Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

keireL

Yetkin
Yer
Vice City
İyi Sosyaller hocalarım,

Bugün, cihazıma Windows 10'un yanına Nobara Linux'u kurmaya karar verdim ancak kuramıyorum. Çünkü kurulum ekranında "start Nobara 42" dedikten sonra ortada bir çizgi çıkıyor ve öylece kalıyor. Hatta fanlar duruyor ve klavyenin ışığı sönüyor. Laptop kullanıyorum ve haliyle cihazımda iki tane GPU var. Ben, Ventoy kurduğum flaşa hen NVIDIA, hem de normal Nobara ISO dosyasını attım. Kurulumda ikisi de aynı yerde kalıyor.

İlk önce ChatGPT'den yardım istedim. Bana kurulum ekranında "start Nobara 42" seçili iken "e" tuşuna basıp, "linuxefi" ile başlayan satırın sonuna boşluk bırakarak "nomodeset" yazmamı söyledi ancak işe yaramadı. Ne yapmalıyım?

Sistemim:
  • NVIDIA GeForce GTX 1650 Mobile GDDR6 4 GB.
  • Intel UHD Graphics.
  • Intel Core i5-10300H
  • 16 GB dualchannel 3000 MHz RAM.
  • 512 GB M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam o sorunu çözdüm. BIOS'da AHCI ayarı gizliydi. Onu bulup açtım ve Nobara live ortamına girdim. Ama bu sefer GRUB düzgün kurulmuyor. Kurulumdan sonra yeniden başlatınca direkt GRUB komut kısmına atıyor. Kurulum sırasında ChatGPT'den yardım alıyorum.

Hocam o sorunu çözdüm. BIOS'da AHCI ayarı gizliydi. Onu bulup açtım ve Nobara live ortamına girdim. Ama bu sefer GRUB düzgün kurulmuyor. Kurulumdan sonra yeniden başlatınca direkt GRUB komut kısmına atıyor. Kurulum sırasında ChatGPT'den yardım alıyorum.

Kurulumu tamamladım hocalarım. Neredeyse 2 günümü aldı ama sonunda şu an Nobara Linux'tayım.
Nasıl kurduğumu anlatmak isterdim ama nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum. Çünkü çok uzun sürdü. Ancak şunu söyleyebilirim, benim boot ekranını geçememe sebebi BIOS'umda gizlenmiş olan AHCI ayarını etkinleştirerek çözüldü.
ISO'yu indirdikten sonra doğruladınız mı?

Yok hocam doğrulamadım. Doğrulamayı deneyeyim o halde.

Hocam doğruladım. Hash değerleri sitedekiyle aynı.

Garuda Dr460nized Gaming Edition denedim ve yine aynı şekilde dondu kaldı. Sabahtan beri uğraşıyorum hala aralıksız. Uykum var ancak bunu halletmeden gözüme uyku girmez. Sinir krizleri geçiriyorum sabahtan beri.

Son düzenleme:
Yok hocam doğrulamadım. Doğrulamayı deneyeyim o halde.

Hocam doğruladım. Hash değerleri sitedekiyle aynı.

Garuda Dr460nized Gaming Edition denedim ve yine aynı şekilde dondu kaldı. Sabahtan beri uğraşıyorum hala aralıksız. Uykum var ancak bunu halletmeden gözüme uyku girmez. Sinir krizleri geçiriyorum sabahtan beri.
USB'nin düzgün çalıştığından ve sallanmadığından emin misiniz? USB'yi Ventoy ile güncel bir şekilde GPT ve UEFI ile tekrar biçimlendirin veya Balena Etcherda kullanabilirsiniz.

Birde dondu kaldır diyiyorsunuz da donduktan sonra bekliyor musunuz belirli bir süre? En azından bi 5 dakika bekleyin isterseniz.

Kurulumu tamamladım hocalarım. Neredeyse 2 günümü aldı ama sonunda şu an Nobara Linux'tayım.
Nasıl kurduğumu anlatmak isterdim ama nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum. Çünkü çok uzun sürdü. Ancak şunu söyleyebilirim, benim boot ekranını geçememe sebebi BIOS'umda gizlenmiş olan AHCI ayarını etkinleştirerek çözüldü.

Son düzenleme:
Çözüm