Ben takılıyor diye biliyorum, sarı sitede çok gördüm. Tabii işçilik nasıldır bilemem. Hatta hem online hem de korsan oynananlar bile vardı birkaç tane. Keşke çipin de bir tekeli olsa da tanımadığımız adamlara güvenmek zorunda kalmasak. Fiyat farkı da normalde var bu arada ama ara sıra farksız olanlar da çıkıyor. Genelde çipli cihazların kutu içeriği bile tam olmuyor. Artık kendin karar verirsin çip konusuna. Bence Switch alan birinin grafik beklentisi olmamalı, zaten 10kya AAA oyun bile oynatan bir konsol bu. Oynattıklarına göre grafikler fena sayılmaz bile. Grafik beklentin olmazsa memnun kalırsın, FPS düşüşü falan çok yaşamadım. Drop hiç yaşamadım. Şahsen grafikten önce konforu önemserim. Zaten oyunu sevdiysek grafik falan demeden oynuyoruz. Şahane cihaz kısacası bana göre, böyle bir versatillik de görmedim zaten. Şahsen Steam Deck ve benzerlerini sevmiyorum, çünkü konsol değil onlar. Konsol diyorlar, bakıyorsun alet Windows kullanıyor. Grafik ayarı falan yapıyorsun. El bilgisayarı o aletler, ekstra fan sesleri olsun şarj sürelerinin aşırı kısa olması ısınmaları. Switch OLED'im ile en ağır oyunlarda bile 100-20 arası 4 saat süre alıyorum Full parlaklıkta. İndie bir oyun oynadığını düşünürsen, bu sürenin 6 saate kadar yolu var. Isınma ve fan sesi olayı da sıfır. Tabii bunlar için cihazın da sağlam olması lazım. Ve bir tavsiye vereyim, ürünü alacağınız kişi sohbet eden biri olsun bence. Kendi deneyimlerimden yola çıktığım bir durum bu, cihaz hakkında ne oynadığı hakkında falan bir sohbet olmalı. Baktın adam böyle sohbetlere yanaşmıyor, bir geri adım atılabilir. Satayım da kurtulayım kafasında olabiliyor bazıları. Tabii herkes böyle diye bir durum yok ama yine de bir göz gezdirirsin. MicroSD'li bulmaya çalış bir de, ben bulamamış olsam kendim sonradan 128 GB alacaktım. Ama sonra bu 256 GB'yi neredeyse bitirince, dedim iyi ki sdli bulmuşum. Çok pahalı olmasa da pahalı oluyor MicroSD'ler. 256 GB en ucuz 1.500 TL civarında. Kırılmaz camı üzerinde bulunan bir cihaz almaya çalış kesinlikle. Ve çipsiz alacaksan, cihazın ön arka ve standın altındaki vidalarını çekip yollamasını isteyebilirsin. İçinin açılıp açılmadığı oradan da anlaşılır. Bir de ben böyle ürünleri Param Güvende ile alınmasını öneriyorum. Çünkü 2 gün deneme imkanı oluyor, buluşsanız o baskı ve kısıtlı süre anında bir şeyleri unutacaksınız. Veya o an bir tuş basacak eve gelince basmayacak. Yani en az 1 gün test edilmeli bana göre elektronik cihazlar. Vallahi ben bunları diyorum da, bu kadar detayı öğrenmeden aldım kendi cihazımı. Satıcıya güvendim çünkü, az kullandım açılmadı dedi. Zaten az kullandıysa gerçekten, bu dediklerimin çoğu okeydir. Allah'a şükür cihaz da temiz çıktı, hakikaten az kullanmış sanırım. Ve kutu içeriğine de dikkat et, özellikle adaptörü kesinlikle olsun bence. Telefon şarjı ile de şarj edenler var, fakat kendi adaptörü bence en iyisi. Her neyse artık ne uzun bir yazı oldu, umarım işine yarar değindiğim konular. Yine sorun olursa sorabilirsin.