Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mr.esat

Üstün
Normalde sıcaklık testi için bu mu yapılıyor bilmiyorum.
Şu şekilde başlattım. 20 dakikaya yakın bir süre yapıp durdurdum.

20240325_175534.webp

89 grafikten maksimum bulabildiğim değer, doğrusallaştı zaten. 88'e geri inmiş sonrasında.
92 maksimum sıcaklık diye gördüm ama grafikte 90'ın üstünü bulamadım bile. Muhtemelen saniyelik bir şey oldu.

20240325_175639.webp

Sonuçlar iyi mi anlayamadım, ne diyorsunuz?

Laptopun altı kapalı, Turbo Boost etkin, Mouse, Pad'in üstünde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayar 45 watt ile tam yüke giriyor. Tam yükte 88 derece sabit iyi diyebiliriz. Sistem kullanılalı 6 ayı geçmiş ise istersen termal bakım yapabilirsin. Ama bence sorun yok. Stutter falan da yaşamıyorsun değil mi?
Normalde sıcaklık testi için bu mu yapılıyor bilmiyorum.
Şu şekilde başlattım. 20 dakikaya yakın bir süre yapıp durdurdum.

Eki Görüntüle 29061

89 grafikten maksimum bulabildiğim değer, doğrusallaştı zaten. 88'e geri inmiş sonrasında.
92 maksimum sıcaklık diye gördüm ama grafikte 90'ın üstünü bulamadım bile. Muhtemelen saniyelik bir şey oldu.

Eki Görüntüle 29062

Sonuçlar iyi mi anlayamadım, ne diyorsunuz?

Laptopun altı kapalı, Turbo Boost etkin, Mouse, Pad'in üstünde.
3050 Ti 12500H modelini servise yolladım, benimki de 95-105'i gördü bu testte. Servis anakart değişecek dedi. Bu sıcaklıklar bana da normal gelmemişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Cihazın yaptığı tüketim yok ortalıkta bu şekilde yorumlamak doğru olmaz. R23 ve HWMonitor indirip multi Core testi sırasında değerleri atın ve 10 dakikalık testi yapın.

Prime95 testi normal kullanıma göre bayağı ağır bir testtir. Sonuca bu test için normal diyebiliriz. Bir de sıcaklıkları oyunda test etmen çok daha mantıklı olur. Bu test sistem kararlılığı ölçtüğü için fazladan yük bindirir. Oyundaki sıcaklıklar ne alemde?

Prime95 testi normal kullanıma göre bayağı ağır bir testtir. Sonuca bu test için normal diyebiliriz. Bir de sıcaklıkları oyunda test etmen çok daha mantıklı olur. Bu test sistem kararlılığı ölçtüğü için fazladan yük bindirir. Oyundaki sıcaklıklar ne alemde?
Hocam sistem dengeli modda çalışıyor ve ben sonradan turboboostu profilden açıyorum. 150-200 FPS arası Insurgency Sandstorm gibi CPU bound bir oyun oynuyorum. 70-75 derece falan.

Windows ayarlarından yüksek performansa alırsam 85-90 arası oluyor ve hiçbir FPS farkı yok. İkisinde de stutter yemiyorum, çok ilginç bir durum.

Bazı bilgisayarlarda yüksek performansta ısınma sorunu olabiliyor. Kaç watt güç çekerken 90 derecelere tırmanıyor? Afterburner veya HWMonitor ile bakabilirsin.

FPS farkı yoksa dengeli mod da kullanabilirsin.

Bazı bilgisayarlarda yüksek performansta ısınma sorunu olabiliyor. Kaç watt güç çekerken 90 derecelere tırmanıyor? Afterburner veya HWMonitor ile bakabilirsin.

FPS farkı yoksa dengeli mod da kullanabilirsin.
45W ile hocam :(
45-46 arası 88-90 arası ortalama. Bu sanırsam kötü bir değer.