Çözüldü Nitro 5 12500H Prime 95 test sıcaklık değerleri normal midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mr.esat

Üstün
Normalde sıcaklık testi için bu mu yapılıyor bilmiyorum.
Şu şekilde başlattım. 20 dakikaya yakın bir süre yapıp durdurdum.

89 grafikten maksimum bulabildiğim değer, doğrusallaştı zaten. 88'e geri inmiş sonrasında.
92 maksimum sıcaklık diye gördüm ama grafikte 90'ın üstünü bulamadım bile. Muhtemelen saniyelik bir şey oldu.

Sonuçlar iyi mi anlayamadım, ne diyorsunuz?

Laptopun altı kapalı, Turbo Boost etkin, Mouse, Pad'in üstünde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayar 45 watt ile tam yüke giriyor. Tam yükte 88 derece sabit iyi diyebiliriz. Sistem kullanılalı 6 ayı geçmiş ise istersen termal bakım yapabilirsin. Ama bence sorun yok. Stutter falan da yaşamıyorsun değil mi?
Gerçekten Stok macun çöpmü yani ? İmzamdaki sistem oyunlarda GPU 85 derecelere Kadar , İşlemcide 95-98 Derecelere kadar anlık zıplıyor.

Gerçekten Stok macun çöpmü yani ? İmzamdaki sistem oyunlarda GPU 85 derecelere Kadar , İşlemcide 95-98 Derecelere kadar anlık zıplıyor.
Uzun süre yüksek sıcaklıklarda çalışırsa çip arıza verir.Macunu değiştirmelisiniz.

Anlık zıplama 12700H için normal. Uzun süreli sıcaklığa bir şey olmaz deseler de ben sempatik bakamıyorum, rahat ettirmiyor yani. 85 üstü rahatsız ediyor.

Yani Sıfır Cihazıda açıkcası söktürmek istemem sağını solunu özellikle servise allah korusun.

@106 @Spyhis
Bugün Sekiro oynadım, CPU bound değil tâbi. İşlemci 31W ile 80 derece ortalamaya vurdu. Ara ara 33-34W'lara fırladı tabi sıcaklık da 85'lere falan çıktı indi anlık. Fanlar gürültülü diyebilecek kadar fazla çalışmıyordu henüz, nasıl sizce?

@106 Hocam görmedin herhalde.

Son düzenleme:
İfadeler: 106

Dediğim gibi GPU'da çalışıyor o durumda, düz işlemci 30W'de 80 derece diye yorumlayamayiz yani. Normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…