaptörü kesinlikle olsun bence. Telefon şarjı ile de şarj edenler var, fakat kendi adaptörü bence en iyisi. Her neyse artık ne uzun bir yazı oldu, umarım işine yarar değindiğim konular. Yine sorun olursa sorabilirsin.

Ben takılıyor diye biliyorum, sarı sitede çok gördüm. Tabii işçilik nasıldır bilemem. Hatta hem online hem de korsan oynananlar bile vardı birkaç tane. Keşke çipin de bir tekeli olsa da tanımadığımız adamlara güvenmek zorunda kalmasak. Fiyat farkı da normalde var bu arada ama ara sıra farksız olanlar da çıkıyor. Genelde çipli cihazların kutu içeriği bile tam olmuyor. Artık kendin karar verirsin çip konusuna. Bence Switch alan birinin grafik beklentisi olmamalı, zaten 10kya AAA oyun bile oynatan bir konsol bu. Oynattıklarına göre grafikler fena sayılmaz bile. Grafik beklentin olmazsa memnun kalırsın, FPS düşüşü falan çok yaşamadım. Drop hiç yaşamadım. Şahsen grafikten önce konforu önemserim. Zaten oyunu sevdiysek grafik falan demeden oynuyoruz. Şahane cihaz kısacası bana göre, böyle bir versatillik de görmedim zaten. Şahsen Steam Deck ve benzerlerini sevmiyorum, çünkü konsol değil onlar. Konsol diyorlar, bakıyorsun alet Windows kullanıyor. Grafik ayarı falan yapıyorsun. El bilgisayarı o aletler, ekstra fan sesleri olsun şarj sürelerinin aşırı kısa olması ısınmaları. Switch OLED'im ile en ağır oyunlarda bile 100-20 arası 4 saat süre alıyorum Full parlaklıkta. İndie bir oyun oynadığını düşünürsen, bu sürenin 6 saate kadar yolu var. Isınma ve fan sesi olayı da sıfır. Tabii bunlar için cihazın da sağlam olması lazım. Ve bir tavsiye vereyim, ürünü alacağınız kişi sohbet eden biri olsun bence. Kendi deneyimlerimden yola çıktığım bir durum bu, cihaz hakkında ne oynadığı hakkında falan bir sohbet olmalı. Baktın adam böyle sohbetlere yanaşmıyor, bir geri adım atılabilir. Satayım da kurtulayım kafasında olabiliyor bazıları. Tabii herkes böyle diye bir durum yok ama yine de bir göz gezdirirsin. MicroSD'li bulmaya çalış bir de, ben bulamamış olsam kendim sonradan 128 GB alacaktım. Ama sonra bu 256 GB'yi neredeyse bitirince, dedim iyi ki sdli bulmuşum. Çok pahalı olmasa da pahalı oluyor MicroSD'ler. 256 GB en ucuz 1.500 TL civarında. Kırılmaz camı üzerinde bulunan bir cihaz almaya çalış kesinlikle. Ve çipsiz alacaksan, cihazın ön arka ve standın altındaki vidalarını çekip yollamasını isteyebilirsin. İçinin açılıp açılmadığı oradan da anlaşılır. Bir de ben böyle ürünleri Param Güvende ile alınmasını öneriyorum. Çünkü 2 gün deneme imkanı oluyor, buluşsanız o baskı ve kısıtlı süre anında bir şeyleri unutacaksınız. Veya o an bir tuş basacak eve gelince basmayacak. Yani en az 1 gün test edilmeli bana göre elektronik cihazlar. Vallahi ben bunları diyorum da, bu kadar detayı öğrenmeden aldım kendi cihazımı. Satıcıya güvendim çünkü, az kullandım açılmadı dedi. Zaten az kullandıysa gerçekten, bu dediklerimin çoğu okeydir. Allah'a şükür cihaz da temiz çıktı, hakikaten az kullanmış sanırım. Ve kutu içeriğine de dikkat et, özellikle adaptörü kesinlikle olsun bence. Telefon şarjı ile de şarj edenler var, fakat kendi adaptörü bence en iyisi. Her neyse artık ne uzun bir yazı oldu, umarım işine yarar değindiğim konular. Yine sorun olursa sorabilirsin.
Dediğiniz gibi grafik benim için de en önemlisi değil. Oyun oynamak istersem hali hazırda bir Gaming PC'ye sahibim, oynayabilirim. Ancak bu konsolu yatarak oynamak ve konfor için alıyorum. Bence çoğu kişi de alırken bunu düşünerek alıyordur.

Bir sorum daha olacak Nintendo'da oyunlar kaç GB? Mesela, PC'de AAA bir oyun 150 GB olmuş neredeyse. Nintendo'da işler farklı mı? 128 GB MicroSD yeterli olur mu?

Bir de ben böyle ürünleri Param Güvende ile alınmasını öneriyorum. Çünkü 2 gün deneme imkanı oluyor, buluşsanız o baskı ve kısıtlı süre anında bir şeyleri unutacaksınız
Şahsen böyle düşünmüyorum. Çünkü Param Güvende ile alınca kargo bekleme süresi var, eğer ürün kötü çıkarsa geri kargolama derdi var, ürün kötü, bozuk çıktı geri gönderdin ama satıcı senin bozduğunu iddia etti vs. Çok spesifik sorunları olan bir olay bence. Ben yüz yüze görerek alma tarafındayım, zaten alırken her şeyini kontrol ederim, satıcıyla da sohbete girerim o an, yüz yüze bu saydıklarım daha rahat olur gibi. Kısacası kargo ile uğraşmak istemiyorum.

Sanırım yani eğer bulursam çipli ve tam kutulu bir cihaz alacağım bunlarda yaklaşık 10 bin TL. Ama yapacak bir şey yok. Ama aklıma takılan 2 soru daha var.

1. Nintendo Switch V2 ile Nintendo Switch 2 aynı mı?

2. Olarak ise OLED model, V2, V1 ve Nintendo Switch 2 bu modeller arasındaki farklar nedir genel olarak? Sıralama yaparsak en iyi hangisi? Sanırım güç bakımından hepsi birbiriyle aynı veya çok yakın. OLED model ise isminden de belli olduğu gibi OLED ekranla geliyor. Ama hangisi daha iyi olur onu çözemedim.

Dediğiniz gibi grafik benim için de en önemlisi değil. Oyun oynamak istersem halihazırda bir gaming PC'ye sahibim, oynayabilirim. Ancak bu konsolu yatarak oynamak ve konfor için alıyorum. Bence çoğu kişi de alırken bunu düşünerek alıyordur.

Bir sorum daha olacak Nintendo'da oyunlar kaç GB? Mesela, PC'de AAA bir oyun 150 GB olmuş neredeyse. Nintendo'da işler farklı mı? 128 GB MicroSD yeterli olur mu?

Şahsen böyle düşünmüyorum. Çünkü Param Güvende ile alınca kargo bekleme süresi var, eğer ürün kötü çıkarsa geri kargolama derdi var, ürün kötü, bozuk çıktı geri gönderdin ama satıcı senin bozduğunu iddia etti vs. çok spesifik sorunları olan bir olay bence. Ben yüz yüze görerek alma tarafındayım, zaten alırken her şeyini kontrol ederim, satıcıyla da sohbete girerim o an, yüz yüze bu saydıklarım daha rahat olur gibi. Kısacası kargo ile uğraşmak istemiyorum.

Sanırım yani eğer bulursam çipli ve tam kutulu bir cihaz alacağım bunlarda yaklaşık 10 bin TL. Ama yapacak bir şey yok. Ama aklıma takılan 2 soru daha var.

1. Nintendo Switch V2 ile Nintendo Switch 2 aynı mı?

2. olarak ise OLED model, v2, V1 ve Nintendo Switch 2 bu modeller arasındaki farklar nedir? Genel olarak? Sıralama yaparsak en iyi hangisi? Sanırım güç bakımından hepsi birbiriyle aynı veya çok yakın. OLED model ise isminden de belli olduğu gibi OLED ekranla geliyor. Ama hangisi daha iyi olur onu çözemedim.

Nintendo da GB olayı farklı tabii ki. Örneğin PC'de 150GB civarı olan Mortal Kombat 1 Switch'te 40GB. Hogwarts Legacy 17 GB. FC26 30GB. Kısacası PC'ye göre en az 2 kat daha az GB oyunları. Benim 256 SD kartım var ve bana yetti. 128 yetmezdi bana.

Param Güvende konusunda haklısın, fakat düzgün bir cihaz bulununca çok daha kolay oluyor. Tabii iki türlü de riskler var, sen kolayına geleni yapabilirsin. Sen bozdun olayı sıkıntı zaten.

Nintendo Switch V2 dediğimiz cihaz düz Nintendo Switch. Sadece 2017 de ilk çıkan V1 sürümünün bir üst sürümü. Sorunların falan giderilmiş hali, hiçbir farkları yok. Switch 2 bir üst nesil, çip de takılmıyor. Onunla karşılaştırmak yanlış. Bu modeller arasından en iyisi açık ara OLED. V1 ve v2, 6.2 inç LCD ekran ile geliyor ve şarjı OLED'e göre daha az gidiyor. OLED ise şarjı daha iyi giden, 7 inç OLED ekrana sahip. Ek olarak V1 v2 ve OLED arasında malzeme kalitesi farkı var, OLED'in malzemesi daha kaliteli. Standı da çok daha iyi, V1 v2 de olana stant bile denmez. Ben OLED alınması taraftarıyım, neden dersen en basitinden söyleyeyim. Biliyoruz zaten grafikler çok iyi değil ama en azından OLED kurtarıyor ve güzel bir görüntü elde ediyorız.

• 7 inç OLED ekran.
  • Malzeme kalitesi.
  • Şarj süresi.
  • Stant.