Normalde sıcaklık testi için bu mu yapılıyor bilmiyorum.
Şu şekilde başlattım. 20 dakikaya yakın bir süre yapıp durdurdum.
89 grafikten maksimum bulabildiğim değer, doğrusallaştı zaten. 88'e geri inmiş sonrasında.
92 maksimum sıcaklık diye gördüm ama grafikte 90'ın üstünü bulamadım bile. Muhtemelen saniyelik bir şey oldu.
Sonuçlar iyi mi anlayamadım, ne diyorsunuz?
Laptopun altı kapalı, Turbo Boost etkin, Mouse, Pad'in üstünde.
Bilgisayar 45 watt ile tam yüke giriyor. Tam yükte 88 derece sabit iyi diyebiliriz. Sistem kullanılalı 6 ayı geçmiş ise istersen termal bakım yapabilirsin. Ama bence sorun yok. Stutter falan da yaşamıyorsun değil mi?
Bilgisayar 45 watt ile tam yüke giriyor. Tam yükte 88 derece sabit iyi diyebiliriz. Sistem kullanılalı 6 ayı geçmiş ise istersen termal bakım yapabilirsin. Ama bence sorun yok. Stutter falan da yaşamıyorsun değil mi?
Sistem alınalı 1 aya yakın oldu güzel hocam.
Nitro 5'lerin stok macunları patates diyorlar, garantisi bitsin en kralından süreceğim de işte. Şu anlık zaten çoğu zaman FPS sınırlayan birisiyim, çoğu zaman sistemi tam yüke sokmam.
88 derece sabit değil, ortalama bu arada. 88-90 az nadiren 90 üstü.
Ben aradaki 20W'ın kayda değecek bir farkını göremedim ki zaten. FPS'ler yakın, e %1 ve %0,1 tabii ki de daha iyidir ama yani değmez.
Ayrıca şunu da belirteyim, o ikinci yaptığım test'te fanlar tam yükteki kadar çalışmadı. Rahatsız edici bir ses yoktu yani. Bilemedim iyi mi kötü mü.
Bilemiyorum ki hocam, bu 12500H sanırsam i7 12600H literethecture (?) ile üretilmiş. Yani anladığım i7 gibi eşek gibi çeken bir işlemci. Hele o 12600H varya, millet 100'leri görüyor. Bu sanırsam kötü değil. Stok macunların patates olduğunu bir çok yerde duydum, aslında alt ızgara dışında Nitro 16'lar ile sirkülasyonu çok benzer cihazımın. Sıvı metali falan sonradan biz uygulayabiliyor muyuz?