Normalde sıcaklık testi için bu mu yapılıyor bilmiyorum.
Şu şekilde başlattım. 20 dakikaya yakın bir süre yapıp durdurdum.
89 grafikten maksimum bulabildiğim değer, doğrusallaştı zaten. 88'e geri inmiş sonrasında.
92 maksimum sıcaklık diye gördüm ama grafikte 90'ın üstünü bulamadım bile. Muhtemelen saniyelik bir şey oldu.
Sonuçlar iyi mi anlayamadım, ne diyorsunuz?
Laptopun altı kapalı, Turbo Boost etkin, Mouse, Pad'in üstünde.
Bilgisayar 45 watt ile tam yüke giriyor. Tam yükte 88 derece sabit iyi diyebiliriz. Sistem kullanılalı 6 ayı geçmiş ise istersen termal bakım yapabilirsin. Ama bence sorun yok. Stutter falan da yaşamıyorsun değil mi?
Anlık zıplama 12700H için normal. Uzun süreli sıcaklığa bir şey olmaz deseler de ben sempatik bakamıyorum, rahat ettirmiyor yani. 85 üstü rahatsız ediyor.
@106@Spyhis
Bugün Sekiro oynadım, CPU bound değil tâbi. İşlemci 31W ile 80 derece ortalamaya vurdu. Ara ara 33-34W'lara fırladı tabi sıcaklık da 85'lere falan çıktı indi anlık. Fanlar gürültülü diyebilecek kadar fazla çalışmıyordu henüz, nasıl sizce?
@106@Spyhis
Bugün Sekiro oynadım, CPU bound değil tâbi. İşlemci 31W ile 80 derece ortalamaya vurdu. Ara ara 33-34W'lara fırladı tabii sıcaklık da 85'lere falan çıktı indi anlık. Fanlar gürültülü diyebilecek kadar fazla çalışmıyordu henüz, nasıl sizce?