Çözüldü "No bootable device" hatası nasıl çözülür?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hattusasdede

Uzman
Merhaba, 4. nesil i5 işlemcili Lenovo IdeaPad Z510 bilgisayarım var. Bilgisayarımın HDD'sini söküp yerine SATA SSD taktım ve USB belleğe Windows ISO attım. Hiçbir şekilde USB bellekten boot edemiyorum. "No bootable device" hatası veriyor. Hatanın görüntüsünü ve BIOS ekran görüntüsünü ekliyorum. USB bellek ve taktığım SSD disk BIOS'ta ve boot menüsünde görünüyor. Fakat boot menüsünden seçtiğimde yine aynı hatayı veriyor. Nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_9241.webp
    366 KB · Görüntüleme: 259
  • IMG_9243.webp
    509,6 KB · Görüntüleme: 107
USB'den boot edebilmek için Rufus ile boot edilebilir bir USB hazırlaman lazım.

Son düzenleme:
USB'yi başka bir USB girişine takmayı denediniz mi? Yazdığınız ISO doğru yazılmamış olabilir.

USB'yi başka bir USB girişine takmayı denediniz mi? Yazdığınız ISO doğru yazılmamış olabilir.
Evet diğer USB girişlerinde de denedim. ISO dosyasını bir MAC bilgisayarda hazırladım. Rufus MAC'te çalışmıyor. Bu sebeple terminalden bazı kodlar yazarak oluşturdum. USB'de bi sorun olduğunu düşünmüyorum.

USB'den boot edebilmek için Rufus ile boot edilebilir bir USB hazırlaman lazım.
USB'yi Rufus ile hazırlayamadım çünkü bende MAC var ve Rufus MAC'te çalışmıyor. Terminalden bir iki satır kod yazarak hazırladım. Rufusun MAC alternatifi var mı? Deneyebilirim ama sorun USB ile alakalı değil gibi geliyor bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski HDD ile bilgisayarı yeniden açın, USB belleğinize Ventoy veya Rufus ile Windows ISO'nuzu yazdırdıktan sonra Boot Menu'den seçin.
Bu arada Secure Boot: Disabled yapmayı unutmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…