- Makaleler
- 10
Takılabiliyor ama yine de model numarasına bakmak lazım. Üretimlere göre değişiyor bazen.Sanırım Nintendo Switch Lite alacağım. Bu modele çip takılabiliyor mu?
Takılabiliyor ama yine de model numarasına bakmak lazım. Üretimlere göre değişiyor bazen.Sanırım Nintendo Switch Lite alacağım. Bu modele çip takılabiliyor mu?
Estağfurullah hocam. Çipsiz bir cihaz uygun bulursam alıp kendim çip taktırabilirim, daha mantıklı olur sanırım. Çipli alırsam içini açtıkları için sizin dediğiniz gibi sorun çıkartma ihtimali var.Bunu bilmiyordum yanlış yönlendirmek istemem konu sahibinden özür diliyorum.
Mesajınız çok işime yaradı hocam teşekkür ederim. Peki siz bir mağazadan mı almıştınız yoksa bireysel satıcıdan mı? Hangisi daha mantıklı sizce? Ayrıca cihaz hakkında spesifik bir sorum daha olacak, Rocket League gibi ücretsiz oyunları online şekilde oynayabiliyor muyuz para ödemeden?Ben de böyle bir konu açmıştım ve yeni aldığım Switch OLED'im hakkında yorum yapayım. Dikkat etmen gereken en önemli konu ekranı olabilir; çizik falan olmamasına dikkat et. Benimki alındığından beri kırılmaz cam ile kullanıldı mesela. Ekran dışındaki yerlerde illaki çizik falan oluyor kılıfla kullanılmadıysa; ben takılmadım. En fazla bir yıl kullanılmış olmalı bana göre, şarj süresi de kötü olmamalı. Joy-Con'lar da en az 2-3 saat test edilmeli bence. Çip konusuna gelince, ben çipsiz aldım ve memnunum. 3-3,5k harcayarak bana uzun bir süre yetecek kütüphane yapabildim. Ara sıra da Exc oyun alırım geçerim. Online oynayamıyorsam almam ben şahsen; daha önceden kırık PlayStation kullanmışlığım var. Bir süreden sonra cidden bayıyor, online hiçbir şey yapamıyorsun. Oynayacak oyun da kalmıyor, dımdızlak kalıyorsun ortada. Bir de işçilik meseleleri falan var; şahsen içinin açılmamasına dikkat ediyorum. Yukarıda zaten biri yazmış, içi açılmadıysa konsolların çoğu temiz oluyor, sorun çıkarmıyor. Bunlar benim deneyimlerim; ayrı olarak bir PC'ye falan sahipsen çipli de alabilirsin. Fakat sadece Switch dersen bence çipsiz al. Dediğim gibi bunlar benim deneyimlerim ve fikirlerim, çip seven arkadaşlar kızmasın. Tercih meselesi çip işi.
Mesajınız çok işime yaradı hocam teşekkür ederim. Peki siz bir mağazadan mı almıştınız yoksa bireysel satıcıdan mı? Hangisi daha mantıklı sizce? Ayrıca cihaz hakkında spesifik bir sorum daha olacak, Rocket League gibi ücretsiz oyunları online şekilde oynayabiliyor muyuz para ödemeden?
Nintendo Switch çipli mi alınmalı çipsiz mi? İlk kez Nintendo bir konsol alacağım. 2. el almayı düşünüyorum, alırken nelere dikkat etmeliyim?
Online oynayamıyorsam almam ben şahsen; daha önceden kırık PlayStation kullanmışlığım var. Bir süreden sonra cidden bayıyor, online hiçbir şey yapamıyorsun.
Daha önce elime geçen bazı cihazlara taktıramamıştım. İzmir içinde sormadığım kişi kalmamıştı. Bana yapılan açıklama, bazı model cihazlara takılmadığıydı.Her modele çip takılabiliyor? V1 modellerinden bahsediyorsanız bu modellerin zaten bazıları çipsiz kırılabildiği için çipe gerek yok. OLED'de cihaza kamikaze yapılıp anakart kazılıyor, bir tek o farklı ama yine de yapılabiliyor. Seriye göre çip takamama gibi bir durum yok aksine çipe gerek olup olmadığına karar verebilirsiniz.
Hangisi ucuza gelirse ben en son çip taktırma fiyatını V2 ve Lite için 2000 TL, OLED için ise 2500 TL'ye uyguluyordum şu an da maksimum 500 TL fark çıkmıştır aklınızda bulunsun bu bilgi. Alırken joycon kalibrasyon bölümünden drift kontrolü yap çünkü bu cihazlarda kronik 2. yapacağın en önemli test ise kolu zorla çıkarmaya çalışmak olsun eğer hafif bir itmeyle bile raydan çıkıyorsa plastik erimiştir ürün yaşlı bir modeldir. V1 modelini sakın alma batarya ömrü yaklaşık 3 saat. SD kart alacaksan minimum class 2 ve üstünü tercih et. Cihazda kollar için mutlaka güncelleme tuşuna bas eğer hata alırsan kollar sahte demektir.
Çip ve orijinal arasında geçiş yapabilirsiniz yani para vererek satın aldığınız oyunlarda online kullanabilirsiniz.
Ekran konusunda size oldukça katılıyorum bunun sebebi açıkça dock ekran koruyucu kullanımı şart gibi bir şey bu cihazlarda.
Daha önce elime geçen bazı cihazlara taktıramamıştım. İzmir içinde sormadığım kişi kalmamıştı. Bana yapılan açıklama, bazı model cihazlara takılmadığıydı.
Çip ve orijinal arasında geçiş yapabilirsiniz yani para vererek satın aldığınız oyunlarda online kullanabilirsiniz.
O olayı duydum ama araştırmadım nasıl işliyor bilmiyorum. Ben uğraşmak istemediğimden, içininde açılmamasını istediğimden böyle tercih ettim. Oyunlara hiç para veremeyecekler o şekilde de alabilir, ben iyi kötü verebildiğimden sorun etmedim çok.