Nintendo Switch mi, Steam Deck mi?

Ben de iki cihazda var. Switch Lite ve Steam Deck LCD'ye sahibim. Sorularını memnuniyetle cevaplarım hocam. @mete01

Hocam benim için 1-2 saat boyunca kafa dağıtmalık oyunlar oynayabileceğim bir şey lazım. Zaten evimde Xbox var. O yüzden taşınabilir olmalı. Oyunlara Game Pass yüzünden normalde para vermiyorum. O yüzden oyunlar ya ucuz olmalı ya da crack indirebilmeliyim. Bir de Türkçe yama destekli olursa iyi olur. Evet ingilizcem var ama Türkçe olarak oynamak daha çok hoşuma gidiyor. Bunlara uygun bir konsol varsa çok iyi olur benim için.

Steam Deck bence de. Steam kütüphanen direkt olarak Deck'de, oyun alacaksan bile yine Switch oyunlarından ucuza geliyor.
Hocam çok bir kütüphanem yok. Toplasanız 2 yıldır falan oyun oynuyorum. Hatta GTA 5 olsun rdr2 olsun oynamadım bile. O yüzden oyun seçeneğim çok ancak Steam kütüphanemde oyun yok.

Seçim yapacaksın hocam o zaman. Switchdeki Türkçe yama arşivimi paylaşırım. 100lerce oyunluk bir arşivim var. Fakat Steam Deck'de PC oyunlarındaki Türkçe yamalar aynı şekilde Steam Deck'de stabil bir şekilde çalışıyor. Switch'in bataryası Steam Deck'den daha iyi. Ayrıca yama için çipli Switch alman gerek. Ben öyle yaptım sana da çipli cihaz öneririm. Hatta @erdym satıyor. Steam Deck'in en büyük avantajı RDR 2, TLOU, GoW gibi büyük yapımları 30 FPS'de oynatabilmesi. Bence Deck alacaksan ekstra olarak 65 Watt Powerbank şart. Seçim senin. Ben sadece birini alsaydım Deck alırdım ama. Çünkü kütüphanesi çok büyük. PC zaten Deck. Elde oynamak dışında farkı yok. Piyasa hakkında da bilgi vereyim. Çipli Switch Lite'a 8.5K iyidir. OLED' 12K. Steam Deck'e ise 14K en fazla.

TotK, Wonder, Xenoblade serisi, Bayonetta 3'de cortluyor Deck. Hatta Switch emulasyonu genel olarak berbat Deck'in. Bu yüzden mecbur Switch aldım.
Arkadaşımda deneyimledim Steam Deck'i. Nasip olursa kendim de alacağım. Bayonetta 3'ün videosuna bakayım dedim. Hiç de zortluyor gibi durmuyor.

Arkadaşımda deneyimledim Steam Deck'i. Nasip olursa kendim de alacağım. Bayonetta 3'ün videosuna bakayım dedim. Hiç de zortluyor gibi durmuyor.

Vay be az önce ben de kontrol etmek için Bayonetta 3 test videolarına baktım ve Bayonetta 3'ü iyi çalıştırıyormuş dedim. Fakat Nintendo Switch emülasyonu Steam Deck için unutulmalı. Yuzu, RyujinX, Suyu, Sudachi. Tüm emülatörleri denedim sonuç hüsran.

@mete01, Ayrıca Steam Deck'de korsan oyun oynama fikri varsa aklında. Üzülerek söylüyorum o da berbat çalışıyor. Mecburen para vereceksin. Fakat Switchi çipli alırsan bir daha para vermezsin.

İsterse arkadaşa tanıdıklarım aracılığıyla Lite modelini çipli 7 civarına bile ayarlayabilirim açıkçası karım olmaz ama yardımcı olmuş olurum.
Çipli OLED ise elimde şu an var ben 12'den listeliyorum fakat piyasada daha uyguna satanlar var mıdır bilmiyorum.

Batarya modunda aslında o kadar performanslı değil. Benim deneyiminle söyleyecek olursam emülasyon kısmında her ne kadar iyi gözükse de anlık takılmalar ve performans düşüşleri fazla. Eğer emülatör için bir cihaz düşünülüyorsa 16 bin civarına Z1 Extreme gibi modelleri pazarlıkla alınabilir ve daha mantıklı. Ayrıca Steam Deck'e göre çok daha açık Windows'u kullanıyor.

Benim en başta Switch tercih etmem ise tamamen cihazın rahatlığı bana göre dışarıda oynanacak oyunlar için Switch'in basit kullanımı ve oyunları daha kolay ve rahat. Joy-conları cebime atıp diğer cebime Switch'i koyabiliyorum ve istediğim zaman boş zamanımda açıp takılıyorum.

Nintendo oyunları bana hitap etmediği için oynamadım. Ama duyduklarıma göre emülatör canavarıymış. O dediğin diğer oyunlara da baktım.

Zelda oynanmaz.

Wonder kusursuz şekilde çalışıyor.

Xenoblade 3 oynanabilir durumda.

7K iyi fiyat. Kaçırılmamalı.

Wonder gibi basit oyunlar için normalde ben Steam Deck üzerinden joyconları çıkarıp arkadaşlarınla oynama temasında olan bir oyunu mesela asla oturupta oynamam ki benim telefonumda zaten bunun emülasyonunu yapıyor. He yine de açabilmesi hoş tabii.

Scam bu videolar maalesef. Reddit' girip bakarsan anlarsın. Ben Deck sahibiyim ben 20 FPS alıyorum en fazla. Yoksa enayi miyim niye gidip Switch alayım? Steam Deck oynatamıyor bu oyunları. Deddiğim gibi o videolar scam. Eğer Switch emülasyonu için alacaksan üzülürsün. Fakat PS2 ve PS3'ü iyi açıyor.

@Simon'ın cortluyor demesi üzerine paylaştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…