Cihaz
Nokia 6131
Evde Nokia 6131 kapaklı telefon var, sınav döneminde kullanmayı düşünüyorum ama.

7 yıl veya daha uzun süredir kullanılmadığı için kapatılmış cihaz.

Uyarısı alıyorum, BTK üzerinden bir de cihazın pili, şarj aleti yok ve kasası deforme olmuş bu. Cihaza Type-C olur mu, ne yapmam gerekli? Şarja takmak ve kulaklık bağlamak istiyorum.

IMG_6872.webp

Faturası varsa onunla başvuruyorsun açılıyor ama bu cihazla uğraşmaya değmez. İllaki tuşlu telefon istiyorsan piyasada sıfır cihazlar var. https://www.epey.com/tuslu-telefon/tcl-onetouch-4021.html

Bunlar çok ruhsuz geldi.

Faturası varsa onunla başvuruyorsun açılıyor ama bu cihazla uğraşmaya değmez. İllaki tuşlu telefon istiyorsan piyasada sıfır cihazlar var. https://www.epey.com/tuslu-telefon/tcl-onetouch-4021.html

Fatura sahibi ve en son takılan hat sahibi yeterli değil mi?

Bir de yeni bir cihaza bu bütçeleri ayırmak şu an saçma geliyor.

Hocam, süreç tam olarak şöyle işliyor: Önce e-Devlet’e girip cihazın ilk sahibi kimse onun hesabından BTK’ya kaydını yaptıracaksın ki şebeke açılsın. Sonra internetten bi tane BL-4C pil sipariş etmen lazım, pilsiz çalışmaz bu meret. Şarj tarafı için de telefonu söküp altındaki eski şarj pinlerine 2 pinli küçük Type-C kartını lehimlemen gerekecek, kasayı da hafifçe törpüleyip portu oturtacaksın. Kulaklık içinse jack girişi olmadığı için ya bulabilirsen eski Pop-Port dönüştürücü alacaksın ya da direkt Bluetooth ile kulaklığını bağlayacaksın. Anlayacağın uğraştırıcı, ha ben hobi olsun sınav stresi atarım lehim yaparken diyorsan eyvallah başla; ama vakit kaybetmeyeyim diyorsan git direkt çalışan bi tuşlu al geç derim.

2.el sitelerinde ya da bu tarz telefon satışı yapan yerlerde şarj aleti, batarya vs. bulabilirsin. İmei için faturasını bulabilirsen btk başvur.
Bunlar çok ruhsuz geldi.

Fatura sahibi ve en son takılan hat sahibi yeterli değil mi?

Bir de yeni bir cihaza bu bütçeleri ayırmak şu an saçma geliyor.

Askerler veya yaşlılar için tuşlu telefon satan çok. Letgo da, sahibinden de vardır.

Hocam, süreç tam olarak şöyle işliyor: Önce e-Devlet'e girip cihazın ilk sahibi kimse onun hesabından BTK'ye kaydını yaptıracaksın ki şebeke açılsın. Sonra internetten bir tane bl-4C pil sipariş etmen lazım, pilsiz çalışmaz bu meret. Şarj tarafı için de telefonu söküp altındaki eski şarj pinlerine 2 pinli küçük Type-C kartını lehimlemen gerekecek, kasayı da hafifçe törpüleyip portu oturtacaksın. Kulaklık içinse jack girişi olmadığı için ya bulabilirsen eski pop-port dönüştürücü alacaksın ya da direkt Bluetooth ile kulaklığını bağlayacaksın. Anlayacağın uğraştırıcı, ha ben hobi olsun sınav stresi atarım lehim yaparken diyorsan eyvallah başla; ama vakit kaybetmeyeyim diyorsan git direkt çalışan bir tuşlu al geç derim.

Lehim işi sıkıntı değil hallederim ama kulaklık için bir dönüştürücü de bulamadım Bluetooth ile ilgili de ChatGPT Galaxy Buds ve Anker Q30 bağlanmaz dedi.

BTK kayıt için bir link var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyorum, o kadar. O zaman yapılacak bir şey yoktur muhtemelen. Bir telefoncuya gidip orada hallettirebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör: