Nitro 16 düşük GPU kullanımı

cancan1135

Uzman
Merhaba. Acer Nitro 16 AN16-41 kodlu 7840HS ve 4070 GPU'lu 16 tek kanal RAM'li laptopa sahibim. Cihazı 4 aydır kullanıyordum lakin 2 gün öncesinde LoL'de cihazın ekranı ve sesi donarak kapatmama dahi izin vermedi. Power tuşuna neredeyse 5 dakika basarak kapatıp açabildim.

Cihaz açıldıktan sonra GPU'nun çıkması gereken 2500MHz'lere çıkmıyor bazı uygulamalar ve oyunlarda. Sıcaklık problemim yok kontrol ettim. RAM'den de şüphelenmeye başladım acaba tek 16 GB yetersiz mi geliyor ya da GPU mu arızalandı.

LoL'de 300FPS civarı verirken bu olaydan sonra 100-140 FPS'lere düştü GPU MHz'i 500-700 arasında geziyor 2500 MHz'lere asla çıkmıyor. Valorant ve CoD MW3'te cihazı test ettim onlarda sorun yok GPU 2500MHz'lerde geziniyor fakat Valorant FPS'lerim de 400'lerden 250'lere düştü CoD MW3 yeni indirmiştim onda DLSS açık ve RTX kapalı olmasına rağmen 4070 GPU 100 FPS'lerde takılıyor daha yüksek bekliyordum yardımlarınızı rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek 16 GB LoL için yetersiz değil ama iki tane 16 GB olursa bellekler çift kanal modda çalışır ve bu da performansınızı belki %10'un üzerinde arttırabilir.

Recep hocam öncelikle sağ olun cevap verdiğiniz için. Sizin gibi bilgi birikimi olan birisinden yardım almak benim için paha biçilemez lakin bu olay birdenbire oldu. Cihazı alalı 4 ay oldu 4 aydır sorun yoktu. 2 gün önce dediğim gibi dondu. Hem görüntü hem ses takıldı kapatmam bile çok zor oldu cihazı. Ondan sonra GPU LoL'de 500-700 MHz'lerde takılmaya başladı. İlk zamanlarda 2000-2500 MHz'lerde geziyordu. Donanımsal arızamı var acaba demeye başladım. Servisi de 1 ay beklemek istemiyorum açıkçası. Ayıptır söylemesi iki ucu boklu deynek misali. Son olarak DDR5'lerde Dual channel RAM yapmanın DDR4'lere nazaran performans artışı yapmadığını duymuştum geçerlilik payı var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımsal arıza olabilir. Bu ihtimaller dahilinde. Ama başka oyunlarda sorun olmaması beni şüphelendiriyor.

Dilerseniz önce bir BIOS güncellemesi yapalım güncel değilse: https://www.acer.com/us-en/support/product-support/Nitro_AN16-41

Son olarak DDR5'lerde Dual channel RAM yapmanın DDR4'lere nazaran performans artışı yapmadığını duymuştum geçerlilik payı var mıdır?
Yok. Bunu bizzat test ettim ve çift kanal DDR5 performans etki ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…